Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6061626364 136>
Korisnik
Poruka
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2011 u 07:14
Hvala Wat. Konačno još koja stranica na njemačkomSmile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2011 u 21:07
Originalno poslano od člana waterlily waterlily napisao:

Nažalost Armandii su osjetljivi na niske temperature kakve mi  imamo ovdje u unutrašnjosti, moj jedan nije preživio, a kad sam pogledala u knjižicu, imala sam i zašto, armandii su među najzimogroznijima. Šteta. I najviše mirišu od ostalih.

evo vam link http://www.clematis-westphal.de/shop/clematis-sondergruppe/csondergruppespecials/clematis-armandii-apple-blossom.htm

Da bi mogli biti vani posađeni, moraju imati tri plusića kod pahuljice. On ima samo jedan. To znači otprilike da može izdržati do max nekih -10 stupnjeva.
Floride su isto zimogrozne, zato su kod mene u teglama. Inače ne volim sklanjati cvijeće po zimi, tj nemam puno takvog cvijeća, al radi clematisa se  žrtvujem.Embarrassed

Pogledajte kod Flavije, na njenoj  temi armandija....U vrtu je i prezimljava bez problema..Wink
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2011 u 20:52
smile177
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 12:09

sada je procvijetao ovakvim cvijetom

ovo su mu prvi ovogodišnji cvijetovi

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 13:27
Winkcurke, ima li koja zrno clematisa, u zamjenu nudum
cleomu spinosaSmile
Ajde nek mi neko uljepša dan.LOL
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 14:25
Ovaj tvoj klematis Antonija (Cap.T.) ima anemiju kao i Klimatisov multi blue. Možda zbog prerane cvatnje ili previše gnojiva??? Zadnji cvijet je prekrasanSmile
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:03
i ja san se iznenadila kad je procvijetao ovako blijed! prošlu godinu je cvao isto jače boje, ne kao ovaj zadnji, ali roze crte su bile puno izražajnije! i ja san pomislila da je zbog rane cvatnje, i list je dosta svijetal, vjerovatno jest anemičan!
geicka, hvala ti na odgovoru!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:05
wizardica, mislin da ti niko nema zrno klematisa! možda bude grančica, sada je prerano, javi se nakon cvatnje!

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:13
Embarrasseddobro, greška u koracima, ja sam ekspert u povrtnjaku, a laik mu cvijetnjaku, tako da ja sada učim. Hvala na korigiranju, i da znaš, jesen je smile64moja.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:57
Na moju žalost jedan kupljeni klematis je počeo venuti, zapravo se skoro osušio a imao je već nekoliko pupova. Da li bi pomoglo da ga sada orežem pa možda da potjera ponovo iz korjena. Zapravo tako ću i napraviti jer nemam što izgubiti.Ne znam kako se zove a na slici je cvijet kao ovaj od Antonije na slici gore.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:03
Nijansa boje klematisa varira zavisno od zemlje, položaja,količine i intenziteta sunčeve svjetlosti i temperature,tak da je normalno da cvjetovi budu različitog intenziteta boje kroz sezonu.Boja također blijedi kako se cvijet otvara , raste i stari.Nema razloga za uzbunu,to je normalno.
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:22

Winkja znam i ja sam sigurna da ću ja sto posto imati puuuno clematisa na svom gruntu.Ako treba, narasti će on i iz sjemenkiceLOLLOLLOLLOL

Antonija, tvoji su za tiisuću, prelijepi su , jednom će meni krasiti pogledtakovi.Smile

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 23:00
Pada kiša konačno. Sad će za koji dan počet šarena rapsodija, čim sunce opet zagrije. Uz mayleen koji cvate kao lud,  miss bateman , ostali su se počeli pripremat za otvaranje.
Neka se sve zeleni
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 23:25
Klimatis, jesu li ti se ukorjenile ovogodišnje  reznice klematisa?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 11:21
Tena 28.3.2010
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 16:19
Ja se baš ne slažem sa nekim stvarima koje je Moon tamo napisao, al dobro. Već sam vidio puno podjela, načina, svak po svome piše knjigu.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 21:56
Stvarno lijep klematis Bromelia.Smile

Ja u ožujku kupovala one koje već dugo tražim, pa sad kad su počeli cvjetati ustanovila da sam prošla ovako:

kupila EMPRESS procvjetao MRS GEORGE JACKMANAngry

kupila ARTIC QUEEN procvjetao MISS BATEMAN (sad imam dva)Angry

kupila MULTI BLUE procvjetao PRESIDENT (i njih sada imam dva jednaka)Angry

Pa sad vjeruj trgovcima u Hrvatskoj. Naravno, zvala sam i reklamirala, vele nisu oni krivi nego proizvođač. Ni oprostite nisu rekli...

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 22:03
Sutra ću nastojati staviti slike. Valjda ću stićiSmile
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:58
Empress - Mrs George Jackman - da je slična boja ne bih ništa ni rekla
Arctic Queen- da li je stalno tako pun latica (da ne bi kasnije bio jednostavan)

Proslijedi dalje, nemam ni Miss Bateman, ni President Wink 

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2011 u 00:06
Imam clematis, kupila ga bez imena na tržnici, mislim da je Pillu, prije 2 godine
i prije dva dana mi poćeo venuti

Molim pomoć i savjet šta da radim !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6061626364 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.