Moje vrtne biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6162636465 73> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Boli me srce kad vidim tvoju hortenziju, moje nisu niti jedna procvjetale, kasni snijeg im sredio pupove. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Hvala vam cure na posjeti u moju vrtnu oazu.Da,svake godine sve je više biljaka,a sve manje slobodnog prostora..To sam i htijela,ali htijela sam i amlo reda,ali to meni ne polazi za rukom..
![]() Smrcko,i kod mene je ovu u saksiji snijeg i mraz dobro unazadili ove godine.Inače boravi u garaži preko zime,pa sam je rano iznijela i pokosio je snijeg.Za divno čudo ona je opet napupala i cvjetala,obilno,samo ne na vrijeme nego puno kasnije..I do sada sam vjerovala da hortenzije cvjetaju samo na starim granama(tako me učila moja baka,pa kasnije forumi),sad sam naučila da to nije tačno!Ova moja u saksiji cvjetala je na mladim granama.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prošetah tvojim cvijetnim rajem. Predivno, kao da ljeto nije bilo sušno. Cvijeća kao u priči!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Alisa malo sam šetala tvojim vrtom da se podsjetim kako je bilo lijepo.
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ušuljala sam se u vrt i uživala u raskoši koja tu vlada.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Alisa draga, i ja danas prvi put pregledah veći dio tvoga vrta. Ovo je božanstveno, nemam riječi. Ti zaista uživaš i ja ti želim da to bude dugo, dugo, dugo... Primjetila sam da si jos 2009 posadila hrastolisnu hortenziju, ali ju ne vidim na novijim fotografijama, što je s njom danas. I ja sam kupila jednu prije par godina, ali je još u saksiji, nisam ju imala gdje posaditi, a nikad nije cvjetala. Sad je planiram prenijeti u vrt, ali ne znam što joj godi hlad, kao i drugim hortenzijama ili može i na sunčano. Evo ide proljeće, nadam se tvojim novim slikama. Ja tek formiram svoj vrt, sva sam zbunjena mada nisam pravi početnik, ne znam što kupiti ni što posaditi.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
halo košinice šta se zbiva u tvom vrtu,jesu li cvjećkice krenule
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Drage moje hvala vam što posječujete moj vrt u ove zimske dane!Debeli sloj prašine se nakupio na ovoj temi,jer nema nekih novih sliica baštenski biljaka.Malo sam se ponovila nekim biljčicama preko zime,al su to orhideje i jedan eucharis(amazonski ljiljan)..Po malo sijem,pripremam se za sezonu..U bašti,draga moja Sarajčice još uvijek,samo snijeg cvijeta..
Zribal puno ti hvala na tako lijepim riječima!!Razumijem te kada kažeš da si u vječitoj dilemi šta odabrati za vrt,jer sam i sama takva.Ja bi sve i svašta,onda to postaje haos od šarenila :D Ona hrastolisna hortenzija,prošle godine mi se dobro smrzla i preko ljeta malo se oporavila,ali jedva.Nikada mi nije cvijetala,i bojim se da je skroz propala preko zime.Kod nas ih je bio kupiti svugdje i često,prije par godina ali već dugo ih nisam vidjela u prodaji.Ako naletim na nju opet ću je kupiti.Ne odustajem ja lako!Kada tvoja procvjeta obraduje me slikom da vidm kakav joj je cvijet.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Evo, slika moje kako izgleda sada - ova suha bez lista i jedne sličice s neta u cvatu.
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=135&PN=18 Ni ja nisam znala kako cvjeta dok nisam vidjela na netu. Tek mi se tada probudio interes za nju. Ona je sada dobro "odrvenjela" i mislim da bi mogla prezimjeti. Visoka je oko 60 cm i već je počela otvarati lisne pupove, moram s njom hitno u vrt, ali se ipak bojim mrazeva da ju ne ubiju prije ukorjenjivanja. Izgleda ovaj link neće raditi, ali slike možeš vidjeti na temi o hortenzijama, postovi iz ove godine. ili ako želiš, postavit ću ponovo. No, ako se moja primi, svakako ću ponovo slikati pa objavim da vidite. Zar se u Sarajevu snijeg još nije okopnio. Znam da je bilo strašno, ali vrijeme mu je da ode pa da nam slikaš svoje tulipane. |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
voja hortenzija me oduševila,a tek žuta lantana
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
E, da nešto zaboravih, imam u vrtu jedno prekrasno mjesto za hortenzije, one s velikim loptama, ne znam im naziv. Mislim da mogu stati dvije i da se ne guraju kad porastu. Sunce dolazi samo ujutro i traje do 10 sati, a onda je stalno hladovina. Mislim da bi im tu bilo dobro, a mini su stalno na očima, kud god krenem. Bila sam danas u vrtnom centru u vidjela hortenziju iznimne boje. Recimo boja ljubičice, možda nešto svjetlija, ne mogu vam to opisati, ali me očarala. Ima dva otvorena cvijeta, jedan puuotvoren i jedan u pupoljcima. Vidim da je orezivan i održavan, a nije mu ni velika cijena 80 kn. E, sad, na tom mjestu gdje bih ja nju posadila trenutno su tulipani i oni će trajati do lipnja. Hoće li biti problem posaditi ju u lipnju. Ili da ju ostavim do jeseni u tegli, a onda u rujnu ili listopadu posadim. Bojim se da ih više neću naći u toj boji.
|
|
|
|
![]() |
|
Zribal,vodenike su impatinesi.Ima ih više vrsta ,ali po narodski ih zovemo sakako.Neko vodenikama,neko lijepim dečkima neko balzaminama..Raznih naziva "narodni" imaju,ali po latinski su impatinesi..
Što se hortenzije tiče,kupi je i ja ih imam u saksijama godinama, neće joj ništa biti do jeseni.Samo,zna se desiti da te malo, drugačijih boja od one obične,većinom budu tretirane onim preparatima za bojenje,pa se često desi da sledeću godinu procvjeta skroz druge boje..Opet ne mora biti.Uglavnom ja bi je uzela da sam na tvom mjestu i neka je do jesen u saksiji pa onda je presadi :D |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Nisu vrtne,ali da ne otavaram novu temu,pa cu okaciti ovdje par novih biljcica koje sam nabavila tokom zime..Nova ljubimica je amazonski ljiljan(eucharis)
![]() par starih orhideja ![]() ![]() ![]() i nove sa snizenja ![]() ![]() dio haosa u dnevnu b. ![]() fikus ali ![]() spati ![]() dracena ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
moje palme
![]() areca ![]() shamadera ![]() trahi ![]() banana(slika je od jeseni) ![]() zumbulu su mirisali u mom domu zahvaljujuci mojoj dragoj Jos.. ![]() eucharis sa slikom cvijeta ![]() i dva tropaska hibija :D ![]() muholovka,dobro je podnijela zimu ![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Baš mi se sviđa tvoj haos u dnevnom boravku
![]() Hrastolisnnih hortenzija je bilo u Obiju , Tušu, i Bingu. Ja sam si opet kupila jednu. |
|
![]() |
|
Josipa, na temi o tvom vrtu vidjela sam da imaš hratstolisnu hortenziju, još od prije. Ne mogu naći ništa o njoj, tek nekoliko riječi na netu. Molim te da nas ukratko informiraš o uzgoju. Ja ću moju koja je više godina u tegli i već je odrvenjela u subotu posaditi u vrt, pa kako joj bude. Planiram na osunčano mjesto, negdje sam pročitala da nije nužan hlad kao kod običnih hortenzija
|
|
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
zribal, H. quercifolia treba sunčano ili polusjenovito mjesto ,kiselo ,vlažno i hranjivo zemljište. Mislim da joj bolje odgovara sjena nego sunce jer ne voli isušenu zemlju.Moja je tek drugu godinu procvjetala .Šteta što je rijetko viđamo u vrtovima jer je prekrasna.
|
|
![]() |
|
Hvala draga, ja se nadam da će moja ove godine kad dobije malo prostora u žilama izbaciti cvjetić. Dovoljno je stara i velika. Baš joj se radujem, kad cvjeta, ako i sve druge hortenzije ili... Stalno razmišljam o onim prekrasnim ljubičastim koje sam jučer gledala i mislim da ću sutra skoknuti po njih. Što misliš je li polje kupiti veću ili manju u saksiji za sadnju vani. Ove koje sam gledala dosta su male, visine cca 25 cm, ali imam dojam da nisu baš mlade jer vidim da su pri korijenu orezivane.
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Alisa,navraćam kod tebe često,ali sad sam se dugo zadržala.
Sve puno cvijeća i vani i u kući,a gdje ti živiš? ![]() ![]() prekrasne ruže,svakojakih boja i mirisa
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Sve je divno, ali orhidejice su
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6162636465 73> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |