Limun |
Odgovori | Stranica <1 56789 35> |
Korisnik | |
bvlgari76
Nedavno posijan Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz vlastitog iskustva, znaci nista strucno.
razdvoji i presadi ih sada. sto vise rastu, predpostavljam, imat ce jace korjenje koje ce im se vise ispreplesti pa ce odvajanje biti teze. sretno |
|
Sponzorirani linkovi | |
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To nije točno. Stručno mišljenje o uzgoju limuna iz sjemenke je napisala Terezija na predhodnoj stranici a sigurna sam da će odgovoriti i na druga ali ozbiljna pitanja u kojima se traži mišljenje stručnjaka. Nažalost, ni jedan stručnjak neće podržati uzgoj agruma iz sjemenke.To je, naprosto, neozbiljno i dječja igrarija. Konačno, sadnica limuna košta samo 30,00 kn ( doduše, u Neretvi ). Isti odgovor vrijedi i za matsui. |
|
bvlgari76
Nedavno posijan Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Yep, Terezija, RESPECT.
A sto se tice sjemenja ili sadnica... Ja sam se do sad nakupovao raznoraznih sadnica. I onda sam odlucio da samo sjemenje dolazi u obzir. "Od pocetka" Nemam nikakvih komercijalnih namjera. Volim biljke, zelenilo ... Cak si mislim da necu ni cijepiti vecinu tih "divljih" limuna. Nekako su mi ... dragi. To je moje misljenje |
|
melissa
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
76 slazem se u potpunosti, kakvo cijepljenje. nek bude sve prirodno, a i gnojivo prirodno je najbolje. ne treba nikakva kemija da biljke narastu i budu onako plasticne i oku lijepe.
|
|
matsui
Nedavno posijan Pridružen: 14 Veljača 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo limuna koje treba presaditi,obavicu to sutra:)
|
|
bvlgari76
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, jedino je bad sto su sanse da ce davati "konkretne " plodove, vrlo mali |
|
bvlgari76
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih, na tvom mjestu, napravio slijedece: Dooobro natopio vodom tu casicu, i pazljivo ih razdvajao. Posadio svaku biljku u svoju posudu Naravno, ovo mozda i nije ispravno rijesenje. |
|
matsui
Nedavno posijan Pridružen: 14 Veljača 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 48 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savetima!nego evo jos jedne slike,radi se o dve biljcice limuna skoro iznikle!verovatno se vecina vas nagledala ovakvih prizora al bas me briga imam potrebu da objavim
video sam da je neko napisao da ne gnoji biljke dok ne dodju u fazu za cijepljenje,ali ja sam ove(kao i one na prethodnoj slici) poceo gnojiti,radi se o tecnom gnojilu za citruse marke "valentin".u uputstvu pise da se jedan cep gnojila rastvara u 3 litre vode te da se biljke gnoje jednom tjedno. da li mozda gresim?
|
|
Gogi
Novo sjeme Pridružen: 25 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovor na vaše pitanje o presađivanju, ostavite ih dok stabljika ne odrveni onda ih presadite u prostraniju posudu,i zaljevajte samo vodom.Naćin odvajanja mladih limuna kojimjesu isplepleteno korijenje je da ga odvojite ćim više od zemlje i namoćite u vodi,a ako je jako zamršeno možete malo izrezati škarama.
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iz sjemena su mi ponikal tri limuna ali su svi u jednoj maloj tegli sad me interesuje kad ih izvaditi i posaditi svaki za sebe,izgleda slabašno stabalce sa dva mala listića na vrhu.
|
|
marijan023
Novo sjeme Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispred kuće imam veliki krasan limun. Prošle godine listovi su počeli žutiti a mišljenje agronoma u poljoapoteci je bilo da mu nedostaje željeza. Dao mi je bočicu od 2 deci željeza u prahu a moj stari je umjesto jedne žlice pomiješao cijelu dozu i prolio ispod limuna. Uglavnom, listovi limuna su posmeđili s unutrašnje strane a plodovi su bili suhe i tvrde kore. Zanima me zna li tko kako mogu anulirati višak željeza u zemlji i hoće li to utjecati na rodnost ove godine. Još se nadam da su kiše i tjek vrimena učinili svoje ali..... |
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li netko iskustva s kalemljenjem limuna.Ako netko slučajno ove godine bude kalemio neka detaljno poslika postupak.Iz sjemena imam limun,grejp,karambolu i nešpulu.Za kalemljenje mi treba grančica grejpa,karambole i nešpule.Grančica treba biti pripremljena za kalemljenje.Ako netko ima granćice tih biljaka,molio bih da mi nagodinu pošalje pripremljene.Svaki savjet je dobrodošao.Hvala.
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
Gogi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gogi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa nemožeš ućiniti ,moraš pustiti da sad odradi svoje i da se sam izbori,pogotovo ako nije u tegli nego u zemlji...............
|
|
Gogi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam limun star tri godine sa strašno puno pupova,prošle godine je imao plodove.Ostavio sam ga cijelu zimu vani da se očelići i sve je ok,malo mu je listova otpalo,ali tjera novo lišče i biće sve uredu za oko dva mjeseca oporaviće se i popuniti ko prije.
Htio bih staviti slike,ali neznam kako.........................
|
|
Gogi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam limun star tri godine sa strašno puno pupova,prošle godine je imao prve plodove.Ostavio sa ga cijelu zimu vani da se očelići isve je ok,malo mu je otpalo lišća,ali raste novo tako da za dva mjeseca će biti onaj stari.
Htio bih staviti slike ,ali neznam.....................
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj limun se izgleda osušio. Bio je u blagavoni cijelu zimu jer ima dosta svjetla i nije ni topla ni hladna. Čak je i cvjetao i imao nove plodove, ali odjednom je sve lišće otpalo i sad izgleda sasušeno. Stavila sam ga na terasu pa ću pratiti situaciju, možda živne, ali nekako se bojim da je ...
|
|
nema kruha bez motike
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li mi može netko pomoći gdje mogu nabaviti limun mjesečar jer samo on navodno daje plodove cijele godine.
Ovaj koji imam ja nije takve vrste i jako slabo cvate i daje plodove
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
išeto na balkon,dva dana prije uskrsa i divno mu je,do sredine listopada više se ne miče,ima još prošlogodišnjih plodova,ali tose bu potrošilo za limunade i slične pripravke,a novih ima ,neznam broj......... |
|
Gogi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko Vam je star limun i dali mu dajete kakvu prihranu?
|
|
Odgovori | Stranica <1 56789 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |