Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 407> |
Korisnik | |
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Već postoji tema o uzgoju bilja pod umjetnim svijetlom. Mislim da je user pod imenom Gekko pisao kako već par godina koristi umjetnu rasvjetu i da uspijeva održavat biljke u prostoru bez prirodnog svijetla i pod tim svijetlom uzgaja i bilje iz sjemena tokom zime.
Žarulje koje sam ja kupio koštaju 29 kuna, kupljene u dućan "Žaruljica" u Martićevoj u Zagrebu. Kažu da djeluju i zasad se slažem. Sad treba vidjeti kako će dalje ići. To su inkandescentne žarulje, griju i svijetle spektrom korisnim za biljke. Naravno, postoje bolja i skuplja rješenja, ali trenutno sam ograničen na to. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Jučer mi je jedan trgovac obećao da će mi naručiti žarulju Grolux koja je najbolja za kućni uzgoj biljaka. Bit će to spas za moje adeniume, ako prežive do ponedjeljka. :( Usput, oni u školi nisu smežurani, iako su nestabilniji (moram ih za vrijeme prskabnja pridržati da ne padnu).
Za onoga komu se da čitati i razumije engleski, evo jednog korisnog linka o uzgoju biljaka pod umjetnim svjetlom: http://retirees.uwaterloo.ca/~jerry/orchids/light.html |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Dragi moji ljubitelji adeniuma ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivni su! Čini mi se da su oni sretni i kad nakratko dobiju sunca i odmah to pokažu
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Emilly to je istina.Moji cim dobiju malo direktnog svijetla ko da zivnu
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Oni na prvoj fotki su puno jači i bujniji, dok su na drugoj fotki nešto slabiji. Razlog tome je što su ovi drugi iznad radijatora, gdje im je zrah presuh. Stavila sam im zdjelicu s vodom...vidjet ćemo reakciju uskoro
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja se u momentu
![]() ![]() Ovima vise nema spasa : jos ih nisam u stanju "baciti" ! ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I jos jedan za kojim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Za ovog na posljednjoj slici ima nade, samo oprezno s vodom. Zalijevaj ih svakodnevno s malim količinama.
Držim ti palčeve
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Gute Fee, žao mi je tvojih adeniuma. Nemoj ih još baciti jer tko zna... Iskreno želim da se oporave.
Bebolina, stvarno su ti prekrasni, tako zdravi i snažni! Nek bar tvoji uživaju na suncu, kad ne mogu naši, pa da ih možemo gledati ovako lijepe. Mislim da su se i ova moja četiri adeniuma smežurali zato što im je zrak bio presuh unatoč prskanju. Sad stavljam na radijatore mokre ručnike, a noć provode u kupaoni gdje je toplo i vlažno. Stavila sam ih pod halogenu svjetiljku (dok ne nabavim nešto bolje) jer još nema izgleda za dugotrajno sunčano razdoblje u ZG. ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Emily bebe su malo narasle...Od 8 posijanih niklo je 5. Od tih 5 samo su 3 dosta napredna...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Gute, i meni se cini da nekolicina ipak nije mrtva, i da ce se lijepo oporaviti. Od ova dva na drugoj slici, koji su najgore prosli, ovaj desni mozda i nije mrtav, orezi mu malo grancice da vidis sta je unutra, mozda je samo listic posusen.
Jagoda, lijepo ti izgledaju. Moje bebice bebolinice napreduju jako spoooro. Nikao je jos jedan, ali se oni sto su vec nikli gotovo ne micu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Guta Fee držim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
[QUOTE=jagoda]Emily bebe su malo narasle...Od 8 posijanih niklo je 5. Od tih 5 samo su 3 dosta napredna...QOTE]
Super! Ako i ne bude ništa od njih, meni ih je dosta niklo. Poslat ću ti na proljeće ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
moje je napala neka boleština. na jednome su bile kao neke uši i te sam sa vatom skinula. njemu su najprije počeli opadati listovi a kako ja ne vidim na blizu ja mislila ode u mirovanje. kad mi je došla susjeda i ja se raspametovala o njima i ona ih je vidila.
na drugom ima nešto ljepljivo po listovima.
znalci molim pomoć!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
jagoda,baš su ti slatkice
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Kad treba sijancima maknuti najlonsku foliju? Tri od njih su skoro dotaknuli foliju listovima, još se jedan bori da naraste s njima. Kako dalje? Kako ih po noći zaštiti od hladnoće? Držim ih na ugašenoj peći koja je uvijek topla jer tinja plamen, ali ako maknem foliju mogao bi ih hladan zrak oštetiti.
|
|
![]() |
|
Ja sam svojima maknula foliju čim su nikli ali možeš micati po malo.Ili možeš proširiti rupe.Ne znam gdje ih držiš ali ako su vani unesi ih unutra,to je dovoljno i da su na toplom bez propuha.
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dobro ti je rekla Tea, makni im foliju. Sad im treba zraka. Nije valjda toliko hladan da bi im naškodio.
Ja sam svoje u početku držala na radijatoru i to na kutijama cigareta (da im ne bude prevruće za nogice ![]() |
|
![]() |
|
Mislim da onda od sutra ujutro otkrivam a navečer ću pokrivati s bocom. Njih treba prskati lagano s vodom?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6364656667 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |