Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 80>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:42
Originalno poslano od člana kikach kikach napisao:

bebolina, krasne su..jedva cekam vidjeti cvjetove:)

mojoj su isto listici nesto svjetliji, budem ju napapala zeljezom:)
Prije dodavanja željeza je dobro zalij, tek kad se dobro ocijedi zalij s otopinom željeza da joj korijen ne stradaWink
Jedva čekam da mi podare raskošne cvjetove u svim mogućim bojama i oblicima trubaSmile
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:52
Bebolina jesu li to one zelene reznice koje sam morala odrezati sa biljaka da bi ih mogla transportovati?
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2013 u 21:56
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Bebolina jesu li to one zelene reznice koje sam morala odrezati sa biljaka da bi ih mogla transportovati?
Ne @makk, one su već velike biljke.Thumbs%20Up
Ovo su reznice onih drugih ljepotica
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 00:13
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Ne @makk, one su već velike biljke.Thumbs%20Up
Ovo su reznice onih drugih ljepotica

Ah da, one koje su trebale odmah u zemlju. I ja imam takvih 10-tak koje uzgledaju kao da su suhe. Znači da ih ne bacam, nego da ih i dalje zalijevam.
Dobro da si ovo pokazala, ja sam ih već prestala zalijevati i kontala da ih prvom prilikom bacim
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2013 u 00:26

I mene je ovo danas viđeno ugodno iznenadilo, a bila sam spremna pozdravit se s njima. Od svih reznica koje sam zimus pazila i mazila, samo je jedna potpuno propala. Možda ni ta jedna nebi da sam je nastavila zalijevati, ali nisamThumbs%20Down

Pokazalo se da je proljeće najkritičnije vrijeme za njih, jer su se cijelu zimu jako dobro držale.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 19:20

...automatsko navodnjavanjeThumbs%20UpLOLTongue

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 19:21

@makkHeart vidi nas

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 21:29
Bebolina, kod nas u Bosni se kaže mašala....moram to reći/napisati.
Super izgledaju, znaš kako mi je drago. Znala sam da ćeš ti njih paziti i maziti, ali da će ti u ovo vrijeme već tako izgledati.......
Svaka čast
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2013 u 21:47
Hvala draga @makkHeart
Da nije bilo vas dragih cura ovdje, koje ste mi nesebično dijelile savjete,sigurna budi da nebi bile tako lijepesmile77
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 09:04
Dobila sam , dobila sam Brugicu na dar.
Bebolina, hvala ti, nemam riječi .
Idem sada, pa se javim kasnije sa slikicama.
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 15:45
Išla sam im danas orezati ono ružno lišće s tragovima kloroze, da mi damice budu će-će. Novo lišće je lijepe zelene boje, baš se vidi da su se oporavile nakon doze tekućeg željeza...Thumbs%20Up
Evo kako su djelovale ružno i zapostavljeno

novi listovi

i onda otkrijem nešto yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesmile126

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 16:57
Bebolina ne mogu da vjerujem. Koja je to?
Ja sam juče svoje samo virnula, jadne u vrećama, bez ijednog lista....nakon tvojih slika mislim da ću i ja svoje iznijeti. Ako bude mraza bit će veselo
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 17:44
I mene je iznenadio taj prvi pupoljaksmile181
To je jedna od mojih damica koje su lani cvale, ostale je slijede, pa i one uvoznesmile78
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 23:05
Moja BrugBebilii je na sigurnom, unutra, bojim se da joj je tu na kontinentu još uvijek hladno, a i kiša pada a tek je došla.
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2013 u 23:46
Nije njoj kod tebe vani hladno, eno gledam meteo, kod vas je 17 stupnjeva s kišom a kod mene samo 12. Sutra e stavi van i više je ne diraj do kasne jeseniEmbarrassed
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:01
Moja "velika cura"

A sada odmah i pitanje - vidim da joj je na vrhovima počelo rasti asimetrično lišće, znači li to da cvjetati?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:51
Za mene je najava cvijeta kad na vrhu grane izbaci Y, a za lišće baš nisam sigurna. Lani sam imala jednu ogromnu, imala je dvije jake grane i svo joj je lišće bilo asimetrično a od cvijeta ni C. Dala sam joj još jednu šansu ove godine, sad vidim da se grana Thumbs%20Up i pupovi se naziru.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 22:59
Eeee, da, da, počelo se stvarati to famozno "Y" na ove dvije najvišlje grane.
A pupovi, pa još ih ne prepoznajem
Sačekat ću još koji dan pa sliknuti...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 00:08
y i asimetrični listovi su znak da će biljka cvjetati, ali i to nekad omane. Ja sam već pokazala veliku biljku koja već 2 godine ima Y, ali ipak ne cvjeta.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 00:25
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

y i asimetrični listovi su znak da će biljka cvjetati, ali i to nekad omane. Ja sam već pokazala veliku biljku koja već 2 godine ima Y, ali ipak ne cvjeta.
Zaprijeti joj kompostomLOL pa da vidiš kako hoćeTongue
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.