Rododendron |
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifiga....krasni su ti
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, Mimar, Cimicifuga, stvarno su vam krasni rododendroni! Vi nemate problema s mravima?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina...za sad nisam imala. jesi li pošpricala mrave.Možda da ih pošpricaš s Biokilom
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posula sam ih Neopitroidom. Maknuli su se od rododendrona nakratko i preselili na gardeniju koja upravo počinje cvasti, no opet se vraćaju.Ima ih na milijune u vrtu i to raznih veličina i boja. Moram potražiti taj Biokill. Koliko dugo on štiti biljku od mrava?
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
čini mi se tri tjedna, nemam ga sad pri ruci pa nisam sigurna. Ima jedan preparaat slično pakiranje i boja pa i naziv, zato pripazi pri kupnji. Ne ostavlja nikakvu boju niti prah - kao neopitroid, pa je i estetski učinak odličan
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu, valjda će i prodavači znati nešto o tome.
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja tri rodića koja su na hrpi su upravo ocvali.
Što sve treba otkinuti nakon cvatnje? Cvijet po cvijet i ostaviti "klas" na kojem su bili cvjetići ili treba otkinuti i cijeli "klas" kompletno s cjetićima, tj. kompletnu grudu cvijetića?
Počele su rasti i kao neke pletenice koje su sad dosta svjetle u odnosu na matičnu biljku. Što je to? Ovo mi je bila prva sezona u društvu s rodićima pa su pitanja možda čudna.
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirna...ovaj savjet o orezivanju sam pronašla kad sam dobila prvi rodić: "
Nakon cvatnje odrežite cvjetne vrhove, a nove izdanke tijekom ljeta još jednom prikratite prije formiranja cvjetnih pupova kako bi se biljka što više razgranala, jer se cvjetni pupovi stvaraju samo na novim ograncima. Pupovi koji se formiraju u jesen obradovat će vas svojim prekrasnim cvjetovima idućeg proljeće...." |
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala moon.
Jutros sam vidjela da su se moje "pletenice" pretvorile u listove, tj. odfrkale su se.
Cvjetove ću svakako otkinuti samo me zanimao taj detalj smije li se cijela cvjetna gruda otkinuti. Otkinula sam prvi cvijet na taj način ali me zabrinulo što je ostao batrljak pa sam se pobojala da ne naudim biljci.
E, sad, kako da prepoznam koje izdanke i na kojem mjestu da prikratim.
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najprije skineš taj cvijet i ostane ti taj batrljak, on će dalje sam potjerati, obično iz tog jednog krenu 4 grančice s listovima i sad ako uspiješ njih, kad do jeseni narastu, prikratiti, to je to, a ako vidiš da se već stvara cvjetni pupoljak, onda nemoj prikračivati, jer ćeš odrezati pupoljak.
Ako te je frka - ti samo skini cvijet i ništa više ne diraj, pa ćeš vidjeti nagodinu kako ti izgleda i koliko želiš da ti se razgrana.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put imam rododendron i da budem iskrena ova me biljka fascinirala svojim rastom. Nakon što je ocvala, otkinula sam cvijetne peteljke, a iza njh su već virili formiralni lisni pupovi. Čini mi se da nije prošlo ni tjedan dana a oni su se otvorili, izlistali, a nove grančice već su visoke cca. 10 cm. U sredini većine ovih grančica već je formiran mali pup. Nevjerojatno. Ima i onih grančica koje nisu formiral pup. Predpostavljam da njih treba tijekom ljeta orezati kako bi se dalje granale. Vidjet ću kako to izgleda, za sada je bujan i razgranat i mislim da mu ništa ne treba. Izuzetak jedino ako se očekuje formiranje još novih pupova. Fantastično.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
mirna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu. Pratiti ću što se događa. Moon, vidim da ti ide stavljanje slika na forum. Možeš li poslikati kako izgleda kod tebe taj batrljak nakon što otkineš cvijet. Bilo bi super i kad bi stavila sliku rodića kako izgleda na istom mjestu prije prikraćivanja i poslije prikraćivanja. Ako ti je i kad ti bude zgodno. Moram brzo pogledati te nove listove! Možda i ja nađem koji novi pup! Kupila sam gnojivo za rodiće . Mislim da na kutiji piše COMPO ili nešto sl. Kako i kada pognojiti?
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal...krasno je pratiti te promjene na rodiću, čim cvijet malo klone, već se stvaraju lisni pupovi mirna....mislim da ćeš za sada samo pronaći lisne pupove, a kasnije kad grančica naraste onda idu cvjetni pupovi, oni su okruglasti, a lisni pupovi su izduženiji.
Mislim da i ja imam to gnojivo, moje je s produljenim djelovanjem (3 mjeseca) Inače prihranjuje se u oba rasta i cvatnje. Ovo moje znači ide tromjesječno i ovisno o rastu i cvatnji. Napravim rupice u zemlji do rodića i unutra stavim dio predviđenog gnojiva, zatrpam i zalijem, potom sam mirna 3 mjeseca.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, nisam znala da ih se otkidanjem mladih grančica, prisiljava na novo grananje !! A time i više cvijetova !! Moji su posebno cvijetni ove godine, pa si mislim, kakvi li bi bili da ih još i zakidam prije izbacivanja jesenskih cvijetnih pupića !! Ali vrijedi razmisliti !! A o gnojenju rodića, moji ni neznaju kaj je to gnojivo !!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Još nikada nisu bili ovako puni cvijetova !! Jedino sam primjetila da ovaj lila koji je cijeli dan na punom suncu, odcvate puna 2 tjedna ranije !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free... nisam napisala "otkidanjem mladih grančica" da ne bi došlo do zabune, već orezivanjem, jer ako ju otkineš, nećeš imati ništa....mislim da si dobro skužila samo pisani lapsus....
S prihranjivanjem biljke poboljšavaš i svojstva zemlje. A što misliš da si im sve to skupa pružila i možda malo više hlada...kakvi bi tek onda bili kad su sad ovako lijepi
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, zaista su prelijepi. Veliki, pravi grmovi. Ja imam jedan omanji, lila kao tvoj.Za sad je u posudi. Stalno razmišljam da li da ga posadim u vrt, ali nemam hladovinu.
Kažeš da je cijeli dan na suncu, dakle i ne smeta mu baš sunce. Ja imam prostor na istočnoj strani i hladovina počinje teko oko 13 - 14 sati. |
|
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, upravo tako, dobro sam razumijela ali iz pretakanja iz glave u prste, dogodio se lapsus!!
Zribal, pa stari su prek 20 godina, pa moraju biti veliki !! A da su lijepi, hehehe, znam, divim im se već godinama !! A za 20 godina i tvoj će biti takav !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
20 godina!!!??!!! Želim vam još puno puta po toliko i da uživate...
|
|
|
|
mirna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, hvala na savjetu.
"Pletenice" su se premetnule u listove i narasle za par dan poprilično u visinu.
Budem i ja svoje pognojila na taj način. Tlo je dosta loše. Jedino što stvarno imaju puno hlada.
Ako što ne zeznem, možda požive koju godinu.
Free, krasni su ti rodići. I sve čestitke za 20 godina!!!
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |