Moj kamenjar i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 70> |
Korisnik | |
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Horti, da ne nabrajam, novotarije su ti prekrasne. Da li ti je "Chameleon" stalno tako zuckast ?
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Je Carol, samo taj šćućuren ispod crocosmie je takav. Možda zato što je u hladu a možda zato što ga mačak svako malo pognoji
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Uvijek mi treba puno vremena da pogledam tvoje slike, jer nalazim neke za mene nepoznate biljke, pa onda čitam o njima po netu.
Što je ono na slici iza gillenie (šareno lišće)? |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Lijepo lijepo :) Tvoje anchuse super a moje ove godine podbacile :/ Ove sam godine i ja nabavio gilleniju pa me zanimaju tvoja iskustva s njom. I mene zanima da li ti je taj mutirani kamaleon stabilan, nastao je iz sorte Chamaleon?
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Otok, to je sylibum marianum. Tko god je bio u mom vrtu oko mu je zapelo za to predivno lišće. Vrlo lako se uzgoji iz sjemena, meni se samozasijava.
Imat ću i sjemenki i malih biljčica u jesen pa ću ti poslati. Muhlenbergia je rekao da u Istri rastu u prirodi.
Dado, gilleniu sam skoro uništila. Još mladu biljku sam dijelila i sad ima dvije grančice. Više ju ne budem dirala dok se pravo ne razraste. Dosta rano u jesen izgubi lišće i nestane joj svaki trag a u proljeće pak relativno kasno potjera izbojke pa moraš označiti gdje je posađena da ju ne prekopaš.
Što se tiče žutog kameleona, pojma nemam dal će ostati takav. Baš ću ga promatrati pa ću javljati dal se vraća u normalu il ostaje poseban.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Horti, divno je k tebi doći i naučiti puno toga..
(U mojem je vrtu i puno tvojeg vrta pa te se jako često zahvalno sjetim!! )
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Navratiti i učiti,vidjeti i diviti se ljepoti učinjenig
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hvala Horty. Sad kad sam saznala ime (sylibum) i potražila sličice na netu - znam što je to, ima ga i kod nas u prirodi.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Silybuma ima i kod mene uz obalu ali nikad nisam vidio veliku biljku poput onih koje se vidaju u vrtovima. Hvala za info za gilleniu, moja je upravo pocela cvijetati :) A kamaleon svako prati jer nema bas puno sorti te biljke :)
|
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
da, slažem se, kameleon je zaista poseban, no pokazala si nam zaista neodoljivo lijepe biljke počevši od azurno plave anchuse koja me oduševljava tim predivnim cvjetovima, divnog erigerona i veličanstvenog penstemona...prava mala bajka
![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Kad sam tek počela "hodati" ovim forumom, onda sam se jako ugo i s guštom zadržavala u tvom vrtu pa tu tradiciju i dan danas nastavljam
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Horti krasno je u tvom vrtu, sve je bujno, rascvjetano, toliko interesantnih meni nepoznatih biljki.
![]() anchusa azurea i dobijem sliku ove tvoje plave ljepotice, kad gledam ja malo bolje, pa kod mene to raste na divlje kud god kreneš, ima prekrasnu azurnu boju, jednu sam ostavila u kamenjaru, pa eto imam i ja anchusu
![]() Krasna plavo-bijela kombinacija ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Slike su ti predivne i zato te svi molimo da nam povremeno pokažeš tu tvoju raskoš od cvijeća.Jednom ću doći i sjesti uz ogradu pored šume i samo gledati.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ova anchusa koji ima Horti je vrtna sorta sa tamnoplavim cvijetovima. Inace raste samoniklo u hr ali biljke imaju svijetlo plave cvijetove.
|
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Sada ti moram reči da si me iznenadila jer jedna serija slikica mi je promakla, kako nemam pojma, ali tek sada sam vidjela tvoje rascvijetane klematise !!!
Predivno !! Iz dana u dan, tvoj vrt je sve ljepši, a ionako je već na početku proljeća bio prelijep !!! ![]() ![]() Lijepe pozdrave ti ostavljam, u tvojem vrtiću na klupici !!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ja sam u tvojem vrtu bez teksta doslovno, samo zijevam kao tele i uživam, od kad sam prvi puta ušla, jednostavno sam ostala zaista impresionirana.
Noviteti se fenomenalni ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Nikad ne nađem doviljno dobre riječi kojima bih opisala lijepotu tvog vrta, pa zato najčešće uživam u njemu bez riječi
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Dragi moji Anaida, Belina, Retriver Sara, Otok, Moon, Lantana, Camellia, Dado, Free, Belica, Dijana i svi ostali koji navraćate na moje stranice; veselim vam se i puno mi znače vaši komentari
![]() I opet sam malo slikala:
sedum sieboldii mediovariegata
![]() najljepša Natalijina ruža
![]() lonicera ( koji je to miris pred večer
![]() ![]() a imam i drvo ( hoću reć - buduće drvo) catalpa aurea
![]() zijevalice
![]() oenothera
![]() agastache golden jubilee
![]() neka pink salvia nemorosa
![]() cotula hispida
![]() physostegia variegata
![]() clematisi, warshaw nike i mrs cholmondeley
![]() ![]() phygelius, opet neki pink (ko i kod salvie nisam sigurna koji pa neću lupetati bez veze)
![]() i samo da pokažem koliko se situacija zagužva u godinu dana, lani je bilo puno praznina a sad je već i staza djelomično zakrčena
![]() ![]() Još jednom pozdrav svima
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Bože, kako predivne biljke
![]() ![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Znala sam ja kako to kod tebe ide.Držiš nas u neizvijesnosti,a onda padnu slike da ti pamet stane.Horti ti sigurno imaš tajnog dobavljača cvijeća,to je jedino objašnjenje.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 70> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |