Moj kamenjar i vrt |
Odgovori | Stranica <1 6667686970> |
Korisnik | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su ti tvoje kombinacije u vrtu, a i same biljke, svaka za sebe.
Čekam i ja odgovor za identifikaciju biljaka koje ni Dado nije identificirao, a ovo, jel to tricyrits? Jako mi se sviđa. |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sunce, Carol ... ne slušate prognozu... ja sam sva zbedirana od najave snježnog i hladnog vikenda
Carol - nema problema za malu zebru ( a mamu isto imam )
Anabistrica, ta biljka što ti se sviđa je tricyrtis, dobro si odgonetnula
Dado, da pokušam bar polovično odgovoriti na tvoja pitanja
- na 2. slici je salvia officinalis po svemu što sam proučila mogla bi biti berggarten. Ima veće lišće od obične kadulje. Inače je stigla sa mnom iz Istre, dobila sam reznice i upute da je njeno lišće jako fino pohano. Nisam isprobala jer ja više volim lijepu biljku u vrtu nego u tanjuru
- na 4. slici je hortenzija ( hydrangea macrophylla variegata )
- na 6. slici je ispred miscanthusa neki hypericum al pošto nisam sigurna koji bolje da šutim nego lupim bez veze
A miscanthus je puno niži od ostalih koje imam pa vjerujem da je little zebra
- Korijenko, jel te moj pennisetum moudry prestravio svojim tamnim metlicama il ti je lijepi ?
- Kamelia, hvala . Nadam se da ćeš iduće godine kod mene prepoznati i puno svojih biljaka
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
živa romantika od vrta...prekrasno
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti,prekrasno!!Šetnja tvojim vrtom za mene je uvijek uživanje.Prekrasne jesenske boje,a posebne su trave i euphorbie.Bravo za kompletan doživljaj.
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvjetna bajka !! Najrađe bi , ispod nekog grma, zauvijek ostala u tvom bajkovitom vrtu !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad kad ti ovako krenem u virtualnu šetnju još više uživam u slikama jer znam da je uživo sve i još 100 x lijepše! zaista mi je divan taj tvoj vrt tak da znaš !
|
|
belica,zagreb
|
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Horti šta novo reći
već su davno rekli šetači ... |
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šetkam i ja i uživam,travkice su zaista
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako je nevjerojatan mischanthus na prvoj fotki, koje krasne metlice...općenito govoreći sve trave u tvojem vrtu su fenomenalne, tako krasno izraženog habitusa kao da ih je netko isklesao, odnosno istravio, kako su pravilno i bujno razgranate, tj.rastravljene...čista petica koka, a iz zalaganja velika pohvala...nego reci kako napreduje nova gredica ispod oreha? I nemoj mi coprati sada tu s nekakvim snijegom...
pozdravček |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam i ja pala u bed, zato ne slusam prognozu, ali kaj je, tu je.
Kod tebe je ipak toplije nego kod nas na bregu, travice su ti prekrasne sa svojim klasicima, posebno "mudri penisetum" sa onim tamnim metlicama, moje trave su tek sada pocele tjerati metle. Mala zebrica
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zalfija, buduci da je iz Istre (pa je moguce da je dosla sa nekog sajma u Italiji) mogla bi biti Salvia off latifolia ili Salvia off Maxima (to su dvije sorte sa sirokim listovima popularne u Italiji). Moze biti da ti je onaj grmic hypericum, njih ima jako puno i jako su razliciti. Trebalo bi vidit kakve cvijetove ima i kakve plodove poslje stvara. :) |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da ti je vrt divan, no uvijek se ugodno iznenadim koliko je divan
|
|
Horti
Odrastao grm Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajmeee, što mi nahvaliste slike! Postala sam izgleda pravi slik-majstor
Hvala puno svima
Dado u pravu si, rekla mi je žena da je kupila salviu u Italiji
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zapelo mi oko na tvojim travama .
A i stazice od drva su mi lijepe, nakanjujem se kod mene nešto slično napraviti, samo nikako nabaviti drva. A i vremena m treba, nije to tako jednostavno za napraviti, vidim kod tebe kako si to napravila. Super je. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasan vrt, zoran primjer kako s dobrim izborom trajnica, trava i ukrasnog grmlja može biti lijep u svako godišnje doba. Unatoč nepodnošljivim vrućinama i tromjesečnoj suši biljke su se nevjerojatno brzo oporavile i pokazale u najljepšim jesenjim bojama. Sve pohvale Horti. Travoljupci uživajte...
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve pohvalenauživala sam se u šetnji,napunila se energijom,koja mi sada rano ujutro,dobro došla,a i klupica da se odmorim.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepe jesenske boje u tvome vrtu.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Horti, prekrasna jesen u tvom vrtu, predivne kombinacije sa travama . Da li tebi penstemon (crveni) cvate sada, meni je cvao usred ljeta.
Meni srce uvijek zapne za crvenolisni javor, moj je cijeli jadan od vjetra i sunca. Prekrasno, puno lipo, pozddav veliki |
|
život je more
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pravo je uživanje razgledati tvoj vrt .Ukrasne trave su ti prekrasne, pogotovo onaj veliki miscanthus sa crvenim perima.
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
savrseno
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
Odgovori | Stranica <1 6667686970> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |