Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljetni jorgovan - buddleja daviddi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljetni jorgovan - buddleja daviddi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 11>
Korisnik
Poruka
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2013 u 22:59
pozdrav svima. imam tri boje budleje i samo jednu,koja je uz zid, svako ljeto nešto napadne i sve joj listove sitno 'izrešeta'.Zna li netko u čemu je problem?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2013 u 17:28
Neki su već nabavili Buddleju alternifolia pa ću naglasiti razlike u orezivanju između Buddleje davidii i Buddleje alternifolia.

Buddleja davidii cvati na ovogodišnjim novoizraslim izbojima
i zato se rano u proljeće oštro orezuje na svega 2-3 pupa na osnovnim granama, tako da preostali dio bude otprilike do visine koljena.

Buddleja alternifolia cvati na prošlogodišnjim granama
i zato se nikako ne smije orezivati u proljeće jer bi se orezali cvjetni pupovi. Ona se u pravilu ne orezuje, tj kod nje se orezuju samo suhe grane, a ako je nužno, radi održavanja forme, oreže se odmah poslije cvatnje.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2013 u 21:18
Vidjela sam na slikama da budleja alternifolia postoji u različitim bojama. Da li je netko nabavio, gdje i koju boju?  Question
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2013 u 23:04
I mene bi to Milica zanimalo, jer mi je Alternifolia stvarno posebna. Cini mi se da je kod nas nema za kupiti.  Nastojat cu se u rano proljece utjesiti sa jednom zutom - davidii
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2013 u 23:38
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Vidjela sam na slikama da budleja alternifolia postoji u različitim bojama. Da li je netko nabavio, gdje i koju boju?  Question

Vidjela sam B. davidii u više boja, ali B. alternifolia neznam da postoji u drugim bojama osim u lila boji.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 08:00
Trebam savjet,hitno.Dobila sam reznice buddleje.S obzirom da je zima a došle su s mora gdje su već potjerale listićemnapravila sam improvizirani plastenik na prozorskoj dasci,stavila ih u hormon i posadila.Hoće li im temperatura biti previsoka.Trebam li ih premjestiti na hladnije mjesto.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 08:16
OSica ja imam iskustvo da se one dobro ukorjenjuju čak i u vrtu na velikim minusima ali bi bilo bolje da ih sada smjestiš na sličnu tempraturu na kojoj su bile do sada,samo pazi da ti se ne upljesnive pod tim najlonom.daj im zraka ili prozračuj svaki dan
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 08:48
Hvala,selim ih onda u drugu prostoriju gdje je temp oko 10 stupnjeva
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2013 u 20:03
moja prvoprocvjetana

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 07:39
Krasna je Enrikova nona,moje su još male,zakorijenjene proljetos i nisam ih još posadila u vrt.Nisam sigurna jesam li dobro postupila,čekam jesen,Reci mi ako griješim.
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 10:38
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 13:12
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Krasna je Enrikova nona,moje su još male,zakorijenjene proljetos i nisam ih još posadila u vrt.Nisam sigurna jesam li dobro postupila,čekam jesen,Reci mi ako griješim.

samo ti njih posadi u vrt , bolje će napredovati, imam i ja pelcane proljetos u zemlji su i već pupaju
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 20:53
e ova zuta je predivna ..ja imam bijelu i ljubicastu i uvjek se nasmijem kad ih gledam ,one su kao stanlijo i olijo a iste reznice posadite ,bijela je velika ,prava krasotica a ljubicasta nikakva ,al hoce,znam da ce sad i ona bujat i krenit ,mora
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2013 u 21:13
Da li netko ima ovu budleju? Slika  je sa net-a

budleja alternifolia
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 16:22

Počinje cvetanje...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 16:53
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 16:53
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 18:53
Milice7 prekrasna je boja buddleje...........
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 19:00
voki, predivna je,
a tvoja milice7 me opet očarava bojom. Jel to ona koja je pretrpjela gaženje, radove?

SlavujVk, samo da pokažem kakve su moje - Mirine. Jedna nije izrešetana, ali ova

Kasnije sam otkrila da je jedu škarice, Angry.

A onda su se pojavile bubamare i pupoljak. Tongue

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 20:51
Hvala djevojke, to nije ona budleja koja je gažena . Ova je  u mome dvorištu u Slavoniji a ona gažena je u južnom vrtu. Dobro se oporavila i cvjeta  ali je još malena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 11>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.