Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moje vrtne biljke
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moje vrtne biljke

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 73>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 00:03
smile199 Vrt ti je sve ljepši i sve više vrsta biljaka krasi gasmile64

Boli me srce kad vidim tvoju hortenziju, moje nisu niti jedna procvjetale, kasni snijeg im sredio pupove.Cry
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 12:24
Hvala vam cure na posjeti u moju vrtnu oazu.Da,svake godine sve je više biljaka,a sve manje slobodnog prostora..To sam i htijela,ali htijela sam i amlo reda,ali to meni ne polazi za rukom..LOL
Smrcko,i kod mene je ovu u saksiji snijeg i mraz dobro unazadili ove godine.Inače boravi u garaži preko zime,pa sam je rano iznijela i pokosio je snijeg.Za divno čudo ona je opet napupala i cvjetala,obilno,samo ne na vrijeme nego puno kasnije..I do sada sam vjerovala da hortenzije cvjetaju samo na starim granama(tako me učila moja baka,pa kasnije forumi),sad sam naučila da to nije tačno!Ova moja u saksiji cvjetala je na mladim granama..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2011 u 13:27
Prošetah tvojim cvijetnim rajem. Predivno, kao da ljeto nije bilo sušno. Cvijeća kao u priči!ClapClapClap
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 18:38
Alisa malo sam šetala tvojim vrtom da se podsjetim kako je bilo lijepo.
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 19:28
Ušuljala sam se u vrt i uživala u raskoši koja tu vlada.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 20:24
Alisa draga, i ja danas prvi put pregledah veći dio tvoga vrta. Ovo je božanstveno, nemam riječi. Ti zaista uživaš i ja ti želim da to bude dugo, dugo, dugo... Primjetila sam da si jos 2009 posadila hrastolisnu hortenziju, ali ju ne vidim na novijim fotografijama, što je s njom danas. I ja sam kupila jednu prije par godina, ali je još u saksiji, nisam ju imala gdje posaditi, a nikad nije cvjetala. Sad je planiram prenijeti u vrt, ali ne znam što joj godi hlad, kao i drugim hortenzijama ili može i na sunčano. Evo ide proljeće, nadam se tvojim novim slikama. Ja tek formiram svoj vrt, sva sam zbunjena mada nisam pravi početnik, ne znam što kupiti ni što posaditi.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 21:00
halo košinice šta se zbiva u tvom vrtu,jesu li cvjećkice krenulesmile113
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 21:31
Drage moje hvala vam što posječujete moj vrt u ove zimske dane!Debeli sloj prašine se nakupio na ovoj temi,jer nema nekih novih sliica baštenski biljaka.Malo sam se ponovila nekim biljčicama preko zime,al su to orhideje i jedan eucharis(amazonski ljiljan)..Po malo sijem,pripremam se za sezonu..U bašti,draga moja Sarajčice još uvijek,samo snijeg cvijeta..
Zribal puno ti hvala na tako lijepim riječima!!Razumijem te kada kažeš da si u vječitoj dilemi šta odabrati za vrt,jer sam i sama takva.Ja bi sve i svašta,onda to postaje haos od šarenila  :D
Ona hrastolisna hortenzija,prošle godine mi se dobro smrzla i preko ljeta malo se oporavila,ali jedva.Nikada mi nije cvijetala,i bojim se da je skroz propala preko zime.Kod nas ih je bio kupiti svugdje i često,prije par godina ali već dugo ih nisam vidjela u prodaji.Ako naletim na nju opet ću je kupiti.Ne odustajem ja lako!Kada tvoja procvjeta obraduje me slikom da vidm kakav joj je cvijet..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 22:19
Evo, slika moje kako izgleda sada - ova suha bez lista i jedne sličice s neta u cvatu.

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=135&PN=18

Ni ja nisam znala kako cvjeta dok nisam vidjela na netu. Tek mi se tada probudio interes za nju. Ona je sada dobro "odrvenjela" i mislim da bi mogla prezimjeti. Visoka je oko 60 cm i već je počela otvarati lisne pupove, moram s njom hitno u vrt, ali se ipak bojim mrazeva da ju ne ubiju prije ukorjenjivanja.
Izgleda ovaj link neće raditi, ali slike možeš vidjeti na temi o hortenzijama, postovi iz ove godine. ili ako želiš, postavit ću ponovo.

No, ako se moja primi, svakako ću ponovo slikati pa objavim da vidite.

Zar se u Sarajevu snijeg još nije okopnio. Znam da je bilo strašno, ali vrijeme mu je da ode pa da nam slikaš svoje tulipane.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 22:37
voja hortenzija me oduševila,a tek žuta lantana smile71ma sve ti je predivno..al ono što me malo zbunjuje je ,vodenike..zar ono nisu lijepi dečki 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 22:39
E, da nešto zaboravih, imam u vrtu jedno prekrasno mjesto za hortenzije, one s velikim loptama, ne znam im naziv. Mislim da mogu stati dvije i da se ne guraju kad porastu. Sunce dolazi samo ujutro i traje do 10 sati, a onda je stalno hladovina. Mislim da bi im tu bilo dobro, a mini su stalno na očima, kud god krenem. Bila sam danas u vrtnom centru u vidjela hortenziju iznimne boje. Recimo boja ljubičice, možda nešto svjetlija, ne mogu vam to opisati, ali me očarala. Ima dva otvorena cvijeta, jedan puuotvoren i jedan u pupoljcima. Vidim da je orezivan i održavan, a nije mu ni velika cijena 80 kn. E, sad, na tom mjestu gdje bih ja nju posadila trenutno su tulipani i oni će trajati do lipnja. Hoće li biti problem posaditi ju u lipnju. Ili da ju ostavim do jeseni u tegli, a onda u rujnu ili listopadu posadim. Bojim se da ih više neću naći u toj boji.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 16:24
Zribal,vodenike su  impatinesi.Ima ih više vrsta ,ali po narodski ih zovemo sakako.Neko vodenikama,neko lijepim dečkima neko balzaminama..Raznih naziva "narodni" imaju,ali po latinski su impatinesi..
Što se hortenzije tiče,kupi je i ja ih imam u saksijama godinama, neće joj ništa biti do jeseni.Samo,zna se desiti da te malo,  drugačijih boja od one obične,većinom budu tretirane onim preparatima za bojenje,pa se često desi da sledeću godinu procvjeta skroz druge boje..Opet ne mora biti.Uglavnom ja bi je uzela da sam na tvom mjestu i neka je do  jesen u saksiji pa onda je presadi :D

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 16:32
Nisu vrtne,ali da ne otavaram novu temu,pa cu okaciti ovdje par novih biljcica koje sam nabavila tokom zime..Nova ljubimica je amazonski ljiljan(eucharis)

par starih orhideja

i nove sa snizenja

dio haosa u dnevnu b.

fikus ali

spati

dracena

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 16:40
moje palme

areca

shamadera

trahi

banana(slika je od jeseni)

zumbulu su mirisali u mom domu zahvaljujuci  mojoj dragoj Jos..

eucharis sa slikom cvijeta

i dva tropaska hibija :D

muholovka,dobro je podnijela zimu

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 18:26
Baš mi se sviđa tvoj haos u dnevnom boravku Wink
Hrastolisnnih hortenzija je bilo u Obiju , Tušu, i Bingu. Ja sam si opet kupila jednu.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 18:37
Josipa, na temi o tvom vrtu vidjela sam da imaš hratstolisnu hortenziju, još od prije. Ne mogu naći ništa o njoj, tek nekoliko riječi na netu. Molim te da nas ukratko informiraš o uzgoju. Ja ću moju koja je više godina u tegli i već je odrvenjela u subotu posaditi u vrt, pa kako joj bude. Planiram na osunčano mjesto, negdje sam pročitala da nije nužan hlad kao kod običnih hortenzija
Na vrh
josipa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 992
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje josipa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 19:11
zribal, H. quercifolia treba sunčano ili polusjenovito mjesto ,kiselo ,vlažno i hranjivo zemljište. Mislim da joj bolje odgovara sjena nego sunce jer ne voli isušenu zemlju.Moja je tek drugu godinu procvjetala .Šteta što je rijetko viđamo u vrtovima jer je prekrasna.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 19:26
Hvala draga, ja se nadam da će moja ove godine kad dobije malo prostora u žilama izbaciti cvjetić. Dovoljno je stara i velika. Baš joj se radujem, kad cvjeta, ako i sve druge hortenzije ili... Stalno razmišljam o onim prekrasnim ljubičastim koje sam jučer gledala i mislim da ću sutra skoknuti po njih. Što misliš je li polje kupiti veću ili manju u saksiji za sadnju vani. Ove koje sam gledala dosta su male, visine cca 25 cm, ali imam dojam da nisu baš mlade jer vidim da su pri korijenu orezivane.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 20:03
Alisa,navraćam kod tebe često,ali sad sam se dugo zadržala.
Sve puno cvijeća i vani i u kući,a gdje ti živiš?Winksmile128
prekrasne ruže,svakojakih boja i mirisaClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 20:06
Sve je divno, ali orhidejice su smile227
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 73>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.