Slike gljiva |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo i slike ZLATNE KRASNICE-RUSSULEAURATE koje je bilo obilje u G.Kotaru...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo još jedne slike BLAGVE-AMANITE CEZAREA ili kako bi mi gljivari rekli kraljice gljiva,slikane u Istri....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Vidim da Cordy redovno komentira slike i to jako stručno,hvala mu.Ja nisam tako stručna ali isto dosta znam o gljivama...Evo sada nekoliko slika,slika slikanih u prošli tjedan...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
cordyceps ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
Griva je u pravu, to je vještičje srce - Clathrus ruber. Ono ima mrežasto, odnosno rešetkasto plodište što se lijepo vidi na slici. Na jednom dijelu se iskidala pa igleda kao da ima "krakove".
Krakove, odnosno izgled hobotnice ili zvijezde ad joj se krakovi izdvoje ima velika polipovka - Clathrus archeri.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....njam, njam sunčanice....njih sam jela pohane.......inače ne jedem gljive jer sam nevjerni Toma....obožavam ih gledati , pronalaziti.....
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....i meni sličila na vješticu, ali nije...ovo je njena rodica...ima ove crvene krakove odvojene, zato se zove polipovka , a vještica ima spojenu crvenu mrežu.....
...polipovka je navodno česta baš uz more...prvi put je vidim uživo....
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...meni to ovako liči na vještičje srce..... al tu gljivu u principu ne znam ... daklem bubam uokolo :))))
mi već tjedan dana haračimo po sunčanicama i pečurkama ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
...konačno da stavim slike "neobičnog čudovišta" koje se početkom svibnja pojavilo u mom otočkom vrtu, trajalo svega 2 dana....nisam je ulovila svježu nego kad se raspala na zemlju, muhe su oko nje letile, sličilo je na strvinu.....
....bila sam pozitivno šokirana tim "posjetiocem" vrta - nejestiva gljiva polipovka....
![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
e danas se moj m , izguštava cijeli dan bere vrganje gore prikazane , donesao je več oko 5 kg , samo mjenja vrečice , pa je sad otišao i uzeo košaru , a oni mladi .. predivno, samo što sad moram ostavit sve drugo i ić to čistiti ,
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...ma... nek me sunce odnese... ja ju ne znan... :)))))
pozdrav cordy! ![]() |
|
![]() |
|
cordyceps ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
Maglen i je tipična jesenska gljiva, samo se sporadično može javiti i puno ranije - ljeti ili krajem proljeća. No, kako se klima zadnjih godina dosta izmijenila svako malo nas iznenadi neka gljiva koju smo nalazili u jesen da izraste npr. sada na početku ljeta. Pa onda to i nije tako čudno.
|
|
![]() |
|
hmmmm nažalost nisam baš na "ti" sa ovim ljetnim gljivama.... više znam one jesenske.... ovaj maglen djeluje finoooo :)))))
p.s. ma normalno da ne možeš sve pratiti i vidjeti tko se gdje javlja... a isto preskočim neke djelove foruma po par mj čak pa onda zakaskam izdaleka.... :))) |
|
![]() |
|
evo maglena sa donje strane,kad je ovako bijel znači da je mlad i jako kvalitetan....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
evo maglena ubranog prošli tjedan
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Griva tek sam večeras vidijela da si se javila na ovu temu.Sada je dosta loša situacija nema varganja ali moglo bi biti uskoro....Onda kad sam stavila slike bilo ih je nekoliko dana i to ne na svim mjestima.Tako npr iza pilane nije bilo nego na višim djelovima...Počele su krasnice,lisičice,biserke,spise a našla sam nešto neobično za ovo vrijeme a to je maglen.On je gljiva jeseni,ali eto našla sam tu pravu poslasticu u lipnju što je prava rjetkost.Imam i dokazni materijal-slike, koje ću uskoro staviti...
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
ima li kod tebe još gljiva , ako ima onda budi sigurna da če ovaj moj doči u posjetu
|
|
![]() |
|
Ohoooo!!! tek sam sad vidjela ove divne slike i prilike na njima :)))))))))))))) ovo za mljac, mljac je jako primamljivo..... gdje voli rasti??? kao i obični vrganji? ima li smisla da napravim đir iza k. pilane? :))
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hej Jagoda, super slikice, još ću uz tebe postati gljivarica, a slikica daždevnjaka - ma baš je sladak, već dugo ga u prirodi nisam vidjela.
Ajde dođi u Skradnik, pa ćeš ići u gljive.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |