Ljetni jorgovan - buddleja daviddi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozdrav svima. imam tri boje budleje i samo jednu,koja je uz zid, svako ljeto nešto napadne i sve joj listove sitno 'izrešeta'.Zna li netko u čemu je problem?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Neki su već nabavili Buddleju alternifolia pa ću naglasiti razlike u orezivanju između Buddleje davidii i Buddleje alternifolia.
Buddleja davidii cvati na ovogodišnjim novoizraslim izbojima i zato se rano u proljeće oštro orezuje na svega 2-3 pupa na osnovnim granama, tako da preostali dio bude otprilike do visine koljena. Buddleja alternifolia cvati na prošlogodišnjim granama i zato se nikako ne smije orezivati u proljeće jer bi se orezali cvjetni pupovi. Ona se u pravilu ne orezuje, tj kod nje se orezuju samo suhe grane, a ako je nužno, radi održavanja forme, oreže se odmah poslije cvatnje. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Vidjela sam na slikama da budleja alternifolia postoji u različitim bojama. Da li je netko nabavio, gdje i koju boju?
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
I mene bi to Milica zanimalo, jer mi je Alternifolia stvarno posebna. Cini mi se da je kod nas nema za kupiti. Nastojat cu se u rano proljece utjesiti sa jednom zutom - davidii
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Vidjela sam B. davidii u više boja, ali B. alternifolia neznam da postoji u drugim bojama osim u lila boji. |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Trebam savjet,hitno.Dobila sam reznice buddleje.S obzirom da je zima a došle su s mora gdje su već potjerale listićemnapravila sam improvizirani plastenik na prozorskoj dasci,stavila ih u hormon i posadila.Hoće li im temperatura biti previsoka.Trebam li ih premjestiti na hladnije mjesto.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
OSica ja imam iskustvo da se one dobro ukorjenjuju čak i u vrtu na velikim minusima ali bi bilo bolje da ih sada smjestiš na sličnu tempraturu na kojoj su bile do sada,samo pazi da ti se ne upljesnive pod tim najlonom.daj im zraka ili prozračuj svaki dan
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala,selim ih onda u drugu prostoriju gdje je temp oko 10 stupnjeva
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Krasna je Enrikova nona,moje su još male,zakorijenjene proljetos i nisam ih još posadila u vrt.Nisam sigurna jesam li dobro postupila,čekam jesen,Reci mi ako griješim.
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
samo ti njih posadi u vrt , bolje će napredovati, imam i ja pelcane proljetos u zemlji su i već pupaju |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
e ova zuta je predivna ..ja imam bijelu i ljubicastu i uvjek se nasmijem kad ih gledam ,one su kao stanlijo i olijo a iste reznice posadite ,bijela je velika ,prava krasotica a ljubicasta nikakva ,al hoce,znam da ce sad i ona bujat i krenit ,mora
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Milice7 prekrasna je boja buddleje...........
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
Hvala djevojke, to nije ona budleja koja je gažena . Ova je u mome dvorištu u Slavoniji a ona gažena je u južnom vrtu. Dobro se oporavila i cvjeta ali je još malena.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |