Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj kamenjar i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj kamenjar i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6263646566 70>
Korisnik
Poruka
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Status: Offline
Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 19:36
Horti, da ne nabrajam, novotarije su ti prekrasne. Da li ti je "Chameleon" stalno tako zuckast ?
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 19:43
Je Carol, samo taj šćućuren ispod crocosmie je takav. Možda zato što je u hladu a možda zato što ga mačak svako malo pognoji LOL. Al baš mi je lijep!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 19:59
Uvijek mi treba puno vremena da pogledam tvoje slike, jer nalazim neke za mene nepoznate biljke, pa onda čitam o njima po netu.
Što je ono na slici iza gillenie (šareno lišće)?
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 22:25
Lijepo lijepo :) Tvoje anchuse super a moje ove godine podbacile :/ Ove sam godine i ja nabavio gilleniju pa me zanimaju tvoja iskustva s njom. I mene zanima da li ti je taj mutirani kamaleon stabilan, nastao je iz sorte Chamaleon?
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 07:49
Otok, to je sylibum marianum. Tko god je bio u mom vrtu oko mu je zapelo za to predivno lišće. Vrlo lako se uzgoji iz sjemena, meni se samozasijava.
Imat ću i sjemenki i malih biljčica u jesen pa ću ti poslati. Muhlenbergia je rekao da u Istri rastu u prirodi.

Dado, gilleniu sam skoro uništila. Još mladu biljku sam dijelila i sad ima dvije grančice. Više ju ne budem dirala dok se pravo ne razraste. Dosta rano u jesen izgubi lišće i nestane joj svaki trag a u proljeće pak relativno kasno potjera izbojke pa moraš označiti gdje je posađena da ju ne prekopaš.
Što se tiče žutog kameleona, pojma nemam dal će ostati takav. Baš ću ga promatrati pa ću javljati dal se vraća u normalu il ostaje  poseban.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 07:52
Horti, divno je k tebi doći i naučiti puno toga..
(U mojem je vrtu i puno tvojeg vrta pa te se jako često zahvalno sjetim!! )
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 07:57
Navratiti i učiti,vidjeti i diviti se ljepoti učinjenigClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 08:00
Hvala Horty. Sad kad sam saznala ime (sylibum) i potražila sličice na netu - znam što je to, ima ga i kod nas u prirodi.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 09:12
Silybuma ima i kod mene uz obalu ali nikad nisam vidio veliku biljku poput onih koje se vidaju u vrtovima. Hvala za info za gilleniu, moja je upravo pocela cvijetati :) A kamaleon svako prati jer nema bas puno sorti te biljke :)
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 17:41
da, slažem se, kameleon je zaista poseban, no pokazala si nam zaista neodoljivo lijepe biljke počevši od azurno plave anchuse koja me oduševljava tim predivnim cvjetovima, divnog erigerona i veličanstvenog penstemona...prava mala bajkaClap...super, draga HortiSmile.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 17:59
Kad sam tek počela "hodati" ovim forumom, onda sam se jako ugo i s guštom zadržavala u tvom vrtu pa tu tradiciju i dan danas nastavljam
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 23:05
Horti krasno je u tvom vrtu, sve je bujno, rascvjetano, toliko interesantnih meni nepoznatih biljki. Clap Dobro kaže Otok kod tebe se u vrtu treba dugo zadržati, uživati, pa malo na google, pa onda ja ukucam
anchusa azurea i dobijem sliku ove tvoje plave ljepotice, kad gledam ja malo bolje, pa kod mene to raste na divlje kud god kreneš,  ima prekrasnu azurnu boju, jednu sam ostavila u kamenjaru, pa eto imam i ja anchusu Wink
Krasna plavo-bijela kombinacija

život je more
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 11:18
Slike su ti predivne i zato te svi molimo da nam povremeno pokažeš tu tvoju raskoš od cvijeća.Jednom ću doći i sjesti uz ogradu pored šume i samo gledati.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 12:29
Ova anchusa koji ima Horti je vrtna sorta sa tamnoplavim cvijetovima. Inace raste samoniklo u hr ali biljke imaju svijetlo plave cvijetove.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 17:32
  Sada ti moram reči da si me iznenadila jer jedna serija slikica mi je promakla, kako nemam pojma, ali tek sada sam vidjela tvoje rascvijetane klematise !!!

Predivno !!  Iz dana u dan, tvoj vrt je sve ljepši, a ionako je već na početku proljeća bio prelijep !!!smile161     smile161

Lijepe pozdrave ti ostavljam, u tvojem vrtiću na klupici !!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:55
ja sam u tvojem vrtu bez teksta doslovno, samo zijevam kao tele i uživam, od kad sam prvi puta ušla, jednostavno sam ostala zaista impresionirana.
Noviteti se fenomenalni smile57
belica,zagreb
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:14
Nikad ne nađem doviljno dobre riječi kojima bih opisala lijepotu tvog vrta, pa zato najčešće uživam u njemu bez riječi
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 11:51
Dragi moji Anaida, Belina, Retriver Sara, Otok, Moon, Lantana, Camellia, Dado, Free, Belica, Dijana i svi ostali koji navraćate na moje stranice; veselim vam se i puno mi znače vaši komentari smile79
I opet sam malo slikala:

sedum sieboldii mediovariegata

najljepša Natalijina ruža

lonicera ( koji je to miris pred večer Heart)

a imam i drvo ( hoću reć - buduće drvo) catalpa aurea

zijevalice

oenothera

agastache golden jubilee

neka pink salvia nemorosa

cotula hispida

physostegia variegata

clematisi, warshaw nike i mrs cholmondeley

phygelius, opet neki pink (ko i kod salvie nisam sigurna koji pa neću lupetati bez veze)

i samo da pokažem koliko se situacija zagužva u godinu dana, lani je bilo puno praznina a sad je već i staza djelomično zakrčena LOL

Još jednom pozdrav svima Hug
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 17:39
Bože, kako predivne biljkeClapClapClap
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 19:35
Znala sam ja kako to kod tebe ide.Držiš nas u neizvijesnosti,a onda padnu slike da ti pamet stane.Horti ti sigurno imaš tajnog dobavljača cvijeća,to je jedino objašnjenje.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6263646566 70>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.