Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 203> |
Korisnik | ||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
prekrasan ti je ovaj sedum tak zeleni sa crvenim
a ostalo je već sve rečeno
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
|
Ja taj sedum nikad ne pospremim. Ova vaza mi je preko zime na balkonu pred vratima (tamo gdje smo svi sjedili), i u zavjetrini je a ostali takvi su mi svi po vrtu i još nije niti jedan nikad smrznuo. Tu kod tebe na Srdoči slobodno ostavi vazu vani....... evo sad znam i ja kako se zove, a ja mislila opet neka crasula
![]() ![]() ![]() |
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
|
||
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Danas sam i kod nas vidjela jedan kalistemon ogroman u punom cvatu, ovaj tvoj je prekrasan, izgleda da im odgovara vrijeme kad opet cvatu, sedumi su sada najljepši kad malo pocrvene, a polica i ulov super...
|
||
život je more
|
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
I meni su sedumi najljepši preko zime kad dobiju boju.
Ma nanjušila ja calistemončeka pa šetala vrtovima dok ga nisam našla
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
|
uvijek kad prošećem nešto lijepo nešto novo
![]() ![]() sedum /palmeri/, uvijek pocrveni kad je hladno....
to vam je onaj kojega ja imam brdo....kod stepenica za na terasu.....
|
||
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
||
![]() |
||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
|
Korijenko, kalistemon ti je baš raskošan primjerak. Vjerujem da mu puno znači i odgovarajuća klima...i što ga, hvala bogu, ne trebaš seljakat po zimi, kao što mi to kontinentalci moramo činiti sa biljkama osjetljivim na hladnoću. Prekrasne su "crvene četkice"!
![]() |
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
Bože kalimeston bi već bio moj da sam ti bliže najbolje je cvijeće ono koje se ukrade
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
sukulent je baš simpa...kao da se srami pa je pocrvenio, a stalaža sa kaktusima je impresivna, ali me zabrinula jer ja nemam kamo sa takvom stalažom ako se ovo moje stihijsko skupljanje nastavi
![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
|
Stalaža sa kaktusima izgleda odlično!
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
|
Korijenko, za cycas u tegli...treba biti u kiseloj zemlji (ona za rododendrone) prihrana isključivo eko-gnojivom....u zimskim uvjetima mora biti na svjetlom mjestu jer joj se izdužuju grane u suprotnom, i blijede...a zalijevanje jako rijetko zimi, možda jednom mjesečno odstajalom vodom i to svega deci....i to je puno! Ako budeš presađivala, pazi da joj očistiš stablo od zemlje, to isto ne voli da joj je dio stabla zakopan. Tako ja radim i za sada nemam nikakvih problema. Moja je cikasica smještena u prostoriji gdje temperatura zimi bude prosječno 10 do max 15 stupnjeva, na svjetlom mjestu...i tako već više od mjesec dana. Ne vidim neke promjene na njoj i mislim da joj je za sad dobro.
|
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Hej vidim da si se jaaako lijepo ponovila na kavici!!!
A calistemon ti je super, ja sam bila dobila pelcer ali na žalost ništa od njega.
P.S. Flavia hvala ti za info za cycas palmu....ako moja zimu preživi....
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Korjenčice ona šarena agavica ide li u sklonište ili trpi vanjske temperature?Moja je još uvijek na balkonu, ali vidim iz jedne skale da ima vrsta koje moraju biti visoko u plusu sa temperaturom.
Tislaniju ( ili već kako se zove) danju iznesem na sunce a noću je gledam u grijanoj prostoriji i je li to OK? Vidiš kako ih pazim kao bebice ![]() |
||
![]() |
||
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
|
Draga Flavija baš si mi lijepo opisala. Kad sam ju lani kupila tj. MM, to je inače njegova nisam baš znala previše o njoj i posadila sam ju ovo proljeće u veću vazu od teracotte u zemlju kakvu obično mješam za kaktuse. Mogu ti reć da mi dobro raste samo mi nije još bacila nove grane odunutra. Što se prihrane tiče još ju nisam uopće gnojila ali sad ću je ionako preko zime ostaviti da miruje pa ću na proljeće dodati neko eko gnojivo. Sad mi je u garaži i ima sve uvjete kako si mi opisala
![]() |
||
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
|
Niho, jedino ti mogu zapelcat od grančice pomoću hormona jer on je grm i još mi nikad nije potjerao grančicu iz zemlje, samo tjera na krošnji......
Ne znam kako kod drugih u vrtu ali kod mene je tako, i ja bi htjela da napravi mlade da mogu presađivat.....
![]() |
||
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
|
Rijetko nekako navratim na hacijendu ali nekako mi je gusto zadnjih dana na poslu pa ne stignem, svejedno mi je drago da me posjećujete, svima
![]() Šmrcko, ja sam sve kaktuse spremila pa tako i agave. Vani mi je ostala samo velika šarenolisna u vazi, ali ona je ogromna i odrasla i već se je navikla na zimu i u zavjetrini je...
Ovu tilandsiju ja spremim preko zime u garažu na hladno sa drugim cvijećem i ne brinem ništa, kad je kiša malo je izbacim van da se namoči i opet unutra, s njom nemaš nikakve brige....
|
||
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
|
Daj mi reci kako si ga pelcala, da li sa hormonom ili bez, u kakvu zemlju, da li si dodala pjeska i u koje god. doba si to radila ???
I ja bi htjela pokušat, npr. vajgela mi je uspjela bez problema i bez previše "cirkusiranja", možda ti nisi potrefila vrijeme....
|
||
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
|
onaj sukulent zeleni sa crvenim - koliko ti je star? I da li mu dugo treba od pelcera do malo bujnije biljke? Baš je krasni
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |