Moj senjski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 152> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sarić onaj tvoj šareni kutak je da ti pamet stane, prava si kolekcionarka šarenolisnih biljki. Koliko ti to vrsta kopriva imaš?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Sve je predivno, nemam riječi
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Draga Rs, od svih cura sječam se jedino tebe da si iz Zagreba, da li je još tko iz ZG, imam neku obavezu tamo, u petak, 8.10. koja je gotova dok veliš keks, pa ako je tko uz taj keks zainteresiran za jednu kavicu sa provincijalkom!!! A možda netko ima i neke skrivene želje iz mog vrta??? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Šteta što češće ne mogu doći među tvoje šarenilo, ali evo ponekad ipak svratim i divim se.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
malo duži prošli vikend proveli smo radno u našem senjskom vrtu.
Puhala je jaka bura, ali je bilo predivno vedro i sunčano. Dočekalo nas je krasno osunčano dvorište: ![]() ![]() uspjeli smo opljeviti sve cvjetne dijelove: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
pirakanta:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nadam se da agava neće smrznuti ove zime:
![]() opuncija je prerasla i kamenje: ![]() santolinu sam podrezala na desetak centimetara: ![]() vinci paše osvježenje, potkratila sam dugačke izboje: ![]() čuvari na stalnoj straži: ![]() |
|
![]() |
|
plavozelena euphorbia:
![]() panj od stare mendule sa čuvarima, mladom tritomom i zlatoglavicom straga /hoya, ono zeleno između kamenčića su tvoje alstromerije, koje su ljeti bile nestale/: ![]() ![]() šarenolisna kadulja: ![]() heuchera: ![]() aptenia je napravila pravi pokrivač: ![]() ova ljepotica kojoj ne znam ime puna je pupoljaka: ![]() cotula hispida: ![]() |
|
![]() |
|
ovo stabalce imam već nekoliko godina u vrtu, sada je puno ružičastih bobica, ne znam kako se zove:
![]() ![]() prije dva tjedna posadila sam brnistru čije grane su bile onda zelene: ![]() a sada su posmeđile i nekako usahnule, bojim se da se nije primila, ali se i nadam da je to samo takva faza prilagodbe: ![]() |
|
![]() |
|
skupila sam i malu kolekciju trava koje su u fazi privikavanja na klimu, a glavni donatori su bile shasha i Silvek.
Pennisetum by Silvek: ![]() Pennisetum alopecuroides "Hameln": ![]() Pennisetum setaceum Rubrum Compact: ![]() Carex elata Bowles Golden: ![]() ova žutozelena trava je od Silvek i upravo počinje sa cvatnjom: ![]() Liriope muscari: ![]() |
|
![]() |
|
ovu sam biljku dobila prošle godine od shashe, na jednoj od zagrebačkih kava, a ne znam kako se zove:
![]() Satureja montana,čubar:
![]() Asphodeline, zlatoglavica je živnula:
![]() Sternbergia lutea, žuta lužarka ocvala:
![]() divlja ruža prepuna je šipka:
![]() bijeli zeček se spetljao sa lavandom:
![]() |
|
![]() |
|
ovaj dio ima još puno praznina:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mirisna grahorica još uvijek cvate:
![]() čubar također: ![]() Erica: ![]() ružmarin: ![]() pacifička krizantema: ![]() oxalis: ![]() prkosi: ![]() pasiflora: ![]() |
|
![]() |
|
Sedum:
![]() Astericus: ![]() asteri: ![]() gazanije: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
to je to od senjskog vrta za ovu godinu.
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() a ova se biljka zove sedum to je i mene zanimalo!
![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Pregledala sam milimetar po milimetar tvog vrta i uživala u njemu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
da Vilmač, imaš pravo, to je Sedum sieboldi
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
opa pa ovo je već botanički vrt
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Koliko krasnih novih slikica - evo zašto mi volimo tvoje odlaske u Senj!! Jer nam se vratiš s predivnim slikicama i pričama o cvijeću...
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 152> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |