Decoupage-salvetna tehnika-naši radovi |
Odgovori | Stranica <1 56789 34> |
Korisnik | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Definitivno moram promjeniti papir za fotke! Jučerašnji pokušaji su ostali samo pokušaji. Na greškama se uči. Printala sam na printeru koji je suh - prah- pa su fotkice koje imaju malo više crnog sve razmrljane kad se nanese lak.
Samo da znate- ne printati sa suhim tonerom u printeru |
|
Sponzorirani linkovi | |
darla
Upravo klijam Pridružen: 07 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hippy, genijalni su mi ovi tanjuri. Jedva cekam da i ja probam radit na tamnoj podlozi. Jel ti pozadina onog crnog tanjura zlatna? Meni su rekli u Chemacu da se zlatna ne raspucava dobro i ja naravno tvrdoglavo probala i ispala katastrofa, ali vidis kao donji sloj bi islo............ili?
Razmisljam si probat, kad radim s cracle lakom, da koristim akrilne boje u spreju, mozda bi mi ispalo urednije. Jel tko to vec probao? Hippy, sigurna sam da ti vec jesi
Šeflera, super ideja, bas je dobro ispalo!
|
|
hippy
Trajnica Pridružen: 18 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 0 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Darla, na ovom tanjuru, lak u biti racpucava crnu boju ( to je klasična akrilna boja koju sam nanosila kistom ). Nakon toga sam pošpricala sa zlatnim ( ili srebrnim ) auto lakom u spreju jer mi oni dalju najbolji efekat na staklu Znači, prvo uzoraksa salvete, pa bojanje uzorka bijelom akrilnom bojom, pa lak za raspucavanje, pa crna boja, pa zlatna ili srbrna ( u spreju ) |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trenutno nema za kupiti nigdje u Zg rižinog papira! Jel zna netko gdje se još može nabaviti i postoji li još neki papir koji bi mogla koristiti za decopague tehniku sa printanim fotkama?
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šefi ova ideja mi je fenomenalna!!!
Da li primaš još narudžbe???
I ja bih htjela sliku svog sina na tom drvu!!!!
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo jos nesto od mene
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
leonarda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
leonarda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijepo Leonarda Jel ovaj prvi tanjur stakleni ili porculanski? |
|
leonarda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je iz kompleta tacna i zdjela za kruh...ovo je zdjela za kruh....metalna
|
|
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nikad ne bi pomislila da je metalna Super mi je kombinacija ovih tonova na podlozi Kako si je radila? Na to si normalno lijepila salvetu...a jesi stavljala još kakav zaštitni lak preko? |
|
darla
Upravo klijam Pridružen: 07 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super Leonarda, bas mi se svidja! Ova zdjela za kruh je i meni zapela za oko, podloga je bas ono sto vec neko vrijeme pokusavam postici, pa mi bas ne ide
Gledala sam malo po tutorialima da to rade sa spuzvom, samo ne kuzim bas kako
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada želim dobititi nešto slično ovoj podlozi kakvu je napravila Leonarana, stavim na tanjurić( koristim one obične plastične jednokratne ) male hrpice odabrnaih akrilnih boja. Npr. : bež, pastelno zelenu, ivory i sl. Onda sa slpužvicom ( obična spužvica za pranje suđa prerezana poprečno na 3-4 komada ) lagano dotaknem sve ( npr. te tri boje ) i zatim " tumpkanjem " prelazim površinu koju želim obojati.....na taj način se dobije, nazovimo to, melirana podloga.... znači a se ne vide jasni prelazi jedne boje u drugu... |
|
leonarda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e skoro bas tako kako si rekla hippy..... ofarbala sam ju u bijelu boju za metal...
zatim naljepila uzorke....sa ukrasnog papira za zamatanje poklona..i onda sam sa nekoliko boja...zasebno stavila u tanjur od plastike i...kistom tapkala, dok nisam dobila ono sto mi se svidjelo....
zatim sam kistom, velikim ,premazivala lak.....
šmirglala...i opet premazivala minimum 30 puta.....jer za još bolji efekat...trebalo bi barem 50 puta preci lakom....
|
|
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
30 -50 puta???? |
|
darla
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E pa mozda je onda u smirglanju stvar!? (fali mi onaj smajlic sto se lupi po celu)
Jer ja sam to tako nekako pokusala, ali mi je sve bilo neravno a ja hocu da bude glatko. Smirgla se nakon lakiranja ako sam dobro shvatila? Jel smirglas i po uzorcima?
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo za tebe draga Ili hoćeš ovaj? |
|
leonarda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da preko uzoraka...ali tek kad je posve suho...
a da ti ne ostanu crte ok kista...
imas jednu malu tajnu kako se radi.......
evo ovako:
kad prodjes lakom, ostavis mrvicu da se posuši, tada umočiš kist u razredjivac i predjes preko lakirane površine,.
Ovako ce ti puno manje šmirglanja trebati |
|
|
|
hippy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ti to lakiraš sa onim lakom za brodove? |
|
darla
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E taj, bas taj. Evo sad sam ga i ja nasla. Sta ces, plavusa, ne trebam ni reci
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |