Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Maćuhica lat. Viola
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Maćuhica lat. Viola

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 13>
Korisnik
Poruka
Ivana-Mia View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 1278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivana-Mia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 17:13
Originalno poslano od člana dijana7566 dijana7566 napisao:

Nisu moje ali mi se svidio način kako su posađene

ovo je zbilja fora ideja.
da li je ovo u osjeku slikano ili je slika sa neta
sviđa mi se ideja ali ova željezna kosntrukcija bas i ne ali imam vec nesto u glavi zamislito kako bi to bilo lijepše :o)
hvala ti na ovome. nego jos jedno pitnje, da li je ovo u posudama ili u mrezi u kojoj su rupe izbisene
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 08:30
Pošto je cvjetanje maćuhica pri kraju, što sadite umjesto njih da popune prazninu u vrtu koja nastane nakon što one ocvatu?
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 10:11
I mene muči to pitanje. Maćuhice koje sad imam bit će u vrtu lijepe još možda 15 dana, a što poslije. Trenutno razmišljam o petunijama. One jedine ne narastu prevelike, a imaju obilje cvijeta i boja sličko kao maćuhica. Ostale ljetnice, ili njih većina rastu previše u visinu.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
gentian(a) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gentian(a) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 21:58
Imate na raspolaganju još i begonie, prkose, vinke, mini petunije ( puno interesantnije od običnih), tagetese ali niske sorte pa još i niske karanfile i vodenke ako nije pozicija na jakom suncu!  Od ovih biljaka nijedna nije viša ili značajno viša od maćuhica Smile
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 09:07
Hvala.
Dobar prijedlog. Mislim da bi meni najbolje odgovarale begonie. Radi se o sunčanom položaju. Jedino bi one ozdržale. Mislim, viđam ih po parkovima na sunčanim mjestima pa bi valjda preživjele i kod mene.
Usput,  imam loše iskustvo s vinkama. U tegli, na suncu i uz puno zalijevanja su bile prekrasne. Kad sam ih presadila u vrt u hlad, nisu bile za prepoznati.

Na vrh
gentian(a) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gentian(a) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 15:31
Pa to je zato jer ona i traži puno sunca, ako je hlad u pitanju pametnije je sadit vodenke!
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2012 u 16:16
Moj vrt ima neki vrlo neobičan položaj. Ulaz je okrenut istoku, i tu imam prvo jutarnje sunce koje isto zna biti jako i traje otprilike do 13 sati. Sve do zalaska dvoriše je uvijek jednim dijelom na potpunom suncu i nemem ni jedno mjesto gdje je hlad kako bih mogla posaditi vodenike. Ili, niti jedno potpuno sunčano mjesto za prkose. Sad experimentiram, dok ne upoznam cijelu situaciju. Zbog toga već primjećujem da neke biljke ne napreduju ili ugibaju. NPR. rododendron je u posudi, ali je postavljen na ulaz u kuću. Vidim da mu to jutarnje sunce smeta, ne mogu ga svako malo nosati iz jednog hlada u drugi.
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 16:39

Iz sezone u sezonu se čovjek uči na greškama. A što se tiče vodenika, nisam baš imala sreće ni s njima iako sam ih sadila u hladu.

Kao što kaže zribal, koji put je teško definirati što je hlad, a što je sunčani položaj.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 14:38
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 18:32
Baš su ljupke ove tvoje maćuhice. Ponekad slika vara, a meni se čini da su ovo sitne. Jesi li ih sama sijala ili su kupovne. Ove godine planiram kombinirati crveno žuto za slijedeće proljeće. Žute bi trebale biti maćuhice, a kako mi ih treba jako puno pokušala bi ih sijati, sjeme sam kupila, a čitam da se siju u 7 mjesecu, presađuju u 9. Kakva su vaša iskustva sa sijanjem i pikiranjem maćuhica.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2012 u 23:33
Same su iznikle u vrtu..pa su tu i ostale.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 00:06
Ma preslatke su, hvala ti na odgovoru, znači da ima šanse da ih sama uzgojim. Osim uštede nekako mi to cvijeće predstavlja najveće zadovoljstvo i ponos.
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 19:25
Originalno poslano od člana Ivana-Mia Ivana-Mia napisao:

Originalno poslano od člana dijana7566 dijana7566 napisao:

Nisu moje ali mi se svidio način kako su posađene

ovo je zbilja fora ideja.
da li je ovo u osjeku slikano ili je slika sa neta
sviđa mi se ideja ali ova željezna kosntrukcija bas i ne ali imam vec nesto u glavi zamislito kako bi to bilo lijepše :o)
hvala ti na ovome. nego jos jedno pitnje, da li je ovo u posudama ili u mrezi u kojoj su rupe izbisene

Oprosti molim te što nisam odgovorila na vrijeme. Mačuhice sam slikala u Fuldi(Njemačka) Posađene su u mreži koja je unutar ove konstrukcije. Ovako se može saditi i neko dr. cvijeće pa kad se razraste ne vidi se željezo
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 10:51
Krenula sezona maćuhica. Prvi primjerci i kod mene :)

Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 11:54
stižu hladni dan pa polako i maćuhice krecu da nam uljepšavaju dane!!!!

bravo Puffy za trud i slike...

maćuhice su iz vlastitog uzgoja ili kupljene?
Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 13:58
Uspjela sam da sacuvam macuhice odo ovog vrelog ljeta. Bile su se skoro osusile, osisala sam ih do korijena i nikle su nove biljcice.
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 14:01
Sad cu imati lijepo cvijece sve do prvih mrazeva. Skoro osusene macuhice sam stavila u duboku hladovinu dok su trajale ove vrucine, pomalo zalijevala i krenule su...
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 14:03
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 14:08
A ove sitne macuhice su nikle u sanducicima gdje su bile petunije. Odakle su se stvorile...pojma nemam. Slucajno sam ih primijetila, izvadila i presadila u saksije. I one su pocele dobro da napreduju. Mora da je neko sjeme zalutalo u zemlju u koju sam sadila petunije.

Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 14:10
Volim macuhice, zahvalne su, procvjetaju dok jos nema cvijeca u rano proljece a uzgajam ih i zato sto se njihovo cvijece lijepo presuje pa mi dobro dodje za moje slike. Narocito mi se svidja sto su raznobojne, zaista imaju veliki spektar boja. Ovo su slike od ispresovanih macuhica cije sam cvjetove pobrala kada su krenule vrucine i kada sam uvidjela da ce ubrzo sve propasti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.