Kat.Rea - moj dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jučer se ja vračam poslije gableca na posao i sretnem jednu gospođu koja nosi cvijeće i pitam onako usput " šta ćemo lijepo saditi", a ona mi veli " bila sam malo tu u rasadniku, pa si nešto izabrala". Ja zinula k`o som, koji rasadnik velim, a ona se smije i veli odi gore na 1. kat na hodniku i pogledaj, M. je prorijedila malo svoj kamenjar i donijela cijelu hrpu cvijeća. Ha,ha, teško žabu u vodu natjerati, naravno da sam išla pogledati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
U subotu sam posadila dalije sa vanjske strane povrtnjaka, ali ostao mi još jedan veliki korijen bijelih i dva korijena crvenih, za koje više nije bilo mjesta, pa sam danas priredila mjesto za njih. S obzirom da sam bananu posadila sa istočne strane, ostalo mi mjesto gdje mi je lani bila banana pored čempresa, samo nije bilo priređeno. Danas sam to malo nakopala, a jedan dio koji smo ugazili dok smo sadili aronije sam bogme i štihala. Odmah sam si pripremila zemljište i za crocosmie. Dalije sam i posadila, a lukovice crocosmia ću sutra. Ali najviše me raduje što sam si taj dio gredice ogradila sa ciglama, jer me najviše izludi kada nešto posadim, a MM ili svekar kada kose dvorište raspale pa pokose cvijeće. Uh onda sam
![]() ![]() Moji planovi oko uređenja baš neidu tempom kako bih ja to htjela, pa imam problem kamo posaditi biljke koje sam kupila ove zime i proljeća. Dodatni problem je moja Rea koja ne da nije pametnija sa 16 mjeseci nego je sve šašavija i zaigranija. Znatiželjna je do Boga, svugdje mora svoj nos gurnuti i koliko god vičem i pokušavam ju disciplinirati, ona sve shvaća kao igru, a onda jadno moje cvijeće..... Zato večinu cvijeća guram u onaj mali vrtek koji je ograđen, doduše improvizirano, ali ipak je.
Nakon svega danas napravljenog još smo Rea i ja projurile našu rutu. Mada sam bila umorna k`o pas morala sam ići sa njom u "šetnju", jer bi mi inače cijelu večer dosađivala, a ovako spava k`o beba
![]() |
|
![]() |
|
Ha, ha, tek sada vidim šta sam napisala..... "umorna k`o pas", znam da je to izreka, ali za moju Reu to baš ne vrijedi...... ona ima toliko energije, da bi valjda sama mogla vući saone ( ili kolica) da ju čovjek upregne
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ha-ha poznat osjećaj, nekad sam imalo crnu dogu, koja je šetala mene, a ne ja nju, onda sam se ipak odlučila na manje pasmine.
Ti si danas i ovih dana prava vrijednica, nije ni čudo da si umorna ko pas (uvijek se pitam odakle ta izreka().
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša Rea definitivno šeće mene
![]() Danas posađeno:
crocosmia lucifer i crocosmia smallflowering mixed, tigridia mixed, anemone St. brigid mixed i ukrasne tikvice od Monne
posijano: pakujac, i irski zvončić u povrtnjak - uz kraj, mjehurica - uz šahtu kanalizacije i lan ispred čempresa u gredici koju sam jučer priredila.
Sada mogu samo moliti Boga da mojoj Rei prosvjetli pamet i da bude dobra pa mi sve ne prekopa.....Nisam taj dio ogradila nego samo malo pokrila čempresovim grančicama.....
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Joj znam kako ti je - moji psi i kopaju i spavaju na gredicama
![]() |
|
![]() |
|
Jučer mi bio bljak dan pa sam malo dremnula poslije podne, a poslije porezala ocvale jaglace i dio potočnica, pokupila posušeno lišće narcisa, sve pregledala i pozalijevala....
Danas sam konačno posadila begonije koje sam dobila prije mjesec dana, a cijelo vrijeme su bile u vodi i pustile su korjenčiće. Zatim sam presadila jednu žardinjeru pelargonija, malo prerazmjestila cvijeće na terasi i oko kuće i pikirala nešto malo klijanaca.
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
vrijednica kao i uvijek
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Ja sam ove godine ostavila oko čempresa (brijunskih tuja) koji moraju van, neuređeno, a s obzirom da tu kopaju krtice onda moja Rea pokušava iskopati njih..... Uglavnom to onda izgleda kao površina mjeseca
![]() Danas smo bili u vinogradu, tako da doma nisam ništa radila, a u vinogradu sam konačno podrobila sve granje...... jest bilo malo tvrdo - suho, ali uspjela sam
![]() |
|
![]() |
|
Ovaj tjedan radovi se sveli samo na svakodnevno zalijevanje cvijeća i povrtnjaka. Grašak mi uopće ne raste, kako je izišao iz zemlje, tako stoji i nikam ne mrda
![]() Jučer sam gliciniji "napravila ljetnu frizuru", jer je nova ruža penjačica dosegla visinu od cca 2 metra, a glicinija je na tom čošku bila baš jako bujna, pa da mi ne uguši ružu. Ja na gliciniji u proljeće porežem samo grane koje nemaju cvjetnih pupova, a poslije cvatnje malo drastičnije porežem grane koje su ocvale i prorijedim "krošnju" da se pomladi. Jedan dio lišća i mladih grančica sam sinoć poskidala sa porezanih grana a drugi dio danas predvečer. To ide u kompost, a granje sam podrobila i to namjeravam iskoristiti za malčiranje oko cvijeća.
Danas sam na placu kupila 6 surfinija za viseće košarice na terasi i 6 verbena za lođu. Kupila sam i nekakvu čuvarkuću- mesožderku i još nešto, ma pojma nemam kako se zove, bum sutra poslikala, pa će mi znalci nadam se pomoći sa nazivima.
|
|
![]() |
|
Koje vrućine...... za skriti se nekam u duboku hladovinu. Kada je malo popustila vručina išla sam nešto saditi. Presadila u 2 žardinjere pelargonije ( proljetos bile šmiljave pa sam ih ostavila) i krumpirka kojega sam dobila prošli tjedan
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ja sam posijala kobeje, još ništa nije niknulo..neznam dali je sporo ili sjemenke ne valjaju što sam kupila
![]() |
|
![]() |
|
Jučer sam iz ćupa za začine izvadila vlasulje. Kada sam nabavila ćup prve godine sam ga stvarno zasadila sa začinima, ali nije baš bilo nešto uspješno, odnosno majčina dušica prerasla ćup, pa sam presadila u veću posudu, mažuran i bosiljak propali, a vlasac sa isto morala u veću posudu presaditi. E onda sam b ila jaaaako domišljata, pa sam kupila cvijeće za kamenjare. U dva "džepa" sam posadila nekakve sitne, sitne karanfiliće, koji nikako da procvjetaju. Lani su mi trebali cvjetati i onda mi ih je Rea pošišala zubima
![]() |
|
![]() |
|
Danas, nakon nočašnjeg pljuska je u vrtu bilo premokro, ali sam zato na lodži prorijedila alisume i posadila verbene. počupane alisume sam posadila dio pored anđeoskih truba, dio u teglu pored klematisa, a treći dio sam samo ukopala u zemlju, pa ako bude još negdje trebalo ili nekome..... dok sam čupala alisume u teglama na lodži sam našla maleckih mačuhica, pa sam ih prepikirala u male teglice. i to je to za danas....
|
|
![]() |
|
Puf, puf, da otpuhnem prašinu. Nije da nisam ništa radila, ali ne stignem ni na Forum, a kamoli još puno pisati. U četvrtak sam okopala povrtnjak, pa sam par dana za redom pred noć vezala i podrezivala tayberry. U subotu dok sam ja bila na placu je MM ppokosio dvorište, pa sam pod noć skupila travu, a u nedjelju ujutro prvo zalila povrtnjak, a onda malo prekrila zemlju oko krastavaca, graška, mrkve i peršuna. Na placu sam kupila 3 teglice krastavaca, jer je moje nešto pojelo, pa sam ih pod noć posadila u vrtu.
Prošli tjedan su komunalci pokosili "dječje igralište", a to ne da je bila trava, to je sjeno, pa sam danas skupila poveču hrpu toga sjena i natrpala u stari šlifer i uz svekrovu pomoć to digla na tavan do jeseni. To će mi trebati za zaštititi bananu prije zime. A kada sam več počela skupljati to sjeno onda sam dovezla još 5 tački na vrt i sve pokrila sa steljom. Sada mi je cijeli vrt prekriven sa sjenom, pa se nadam da će preživjeti ove vrućine. Čak sam i među jagode nametala sjena. Tako sam nakon fizikalnih terapija u našem Naftalanu imala "terapije u sjenu"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas mi dan započeo sa peglanjem. Pa onda malo pospremila speglani veš, stavila sušiti jutros oprani veš i odmah napunila mašinu za slijedeću turu - danas navečer. Imam dvotarifno brojilo, pa onda imam i noćni ili ranojutarnji rad. Nastojim veča trošila upotrebljavati kada je jeftinija struja, ali ta štednja naravno ide preko mojih leđa. Na hodajući sam popila kavu, a to gotovo uvijek radim doma. U 11,00 sati sam već bila na terapijama. Odradila jedan dio terapija, pa UZV pregled, pa još drugi dio terapija. Danas sam otvorila bolovanje, ne mogu terapije uz rad....
Kada sam došla doma, ručak na brzaka,(hvala Bogu ostalo mesa i juhe od jučer) i išla posaditi cvijeće. Prvo sam posadila u lađicu sukulente koje sam poodavno kupila i "picmoljke" koje sam donijela sa Flora arta, pa onda čuvarkuće, pelcer neke puzačice što sam dobila od Andree 01. Onda sam prešla u cvjetnjak i posadila nešto isto od Andree, presadila visoki phlox koji sam posadila iza božura, ali je tamo prevelika gužva i bojala sam se da će mi propasti. Zatim sam posadila 2 crna sljeza, nekoliko lavatera i kokotića, kineski šaš i perunike od mamaae. Povezala sam božure, pozalijevala cvijeće na prozoru i terasi, a bananu pognojila sa gnojivom od banane. Dosta za danas, sada odoh u krpe...
|
|
![]() |
|
Na moj dnevnik pala prašina, ali ne zato što ništa ne radim, nego zato što ne stignem pisati. Prošli tjedan sam stalno nešto saduckala. Čak sam malo uspjela i "površinu mjeseca" iliti prostor ispred brijunskih tuja okopati i malo posaditi sa mislim ščirom. Več sam prije jedan potez posadila sa nevenima i " ranunkulama". Nije to još sređeno, a neče ni biti ovoga ljeta, ali biti će jednog dana....
U subotu sam se skitala Gradom i slikala, a slike su u "moj grad u slikama", a poslijepodne sam posadila cvijeće kupljeno na Flora artu, malo posložila tegle oko kuće. Dio amarilisa, koji su cvali i koji nisu sam posadila u vrtu, pa kako im Bog da. Jedan dan, više neznam kada je to bilo (mislim nedjelju)
![]() A sada se več 3 dana borim sa novim vrtićima ispod borova. Nisam slikala prije nego sam počela raditi, nego danas kada je več jedan dio gotov do pola. U ponedjeljak sam krenula sa time i prvo sam si štihom obilježila veličinu kruga, a onda je počeo teži dio, a to je krampanje. S obzirom da je sve puno korijenja jedino sa krampom se to može raskopati. Navečer sam bila crna k`o dimnjačar. Naravno da nisam uspjela za jedno popodne to napraviti, pa je jučer bio nastavak. Uglavnom do noći sam uspjela složiti krug od cigle i poravnati zemlju. Danas sam išla kombinirati kako da na taj krug nadogradim u visinu još jedan red cigli, ali sam onda ipak počela kopati za drugi krug - ispod drugog bora.
Ovako je to izgledalo danas, prije nego sam počela kopati ispod drugog bora. Vidi se hrpa stare cigle i alatke i "sistem za iscrtavanje kruga" - špaga i štih
![]() Vidi se da ni on još nije skroz gotov, ali bitno je da sam započela pa ču ga i napraviti. Ne ide brzo, jer skoro sve radim sama
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ovo će izglrdati jako dobro kad završiš! I odličan ti je onaj sistem za iscrtavanje! |
|
![]() |
|
Monna-1, MM veli tehnika kao u starom Egiptu
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ha, ha samo ti njega upregni. Vidla si što moj sve radi, ali oko cvijeća i vrta ništa, samo tehničke stvari.
Jučer obišla tayberie imam tri (3) ploda crvena - si vidjela ipak prve godine, a što će tek biti druge - mljac.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |