Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 243>
Korisnik
Poruka
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Status: Offline
Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2011 u 11:55
Pretekla me Anaida, šćir - amaranthus
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
martina1306 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 189
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martina1306 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 07:14
Hvala drageHeart moje 
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 07:29
Originalno poslano od člana tropi tropi napisao:

Ova zadnja je svakako iz porodice Commelinaceae  ili poznatije Tradeskancije
----bio bih jako sretan ka bi potvrdio da je to Dichorisandra jer ima prekrasni plavi cvijet pa ga zovu "blue ginger" iako nema nikakve veze s đumbirom
Dali je ikad cvala?

hvala tropi, to je ta biljka, meni još nije cvala, ali je cvala susjedi od koje sam ju dobilaSmile
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 19:32
Evo imam i ja jednu biljketinu za identificirat!Imam je vec 19 godina i jos ne znam kako se zove.Gledala sam kod filadendrona i monstera ali nigde nema bas takva pomozite...

Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2011 u 22:29
nisi dbro gledala jer to jest Philodendron ,a mogao bi biti

Philodendron bipinnatifidum ili Philodendron selloum

izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2011 u 00:10
U pravu si tropi,nisam dobro gledala ali zato si ti tu pa ja sad znam kako se zove moja devetnaestogodisnjak!Tongue
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 10:37
Ove biljčice sam si jučer kupila. Molim identifikaciju.

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 19:18
Biljku koju je objavila Sara jeste kako kaže Tropi jedna vrsta tradeskancije samo je nisam siguran da cvjeta plave boje u biti isam ni vidio da ikako cvjeta bar moja nije.Tropi ima pravo za Oljinu sliku slažem se da je jedna vrsta filodendrona,a tvoj Olja je predivan zaslužuje mjesto na ovim stranicama.
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2011 u 20:15
Hvala dmirce,za pohvalu mog filadendrona...stvarno sam dosad obilazila forume i kod nikog nisam videla slicnu sa ovakvim stablom.
Sad znam kako visoka moze biti pa se malo brinem jer mi dosta mesta zauzima vec sada.
Zanimljivo je da je za ovih 19 godina samo jednom dao pelcer koji sam poklonila sestri.Pre oko 4 godine mi je skoro uginuo...poceli listovi da blede i da opadaju tako da sam mislila da je gotov...tada mi je palo na pamet da skuvam jak caj od koprive i sve sa gustisom zalila sam  i to ga je vratilo u zivot...ni sad ne znam sta mu je moglo biti ali sad ga jos vise volim Hug
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 21:15
gospina travo, ako se ne varam, na drugoj slici bi mogle biti saxifrage (ove dvije biljke u sredini), desno od njih je sedum, ali nisam uspjela naći koji je točno ( virni tu http://www.sedumphotos.net/v/sedum-s/?g2_page=4)
s desne strane....mislim da je echeveria (s obzirom na to od kuda tjera mladicu)
ako sam pogriješila, nadam se da će me znalci ispraviti Smile

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Cojle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cojle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 22:49
Vec 10-ak godina imam ovo cvijece i pokazalo se kako jako dobro za odrzavanje. Medjutim, u zadnjih 20-ak dana, listovi su se osusili i jko je oslabilo, iako ima vec 3 nova izrasla pelcera. Zanima me koje je ovo cvijece i sta je uzrok njegovom losem razvoju...

[/IMG]
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 23:12
Dobrodosla!

To je Angloanema modestum http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=771. Odseci vrhove i posadi ih u svezu zemlju a i stavi je na mesto sa malo vise svetlosti. Inace nije zahtevna biljka.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 00:37
gospina trava

Saxifraga arendsii
Sedum spathulifolium 'Cape Blanco'
Sempervivum ili Jovibarba?
Sedum spurium?
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 07:14
Originalno poslano od člana muhlenbergia muhlenbergia napisao:

gospina trava

Saxifraga arendsii
Sedum spathulifolium 'Cape Blanco'
Sempervivum ili Jovibarba?
Sedum spurium?

Puno hvala!
Na vrh
Cojle View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cojle Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2011 u 09:20
Originalno poslano od člana mimar mimar napisao:

Dobrodosla!To je Angloanema modestum http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=771. Odseci vrhove i posadi ih u svezu zemlju a i stavi je na mesto sa malo vise svetlosti. Inace nije zahtevna biljka.

Hvala puno. To je ta biljka.   
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 21:28
molim vas recite mi naziv ove biljke

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 22:09
agloanema modestum
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 22:22
hvala :D
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 17:51
opet ja :D molim vas i naziv ove biljke

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 18:28
smile85
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6162636465 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.