Senecio |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Korisnik | ||
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Bucka, kako ti je lijep! Očito je još mlad.
Da li ovaj senecio cvate inače u ovo doba kasne jeseni, rane zime, ili cvate više puta godišnje?
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Krasan je EN, ima li slučajno koji Cvijetić?
![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Bucka, lijep ti je malac, ništa ne brini, cvast će iduće godine.
EN, ovaj ti je baš lijep i sjajan.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
nema ni jednog cvjetića, držim ga na hladnom i svijetlom mjestu, kad sam ga unijela izgubio je samo nekoliko listića i ne treba ga ni zalijevati onaj šareno lisni sam zalila i nije mu baš pasalo izgubio je više listova
|
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
EN, i meni se to desilo sa šarenolisnim, mama je prezalijevala preko praznika, i jako su mi loši sada. Da li je bolje da ga stavim vani dok je ovako toplo, ili unutra, srednja Dalmacija?
Nitko mi nije odgovorio za cephalophorus, pa ponavljam pitanje: kad je njegovo uobičajeno vrijeme cvatnje?
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Cephalophorusa su kod mene cvjetala 3.Jedan u listopadu,a 2 u studenom.Ovaj prvi je veliki,a druga dva su puno manja.Jedan od kojeg sam pelcala ostale,nije uopće cvao.Svi su imali jednak tretman i ne znam zašto je tako. |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Camellia, hvala.
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
|
ja mislim da oni kod vas na moru mogu biti bez problema u zemlji cijelu godinu, neznam za šarenolisni ali ovaj zeleni ima Lantana u zemlji i cvjeta joj upravo preko zime, što se tiće cephalophorusa neznam imam ga tek od prošlog proljeća i još uvijek je pun cvjetova evo mog šarenolisnog koji mi je u temperiranom prostoru |
||
|
||
![]() |
||
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Tvoj se dobro drži EN,moj i zeleni i šarenolisni su u dosta jadnom stanju ali za sada su živi.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Hvala, znači vani za senecio bršljančić, stavit ću ga barem dok je ovako toplo.
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
već jedno vrijeme mi senecio loše izgleda, crassissimus, najprije sam na njemu bila pronašla crvića koji mi se i inače zakukulje u sukulentima pa ih žderu, grrrr......
no nakon uklanjanja nametnika i dalje je loše izgledao, listovi su mu crnili, sušili se, djelovao je sve slabije pa sam ga jučer istresla iz tegle, a korjenje puno bijelih ušiju, katastrofa... pretpostavljam da su vunaste u pitanju, čudno mi je da na samoj biljci nije bilo niti jedne, ili je to neka druga vrsta? ima li ko iskustva s tim beštijama? isprala sam mu korjenčiće, danas ću ga posaditi u novi supstrat... |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Natalija i kod mene se isto dogodilo sa dosta sukulenata.Svi su izvana izgledali dobro,ali su odjednom pocrnili i uginuli vrlo brzo.
![]() |
||
![]() |
||
|
Možda si mislila da je bršljan kojemu i slići, međutim ako opipaš list senecia primjetit ćeš u čemu se razlikuje od bršljana, listovi su deblji i kožasti, sposobni su sačuvati vodu po tome se odmah vidi da su sukulenti. |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() Senecio Medley-Woodii |
||
![]() |
||
|
![]() Senecio vjerojatno amaniensis(nisam još sigurna) Sličan je S.cephalophorusu,ali su mu listovi mesnatiji i zeleni |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
divni su
![]() |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
iako sam ih već vidjela uživo... opet ću ti reći Lijepi , lijepi !!!
![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |