monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 138> |
Korisnik | ||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Da sad ne pišem romane, da ti odgovorim za ovo što nakon graška posijati.....Dosad još nisam ništa tako po drugi puta sijala...Ali sad dok vidim druge da isto tako nešto isprobavaju, ništa me neće spriječiti da i sama pokušam drugu sjetvu....Jer i sama ću za nekoliko dana maknuti grašak s jednog dijela i zašto da mi to ostane prazno i raste korov, probat ću posijati još nešto niskog graha, a mogu još i niske mahune doći za berbu..također na jednom dijelu gdje se ne ore planiram obaviti jesensku sjetvu crvenog luka, ali za to još nisam sigurna, ako bude lučica za kupiti, tako da tu me nemoj previše držati za riječ.....također još uvjek se mogu sijati krastavci, jer kad sam išla kod mojih , jedan susjed si je tek razvukao one crne folije na zemlju i kaže da sad planira sjetvu krastavaca, zašto ne probati ? možda nešto od toga još uspije.....Za grah znam sigurno da još stigne doći u zeleni, kao mladi grah za škrinju, jer je lani moja mama kupila za sebe i za nas grah od žene koja ga je sijala u 7mj. a brala ga čitav 10 i još nešto do početka 11mj... Eto ako ti se nešto svidi od mojih prijedloga, probaj....Ja ću svakako još nešto probati.....da, ako voliš celer korijenaš, njega isto komotno možeš sada posijati i kasnije negdje presaditi, ali gdje se ne ore i ne freza, jer on ostaje u zemlji i preko zime, ništa mu neće biti i ako smrzne, samo kad ga presadiš i kad počne smrzavati , više ga ne diraj...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
mons baš si u pravu.u svemu što čovjek radi treba zadovoljstvo,a ne da to bude stresno.svatko zna svoj ritam i ne treba se opterečivati bespotrebnim glupostima
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
majathebee ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Srpanj 2013 Lokacija: bregana Status: Offline Bodovi: 10 |
|
Monstera, vaš vrt je prekrasan.
Potpuno sam nova na forumu , kao i u vrtlarstvu. Ove smo godine, moj suprug i ja odlučili osnovati
povrtnjak na nekih 40 m2 iza kuće.
Vi ste mi čista inspiracija.
|
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Baš tako Ajči !
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Majathebee Dobrodošla u moj povrtnjak !
||
![]() |
||
![]() |
||
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
|
Lijepu berbu ti imaš, vidi se da si se naradila, a trud nije bio uzaludan. Uvijek se divim tvom bobu. Ja sam ga jedne godine dosta posijala, ubrala doslovce šakicu pa odustala. Morat ću još jednom probati.
|
||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
||
![]() |
||
|
Draga moja Ana !
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() Dragi moji povrtlarci, da li je nekad netko sijao ovu Hokaiddo ljepoticu ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
![]() |
||
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
||
![]() |
||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
|
Monsić...ja je ove godine imam u svome vrtu i crvenu i zelenu hokaido ,,,jako je laka za uzgoj....svašta se može raditi od nje a jako je cijenjenja,,,ako ti bude trebalo sjemena...samo javi !
![]() |
||
![]() |
||
|
He, he, he, Pustilka, jel to tikva golica? Imala sam nekad takve dok sam još bila kod mojih, moram priznati, nisu mi se baš svidile te koštice za jesti, premasne su.....Ove godine imam one prave za grickanje....kod nas im kažu Misirače...
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
|
Ove tikva iznad što je Član "Pustolov" objavila su odlične za pite......prekrasne su! Koštice im nisu masne!
|
||
![]() |
||
|
Fiki Hvala ti što misliš na mene..Imam ove crvene, čitala sam malo na jednom drugom forumu, neki ljudi su se bacili u uzgoj tih tikvi na veliko...Po Njemačkoj ljudi već otkada konzumiraju te tikve, dok je kod nas tek sad postala popularna...Navodno ako čim duže stoji, postaje sve slađa i bolja za jesti....najviše se uzgaja u eko uzgoju, pa je stoga omiljena i među makorbiotičarima...Isto tako kažu da se može jesti skupa s korom, jer ima jako mekanu koru, a neki ih čak jedu sirove u voćnim salatama...Zanimljivo je i to što kažu da može jako dugo trajati ako se pravilno skladišti, očuva se čak do travnja...Super sad mi valja samo čekati da vidim kakve će biti....Fiki, čula sam i za te zelene, ali ih nisam vidila, ni ništa tražila o njima, morat ću baš malo progooglati da vidim i te tikve..
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Nutritivne vrijednosti bundeve sadrže visoke doze antioksidansa, te vitamina A,C i E kao i folne kiseline i minerala u tragovima poput kalija, kalcija, selena i fosfora. U tom smislu najvrijednije je ulje od koštica koje sadrži vrijedne masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate, te vitamine A, B1, B2, B6, C i D. Iznimno visok sadržaj vitamina A iznosi 7384 mg na 100 grama proizvoda što čini 246% dnevne preporučene vrijednosti. Bundeva spada u jednu od najmanje kaloričnih namirnica. 100 grama sadrži samo 26 kalorija, te ne sadrži zasićene masti, stoga je idealna za programe regulacije tjelesne težine. U narodu je odavno poznato njeno djelovanje na osobe s bolestima želuca i crijeva, djeluje i kao diuretik a odlična je i za problematičnu kožu te za eliminaciju parazita u crijevima. Osobito se ističe ljekovitost iz sjemenki kod problema s prostatom. Za sjemenke je važno spomenuti da se konzumiraju sirove, oljuštene, ali tako da tanka opna ostane na sjemenkama. |
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Pustilka ovo sve što si navela za tikve, nutritivne vrijednosti, sve vrijedi i za Hokaiddo...A ove narančaste što kažeš da su za životinje....
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Znam te kospe su bomba zimus kaloricne i mi nasolimo usne se izgrizu od soli koliko se gricka,sto kazes kad pocnes ne znas stati:)Ja sam nasijala tikvi one sto se lozaju te su tikve najukusnije,samo sto zagusuju ostalo bilje uzurpiraju sve zivo po vrtu.
|
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Sta radis sa njima bas su "napast" svaki dan ih ima vidim hehe?
kod nas kila friskih krastavaca 25 centi ili ko razumije pola marke bosanske.ured pa dzaba!!
|
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
Pustilka kod mene traje ofenziva , tikve sve okupirale, one gore mi hoće zagušiti dinje i lubenice, a ove Hokaiddo zašle i u krastavce i u paradajze, poludjele su !
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |