Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 6465666768 407> |
Korisnik | ||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svi ih prskaju,samo ja ne
|
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da, ja ih prskam dva puta dnevno, ali možda bih trebala i češće. O prskanju i zalijevanju će ti bolji savjet dati netko drugi jer sam ja očito negdje pogriješila (mislim, zbog onih koji su se smežurali). Ipak, nakon dvije noći provedene pod lampom, redovitog vlaženja zraka mokrim ručnikom na radijatoru i današnjeg višesatnog boravka na suncu (napokon!), samo mi je još jedan adenium kritično:
Jedan se cijelo vrijeme drži s minimumom listića: Dva su se oporavila i sad su poput ostalih - lijepi debeli: Danju su na prozoru, a evo kako provode noć: Žarulja koja potiče fotosintezu stiže tek za tri tjedna. Do tada će se ovako mučiti, a i ja skupa s njima. |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
To sam Vam ja danas sunce u metropolu donijela iz Istre
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pa ako je tako, dođi ti nama češće!
|
||
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja svoje uopće ne prskam nego samo zaljevam kad se zemlja isuši i ni jedan mi nikad nije bio ni smežuran ni ništa slično.Samo sporije napreduju jer nemam baš direktnog sunca.
mememe,ako se dvoumiš,jedne prskaj a druge ne pa ćeš vidjeti šta je bolje |
||
|
||
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja moje nekad prskam, nekad zalijem. Ovisi šta mi je pri ruci.
Za sad se ne bune Napredniji su samo oni koji imaju više sunca! Bebi, hvala na suncu! Može li sad netko malo snijega donijeti? |
||
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo i mojih malih, maleckih bebača bebolinica.
Sada ih ima 4, samo da ostanu živi, zdravi i debeli !!!!
|
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Emilly,pricekaj jos malo,nije dosta sunca.Lako cemo sa snjegom
lilie, |
||
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekosutra se vraćam doma, što znaći da je još sutra sunce na prozorčiću
@lili
prekrasni su bebaći
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bebač,i bolje ti je
|
||
|
||
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma nije mi to Božić kad nema snijega... Lili, . Super su bebice! |
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma nije mi to Božić kad nema snijega... [/QUOTE] Zato i gibam na jug |
||
|
||
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina idem i ja s tobom, već mi je dosta ove zime, snijega, viroze.
Hoću
|
||
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma može i snjega,samo neka je i suncaMože tako??Paše tebi i meni |
||
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, a što ti je ovo na lijevoj mahuni? Mislim na dvije crtice sa sjenom. Negdje sam pročitala da mahuni treba do šest mjeseci da sazrije.
|
||
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
aaa mahunaaeee sa sjemenkama :) mislim da će jojh trebati duže da dozrije
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus poslikaj kad se otvori
|
||
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Andina to je sjena. A ovaj podatak da treba 6 mjeseci da sazrije je obeshrabrujući . To znači da će dozoriti tamo negdje početkom travnja. Naravno da ću poslikati.
Imam jedno pitanje u vezi razmnožavanja adeniuma sjemenom. Čitam da je potrebno sjemenku zapiknuti u supstrat i to tako da točno određena strana, znači ona iz koje se formira korjenčić bude okrenuta prema dolje prilikom razmnožavanja. Kakva su vaša iskustva u vezi toga? Dali je to potrebno učiniti ? Vidim na slikama da sjeme obilježavaju prilikom vađenja iz mahune. |
||
Emilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam moje polegla, sve sjemenke su nikle
|
||
Odgovori | Stranica <1 6465666768 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |