Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 407> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I kod mene isto stanje. Predugo su mi isti, nisu ništa narasli
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Eh dragi moji,cini se da smo ovisnici o suncu
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Zato nas za vikend očekuje +15
![]() Možda se ponovno pokrenu |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Super
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Jeeeeej,hvala Emilly na tako divnoj informaciji [IMG]smileys/smiley31.gif" align="middle" />
Milice,bravo..drzim fige za ostale ![]() |
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Javljat ću novosti kad ih bude.....Već se veselim.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Tea, tako su bar rekli na prognozi. Moguće je da su nešto pobrkali, ne bi bilo prvi put
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@milica7
Bravo za bebolinice
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Cvrsto se nadam da nisu.Predugo se vec zalim.Samoj sebi sam dosadna ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ja sam svoje bebice presadila. Više gotovo da i nema razlike između onih koji su posijani 8. i onih koji su posijani 14. studenog. To se vidi na filmiću koji sam napravila (uključite zvučnike
![]() http://www.youtube.com/watch?v=FxpVaOJ8ElQ |
|
![]() |
|
Andina,prekrasne zdrave i ljepe buce
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
I ja sam danas moje adeiume presadila. Da sam znala da im je tako tijesna posuda i ranije bi to učinila. Gotovo su jednako debeli korjen i caudex.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Evo ih:
![]() ![]() ![]() Svega se vidi na ovim sličicama. ... ali na greškama se uči !
|
|
|
|
![]() |
|
hoya,pa to su prekrasni ljepotani
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tea, nadam se.
Htjela sam reći da sam četiri pincirala dok su bili sasvim mali. U početku su ostali imali ljepši caudex, ali su se sada naglo izdužili. Nisam htjela sve dirati da brže vidim cvijet. Sad mi je žao. Da ih sada sijem (a kod mene se nikada nezna
![]() Onda sam pogriješila što ih kod prijašnjih presađivanja nisam više ostavljala van zemlje. Tek sam jučer vidjela koliko im je divno i jako korjenje. Dosta sam ih "izvukla", a nadam se da će još zemlja slegnuti i da će se pokoji korjenčić ojačati. Ako ne - grešku ispravljam.
Na proljeće ostatak prikraćujem, ali moram pročitati kako se reznica ukorjenjuje.
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Hoja, tvoji adeniumi su lijepi i sada kada ne cvjetaju. Krasan kaudeks su formirali i to što si ih dignula iz supstrata je pravilna odluka. Njihov kaudeks još više dolazi do izraza. Vidim i dosta grana na ovim adeniumima sa treće slike. Mislim da je pogrešno uvjerenje da će adeniumi sami od sebe formirati lijepi habitus i obilno cvjetati. Jasno je da je adeniume potrebno pincirati. Normalno pod uvjetom da želimo da obilno cvjetaju. Što je više grana to će biti više cvijeća. Od ovih koje si pokazala najljepša su upravo ova četiri pincirana.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hoya, krasni su ti adeniumi! Drago mi je da si ih sve pokazala jer, uz Pinusovo i Bebolinino objašnjenje, zapažam na njima pojedinosti i na vrijeme mogu naučiti kako uzgajati svoje biljčice da jednom budu budu lijepe i zanimljive kao tvoje.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |