monsterin eko povrtnjak |
Odgovori | Stranica <1 6061626364 138> |
Korisnik | |
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto, ja ipak ostajem da vidim kako će vaše eksperimentiranje proći, ne zato što ne vjerujem da je ovo dobro, nego nešto me napustila energija za tim novotarijama, a da ja prvo sebi ovo spravim pa da dobijem energiju pa onda krenem sa biljkama. Mon, nadam se da ćemo pratiti tvoj eksperiment u slici i riječi ovdje.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smajliću zašto da ne? Možda će zvučati smješno, ali takvo nešto bi vrijedilo isprobati i za piće.....bar sam tako pročitala na onom linku koji sam stavila..baš i o tome se isto radi kako su ljudi često bolesni, ponestaje im energije, bezvoljni su....a navodno ovo otkriće služi u mnoge svrhe...ako si mogla malo pročitati, navodi se da se također takvo nešto spravlja i za piće, samo se tada uzimaju zdravi komadi voća i povrća i stavljaju kiseliti. Radi se sve na isti način kao i s otpadom. A što se tiče eksperimentiranja, možda jesam već dobrano zakasnila ( ipak treba čekati da to sve skupa odstoji oko 3mj.) ali nema veze, neću odustati i naravno da ću ovdje stavljati svoja nova saznanja, slike i iskustva....Možda ću probati tako što ću jedno povrće zalijevati i špricati s time, a drugo ne.....Čisto da mogu pratiti hoće li doći do kakvih promjena na bolje.
I da još nešto da spomenem, budući da " smeđi šećer " nije pravi nepročišćeni smeđi šećer, nego obični bijeli obojani šećer, ja ću uzeti obični bijeli šećer...-.jeftiniji je, a ovaj što se skriva pod nazivom " smeđi" ionako je samo bijeli šećer koji se prevarom prodaje skuplje. |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo mons.drago mi je da si ovo našla.nešto slično sam jedan put negdje slušala,ali nisam zapamtila.iako je već dosta kasno probat ću svakako napraviti sad dok je lijepo vrijeme i ostaviti za proljeće.kaže što dulje stoji to je bolje.nemamo šta izgubiti
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Ajči vjerojatno ima neke logike u tome, jer ako sam dobro pročitala članak, a vjerujem da jesam, lijepo piše da čim duže stoji ta tekućina, tim se više te molekule razgrađuju na manje čestice pa tako prije i brže prodiru u biljku...Ja isto tako mislim da s time nemamo što izgubiti... I koprive, preslica i gavez se namaču u vodi i time se špricaju i zalijevaju biljke pa nitko još nije rekao da to šteti biljkama, samo im koristi, a ne da šteti.....ovo, isto smatram da ne može biti nešto bauk i strašno, samo korisno......bitne su samo mjere i količina, važno je da se ne pretjera s dozom, jer ako sam dobro shvatila ( nadam se da jesam ) ide 1l tog enzima na 1000l vode..
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da na još nešto treba obratiti pažnju....I kad ste već napravili i procijedili ili već možda i flaširali tu octenu, ja ću reći voćno-povrtnu kiselinu, mora se i dalje paziti da ne bi došlo do eksplozije boca bez obzira da li je staklena ili plastična, iako je po meni sudeći bolje koristiti plastične boce, kako tamo i piše.....Moraju se s vremena na vrijeme i te boce pregledati i otvarati da bi izišao višak nakupljenog plina jer tamo lijepo piše da taj enzim i dalje nastavi raditi i fermentirati...
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me...... Obavještavam vas sve koje zanima, ja sam svoju prvu turu enzima stavila kiseliti.....navečer stavljam fotku čisto da ne mislite da vam nešto mutim i da vas zezam...
|
|
|
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Mon, skoro sam se odjavila sa CIF-a kada sam skužila da si napisala nešto o projektu Enzima, pa sam se vratila, jedva čekam da vidim slikicu ne zato što ti ne vjerejum već me interesira kako si to sve izvela i u šta si stavila smjesu. |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Smajlić, zašto si htjela zgibati s Cifa, zar ti se taj Enzim toliko čini bauk? Evo prije negoli stavim fotkice, napisat ću i ovako što sam učinila....Uzela sam jednu čisti kantu od Jupol boje s poklopcem, jer smatram da mi za početak nije potrebno ne znam koliko litri toga....Ionako samo 1L ide na 1000l vode... A od ovoga svega treba izaći bar 10L. Za pokus uzela sam nekoliko listova od kelja i zelja, neke falične tikvice iz vrta, isto takve krastavce, kore od limuna ( bez obzira što je limun kupovni i vjerojatno špricani, kad se pretvori u taj enzim, razgradit će sve što je otrovno..) Uzela sam još vanjski dio od đumbira, kore jabuka, strugotine od mrkve, ma uglavnom sve i svašta što mi se našlo pod rukom, a da je biljnog porijekla i u svježem stanju ....Uzela sam sve to stavila i kantu i ulila 10L vode, dodala 1kg bijelog šećera i sad to sve držim u hladu....Počelo je već fermentirati..Sve što sada trebam je samo povremeno ili bolje svaki dan otvoriti kantu i povremeno promješati....Ta tekućina bi ako je zdrava trebala biti smeđe boje....ako ne dobije lijepu smeđu boju ili u gorem slučaju čak i pocrni, onda se dodaje još 1kg šećera i opet se zatvara....tada bi se u biti to trebalo popraviti i nanovo fermentirati ali se tada rijeđe otvara, bar tako piše ili se ne otvara uopće bar mjesec dana... Ali ja svejedno mislim da bi bilo dobro provjeriti tu i tamo da ne bi došlo do eksplozije plinova u posudi u kojoj taj Enzim fermentira...
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto sam uzela bijeli šećer, objasnila sam već u prijašnjim postovima, tako da smatram da nemam potrebe opet objašnjavati neke pojedine stvari...
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Mons. držim ti palčeve da ti ovaj pokušaj uspije. Zapravo, ni ne sumnjam u to kad siti u pitanju, al me zanima pa ću pratiti postupak nastajanja. Povrtnjak je ...., ma - prava si vrijednica.
pozzz
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Petit draga moja!
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 6061626364 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |