Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 203> |
Korisnik | |
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Joj ja isto jedva čekam proljeće da amarilisi procvatu. Po lukovicama bi trebali cvasti jer su baš debele.
Nadam se da će mi biti lijepi kao kod dzombe, vokija, manči, slavonke, od njihovih ne znaš koji je ljepši
Ovih dana mi je jedina preokupacija Pedro. Njega moram hitno ubaciti u garažu jer je danas ujutro bilo +1 a za njegovo "ubacivanje" mi treba dobra ekipa, em što je velik i težak ko vrag to je još i pun bodlji. MM već vreba kršne momke za tu akciju
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja sam svoje već ubacila, što u kuću, što u podruma, a ono što je ostalo vani - znat ćemo na proljeće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Korijenko vidim ja da ste se vi naradili spremajući biljke unutra. Ja ću samo kaktuse na zimu. Nego imam jedan problem i trebam savjet. Moj prijatelj ima kaktus sličan tvom Pedri u zemlji i narasao je oko 170 cm i jedan mladi oko 80 cm. On to hoće izvaditi van i dati meni, a ja neznam da li ga staviti u zemlju ispo onog zida gdje je ona žuta penjačica ili u pitar. Nije mi jasno kako tvoj Pedro stoji u onako malom pitaru a da se ne prekrene. Meni bi bura to sve preokrenula.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Korijenko, svi smo u pospremanjima ovih dana
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Lantana, kod tebe je veća bura nego kod mene. Pedro se nemože prevrnuti jer je ušasno težak. Da ga pospremimo u garažu uvijek imamo šou program. Ja ga imam ispred kuće pa je malo zaštićen od vjetra, a kad jako puše i mislim da će mi dvije velike breze poprekidat, on ni ne mrdne.
Ja nemam iskustva sa kaktusima direktiva u vrtu, ove sam godine prvi puta sadila lopatare na jednu grotu i baš me zanima da li će mi prezimiti jer su na nezaštićenom mjestu. To su onakvi kakve je jučer dobila Vera u karijoli. Na proljeće se spremam onu veliku agavu sa slike posaditi u vrt
uz tatin pčelinjak i oko nje napraviti kao mali kamenjar. Ona je uvijek bila preko zime vani pa se nadam da će i tamo preživljavati.
Onaj kaktus što će ti dati prijatelj šta on ga mora sada vaditi ili može pričekati proljeće? Da li je vezan za velikoga ili je to samostalan kaktus sa svojim korijenjem?
Posaditi ga ispod zida bi bilo OK. Kod tebe će sigurno opstati.
Ako imaš stare razbijene vaze od terakote, ne bacaj, sve dobro usitni pa pomiješaj sa zemljom kad ga posadiš. Ja dodam i malo pijeska, znaš onog rječnog što se koristi kod zidanja, pola kupovne zemlje i pola naše crvene domaće.
Ako je bez korjenja ja bi ga sadila najprije u vazu ali svu tu "avanturu" ostavila bi za proljeće. Kad oni počivaju ja ih ostavim na miru.
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ona opuntia (lopatar) koju sam dobila rasla je vani u vrtu par godina. A vidjela si kakva je klima ovdje. Nije Gorski Kotar ali nije ni Dalmacija. Tako pretpostavljam da će i tvoja preživjeti.
Ono što sam savila preko kaktusa je recimo rijetko tkano platno od plastike. Nije baš takvo ali ne znam drugačije opisati. S time sam pokrila i neke druge stvari u vrtu. To je propusno za kišu i zrak, tako da ga nema potrebe micati. Čak i vlaga iz zemlje može pomalo izaći van. Samo jedna druga stvar je bitna. Taj balkonić je dosta zaštićen pa ih kiša neće puno močiti. To mi je važnije nego 1-2 stupnja ispod nule. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Korijenko, molim te za spas moje pameti napiši na kojoj stranici ti je Pedrova slika. Sve sam prevrtila nekoliko puta i nikako ga naći
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Vera, tebi su kaktusi na balkonu zaštićeni, tako je i meni velika agava pod balkonom, u kantunu i tu nema kiše. To je super pozicija i tu ću u buduće morati držati Pedra, ali ću ga i s nečim zaštititi kao i ti tvoje.
Slike kaktusa imam na forumu sukulenti i kaktusi pod temom Simpatični bodljikavci ali da ne prifali evo ga Pedro i ovdje:
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
joj, Pedrito je legenda.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Korijenko, ne mogu čekati proljeće jer ga on hoće izvaditi i bacit će ga ako ga ne uzmem. Kaktus je sada u zemlji, da li mu mogu malo potkratiti korjenje kad ga izvadimo,a i mladi je uz velikoga, pa da li da ga odvojim. Sutra ću ga slikati pa da vidiš.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Pedro je
![]() ![]() ![]() Koliko godina je trebalo da naraste Ovoliko???!!
Fantastican!!!!!
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Korijenko ,imas divan vrt
![]() |
|
![]() |
|
Zvrk hvala na komplimentu, vrt će biti divan na proljeće i ljeto, ovo su jesenske slike ali svejedno je OK.
Dzomba, Pedro i ja smo generacija 1971.
Lantana, ajde sutra da vidimo slike, ti kaktus posadi makar u vazu, što se odvajanja tiče da li maleni ima korijenje ili moraš rezat ? Sutra ćemo vidjeti u tvom vrtu...
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Pedrito je stvarno predivan!
![]() |
|
![]() |
|
Meni mozak malo sporije radi. Imaš od tog materijala kao vreće. Stavi oko Pedra 3-4 kolca pa vreću nategni oko njih da se ne zakuči za iglice.
|
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
jao kak je simpa Pedro! Tek sad sam ga vidla
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ako nisi Pedra obukla, vjerujem da ste ga pospremili, jer noćas bi kod tebe moglo biti u minusu, pa da ti se jadan Pedro ne smrzne.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Akcija Pedro uspješno obavljena, strpali smo ga u garažu u zimski san, sad ću biti na miru, još samo ne znam da li da ostavim vani cikas jer je u vazi. Moram se malo posavjetovat sa Otok i Lantanom znam da one to sigurno imaju. Hvala Veri na savjetu. Ako budu kroz zimu debeli minusi to ću morat primjenit za kameliju. |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Mi svi cikas držimo vani ili u zemlji ili u pitaru. Ove u pitaru skloni negdje ispod terase, ili u neko stubište koje ima dosta svijetla. Kod mene je noćes pao snijeg, to se događa jednom u pet godina, ali to kod nas srećom kratko traje, popodne je bilo sunce i skoro vruće.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sve moje cikasice (i ona u zemlji, i one u loncu, pa i one sasvim male sa dva lista) su vani, velika je čak izložena buri i nije im ništa
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |