Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 94> |
Korisnik | |
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinus,evo ja sam kupila NPK 12:11:18,jer drugog kod mene nije bilo,a u Zagreb mi se nije išlo,sa mikroelementima,pod nazivom HYDROCOMPLEX .Kompleksno složeno dušično-fosforno-kalijevo kruto mineralno gnojivo,sa sekundarnim hranjivim magnezijem 3MgO i sumporom 17SO3 i mikro hranjivima,borom,željezom,manganom,cinkom i minimalnim klorom.Sad ću napraviti onakav gemišt za zaljevanje kakav si mi preporučio.Još sam vidjela NPK sa mikroelementima u prahu ,otapa se 1 mala ćajna žlićica u 10 l vode,ali naravno ja sam htjela da ima i uree ,pa to nisam kupila.Da li je će sad to biti u redu?
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Prekrasne su ti i tako bujne! Gle moju kak je jadna, još se nije oporavila od zime, a i nema baš sunca cijeli dan. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Anastazija vjerujem ti da je tako. Jedna pelargonija a četiri različite boje. Zbilja zanimljiva pojava.
![]() Ovo je jugozapadna strana kuće. Direktno sunce tu prži od 12 h pa na dalje. A kada pripeče sunce na ovom asfaltu je kao u paklu. Pelargonije, čuvarkuće i po koji sukulent su tu u svom elementu. |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Nije, časna riječ! Stara je već 3 ili 4 godine i više neznam koje je boje bila na početku. Sad je skoro svaki cvijet druge boje, malo je poludila. |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Nevjerojatno !
![]() Ajde budi dobra i priznaj da je to fotomontaža. ![]() |
|
![]() |
|
Moja višebojna pelargonija ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Morena, uzimaš dijelove bez cvijeta. |
|
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Silvestra hvala na odgovoru!
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Tako je Pinus,potpuno si u pravu.
Morena,uzmi vršne djelove biljke u dužini od nekih15 cm i to najbolje u 8 mjesecu,uroni ih u prah za zakorjenjivanje ako imaš ,ako nemaš ništa i pola stabljike u zemlju,lagano potisni zemlju okolo i ne pretjeruj sa zaljevanjem.Stavi gore vrečicu da prije potjera i svaki dan je malo skini i opet vrati,drži u hladu i to je to.Kad se prime po zimi ih stavi u sobu di temperatura bude čim niža ali ne ispod 0.Kad se dobro zakorjene i poćnu rasti otkini im vrh da budu bujnije od korjena a ne da budu dugačke i samo jedna mladica da se formira. |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
Pokušala bih uzgojiti pelcere pelargonija za proljeće ali nikada to nisam radila.Jel mi netko može savjetovati kako se to radi,kako ih "skladištiti" do proljeća i koje je vrijeme za to najbolje?Hvala unaprijed
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra po meni ovaj način gnojenja NIJE bolji ili lošiji od gnojenja sa gnojivom koje netko drugi pripremi umjesto nas. Razlika je jedino u cijeni.
Uzmimo za primjer Osmocote gnojivo (navodno je to gnojivo "najbolje" na trgu, zato ga uzimam za primjer). Cijena jednog kilograma sporotopnog gnojiva Osmocote NPK plus mikroelementi iznosi 13,5 €, a vreća od 50 kg NPK plus mikroelementi 20 €. Ako izračunamo koliko košta 50 Kg Osmocote gnojiva dobijemo 675 €. Za razliku u cijeni od 655 € da se kupiti puno toga, zar ne ? |
|
![]() |
|
Pinus,hvala Ti na odgovoru ,
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Drago mi je ako je tako .... ima jos jedna vrlo dobra stvar a to je WUXAL-super...mozda si cula i za to,ja ga koristim folijarno,za sve je dobro cak i za sobno cvece,odmah se vidi pomak...biljke dobijaju zdravu i jaku zelenu boju.
Ima ga i u manjim pakovanjima i nije skupo a jako delotvorno! |
|
![]() |
|
Pa mislim da ima!!Ne vidim više da niču novi žuti listovi a ovi "stari" se polako oporavljaju ![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Hvala morena,a da te pitam sta je sa tvojima?jel ima nekog poboljsanja?
|
|
![]() |
|
Arim urea je čisti dušik i on je OK kao dodatak u proljeće kada biljka kreče sa vegetacijom. Sada nije dobar za biljke. Sada je bolje da ideš sa NPK. Drži se pravila više puta po malo prilikom gnojenja, i GLEDAJ svoje biljke.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ha,ja čim sam pročitala išla topit,četiri šake granulata i litra,dvije vode,urea bila pri ruci umalo malo i nje nisam stavila.
Večeras krećem sa zaljevanjem. |
|
![]() |
|
Silvestra, možemo otapati i u hladnoj vodi ali je tu proces otapanja puno duži. U vrućoj vodi se granulat prije i puno lakše otopi, osim toga potrebno je i manje miješanja. (otapanje granulata je endotermna reakcija, potrebno je dovesti energiju)
Kada kupimo tekuće gnojivo u trgovini, tada je idealno da je otopina zasićena. Zašto ? Zato da za naš novac dobijemo maksimalnu količinu gnojiva. Da nas ne „kradu“ prilikom kupnje, da nam ne prodaju „bofl“. Poželjno je da su brojevi koji označavaju postotak danog elementa što veći. Što su (postotak) brojevi veći gnojivo je kvalitetnije (manje ga je potrebno) Kada sami radimo otopinu postotak zasićenost mi nije važan. Ako otopina nije zasićena što to ima veze? Malo brže ju potrošim. Napraviti ću novu kada potrošim staru. Ali kada pitaš evo ovako: uzimam približno 5 litara vode i 1 kg granulata NPK sa mikro elementima. Gnojim svaki puta po MALO prilikom zalijevanja. Najvažnije je da GLEDAŠ svoje biljke svaki dan. Ako one lijepo napreduju, ako su zdravog izgleda, lijepe boje lišća, tada i po nekoliko dana ne prihranjujem. |
|
![]() |
|
Pinus koliko gnojiva NPK otopiš u koliko vode i koliko te otopine stavljaš na koliko vode za zaljevanje.Da li ti je voda u kojoj otapaš NPK gnojivo topla ili uistinu vruća.I znaš kaj pošto su dame ustanovile da si iz Slovenije sad mi je tvoja urednost i ljubav za biljkama jasnija...sve na svome mjestu ,to su slovenski geni i ja ih imam po ocu,a djevojačo prezime mi je također slovensko,a i živim također 4 km od Slovenije...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6566676869 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |