Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vilac - Cobaea scandens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vilac - Cobaea scandens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
Korisnik
Poruka
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 08:30
baš mi je ža natalija,ja sam se bila iznenadila kad sam vidla da su sve izašle,siejme sam kupila u bauh.. u zg 5kn,proizvođač je naravski holandija  piše da sijeme traje do 11mj 2014...inače moje vrtu rastu vrlo polako,neke su poginule vražiji kosovi su prlomili stabljičice no nadam se da će ove koje su ostale preživjeti
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 11:14
duda mislim na ovog proizvođača sa ančine slike
Originalno poslano od člana anči39 anči39 napisao:

, i prošli put sam bila kupila njihovo sjeme i niti jedna mi nije izniknula... a da ne spominjem da u pakovanju ima samo 4 sjemenkeOuch

prvi put mi je sestra bila kupila sjeme u zg, ali u drugačijem pakiranju, tj. druge firme, ne sjećam se koja je bila u pitanju i bar mi je jedna niknula kako bog zapovida... cvjetala cijelu jesen, čak i prezimila, ali sam je zabunom izvadila misleći da je clematis jer su rasli jedno uz drugo i naravno, nije preživjela presadnju
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 12:52
a da moja vrečka je drugačija i bilo je više sijemenja negdije oko 12-13 i sve su iznikle
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:49
jel sada kasno za sijati sjeme,ili bi još stigla ?
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:58
ma mislim da stigneš jer meni je jako brzo iznikla i brzo izrasla al moraš ju držat na toplom da nikne
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:59
Ja sam sijala  nedavno i sve su nikle...Nije kasno...Na netu sam pročitala da brzo gube klijavost i vjerovtno zato ne niču uvijek od svakog sjemena..Ja nisam imala loše iskustvo sa nicanjem..Još da vidimo kako će biti  vremenom,kako rasle..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 07:43
Moje sjeme je od istog proizvođača koje spominje anči i svih 6 je izniklo. Istina pojedine su već niknule nakon 12-14 dana, a dvije posljednje su iznikle čak nakon mjesec dana. Dakle, dosta je velika razlika u vremenu klijanja pojedine sjemenke. Za sada su još unutra jer je došao ovaj hladni val, ali čim zatopli sele van.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 10:57
Jel kasno sada posijati Kobeju?Dali će stići cvjetati?Nažaliost tek sam sada pronašla sjemesmile57
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 11:17
Posij ništa ne gubiš...Njeno sjeme brzo gubi klijavost tako da je bolje odma posijati..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 15:19
od mojih posijanih ništa, baš sam prije par dana iskrenula posudice u kojima su bile posijane i pronašla sjemenke - očito su bile stare jer uopće nema vidjeti da je klica izbila (zna se dogoditi da izbije pa se posuši ili istruli ako je premokro)

ali zahvaljujući dobroj duši s foruma Heart i ja konja za utrku imam Thumbs%20Up
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 21:59
a dali može neko postaviti sliku kako izgledaju mali cvjetići kad niknu? posijala sam više vrsta u jedan cvjetar,pa sad neznam šta je niklo...
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 23:33
flover, nisam ju još slikala- ima ti izduženu malo deblju stabljiku, a na vrhu su 2 lista- mislim da je ona jedina koja ima odmah tako dugu i debelu stabljiku.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 21:24
hvala na opisu, jedva čekam da vidim taj cvijet kad procvate......smile64
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 21:44
Moram se potužiti da ni meni nije proklijala niti jedna sjemenka smile180
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 21:48
Moja Cobea fino napreduje, nekako sma joj sklepala ljestvice, ali hoce ona jos vece :)
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 10:00
ajoj kolika je maso,a moja još nije nikla...ma kasno sam dobila sjeme...a kad točno počinje cvasti?
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 10:08
meni su od 6 sjemenki nikle 5, dobar postotak...dvije je kolegica uzela sebi doma, a tri smo posadile u vrt kod ureda, visoke su oko 20ak cm, nešto slabo napreduju....

maso ova tvoja odlično izgleda , sad vidim da smo i mi mogle s njom u teglu
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 10:09
Ja je prvi put imam, sadila sam ju negdje krajem 3. mj ili pocetkom 4. ...drzala kalic na juznom prozoru, i potjerala je kao luda...kada cvijeta pojma nemam, nadam se da hoce :)))
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 11:31
Maso odlicno izgleda!I ja sam nabavila sjeme i posijala i sve su nikle..Ali još su male.Dvije cu ostaviti u saksiji dvije diret u baštu...
Što se cvjetanja tiče,vele da  je čudna biljka,trebala bi početi cvjetati od 6.mjeseca pa do kraja sezone,ali prema iskustvu ljudi sa  neta,rijetko kome je cvjetala prve godine,pa su je čuvali preko zime da bi sledeće tek cvjetala obilnije.Uglavnom,vele teško daje cvjet,baš me interesuje jel to tačno..To ćemo vidjeti,uskoro,nadam se kod naših cobeica!
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 12:15
Ja sam prošle godine sijala i to dosta kasno jer mi nisu odmah nikle a od poslije posijanih je jedna ostala i dosta kasno stvorila cvjetni pup ( 4 kom) ali onda je došlo hladno i morala je u podrum. Onda su se pupovi osušili i nisu se ni otvorili. Uspjela je preživjeti i sada je vani , raste polako ali nema  još cvjetne popove.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.