Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja rascvjetana terasa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja rascvjetana terasa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 69>
Korisnik
Poruka
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 11:28
Ovo je druga ali se slabo vidi...moram potražiti sliku gdje se vidi i cvijet.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 11:29
Dakle, ti zbilja gdje god boraviš unosiš dah proljeća. Ured je prekrasno ukrašen!ClapClapClap
A i ružice kod tebe doma su prelijepe!Thumbs%20Up
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 11:43
Za koprive je bitno da ih održiš na životu, a kad zatopli premjesti ih van, otkini im višak grančica. Stare će se obnoviti, a grančice stavi u vodu, one će se ožiliti pa ih onda posadi - imat ćeš kopriva koliko voliš.

O ružama neznam baš puno, pa ti ne mogu dati savjet, samo ću pohvaliti ovu ružu jer je krasna.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 12:07
za cvjetni ured
Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 15:03
Ti jako dobro znaš što ja mislim o tvom uredskom cvijeću Wink ali još jednom ću ponoviti Smile:prekrasno ! Hibi je zaaaakoooon Cool...
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 15:09
Ako ti treba utjeha za koprive - tu sam. Ni naprijed ni natrag! Tvoje su prava raskoš.
Meni je bitno da mi tvoje ljubičaste plišane ljubimice izdržavaju. Njih obožavam. Svako toliko ih dodirnem.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 15:27

Prekrasan hibi!smile71
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 19:49
Da pitanje je koje su ruže? Trebala si sačuvati naziv ruže .

Znaš li je li to penjačica ili ne ?Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:34
U mom dnevniku imaš linkove za vido i stranice za orezivanje ruže.

Najvažnije je da steriliziraš škare za rezanje ( može i vrela voda). Da su oštre i da se tkivo ne gnječi kod zarezivanje.

( Moram si kupiti posebne škare za orezivanje, moje su katastrofa).Smile

Bilo bi dobro namazati rezove voskom , da se spriječi infekcija. U Bau-hausu ima vosak za 30-tak kn.

Orezuje se sve dok se bolesni dio biljke ne odstrani. Bitno je da se maknu grane koje rastu ka unutra ( nove grane) i koje će udarati u druge grane kad narastu.

U 2. ili 3. mjesecu se može pošpricati crvenim uljem, treba samo paziti na temperature zraka ( ako se sjećam noćna i dnevna temperatura ne smije pasti ispod 5 ) i da ne kisne nakon toga.Smile

Ovdje se može pratiti temperatura zraka, bar ja tako radim.
http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb

Eto toliko od mene početnikasmiley4392.gif
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:44
Baka, hvala što si navratila...a ovo o proljeću, pa nisam ja samo tako izabrala taj nick.Smile A ured sam si baš s guštom uređivala, jer više nisam u onom ogromnom sa puno prozora, pa mi je ovo safisfakcija...

Otok, hvala i tebi za savjet, ali prekasno...danas sam svoju zadnju koprivu doma bacila...kod mene nisu izdržale zimu...

Giooo Smile

Ivna znam šta misliš o mom uredu, ali znam i da ti se hibi sviđa. Cool

Hoya, točno si znala!!! Kao što sam već napisala, koprive i ja nismo imale sreće. Imala sam više vrsta i zaista je teško gledati kako jedna po jedna odlaze. Danas je i zadnja kapitulirala. Drago mi je da ti se ljubičasta zvijer sviđa. A da li tjera nove izdanke?  Moraš je odmah oblikovati jer joj izboji počnu stršati na sve strane.

Tikvić hvala, u petak sam naručila još  5 vrsta...valjda će mi se svi zakorijeniti...

Smrcko tako si me nasmijala sa ovim : trebala si sačuvati naziv!!!smile96
Znaš kako kažu: pametan piše a budala pamti...ja obično pamtim!!!
Pa zato sada i tražim pomoć. smile42
Za onu prvu bih rekla da je neka Engleska ruža, jer sam danas gledala šta je Cimi pisala o ružama, i po tome sam skužila da bi mogla biti Engleskinja...

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:46
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

U mom dnevniku imaš linkove za vido i stranice za orezivanje ruže.

Najvažnije je da steriliziraš škare za rezanje ( može i vrela voda). Da su oštre i da se tkivo ne gnječi kod zarezivanje.

( Moram si kupiti posebne škare za orezivanje, moje su katastrofa).Smile

Bilo bi dobro namazati rezove voskom , da se spriječi infekcija. U Bau-hausu ima vosak za 30-tak kn.

Orezuje se sve dok se bolesni dio biljke ne odstrani. Bitno je da se maknu grane koje rastu ka unutra ( nove grane) i koje će udarati u druge grane kad narastu.

U 2. ili 3. mjesecu se može pošpricati crvenim uljem, treba samo paziti na temperature zraka ( ako se sjećam noćna i dnevna temperatura ne smije pasti ispod 5 ) i da ne kisne nakon toga.Smile

Ovdje se može pratiti temperatura zraka, bar ja tako radim.
http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb

Eto toliko od mene početnikasmiley4392.gif

Već sam bila kod tebe na temi i pogledala filmiće.

Hvala ti, ti si prava enciklopedija!!! Smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:48
Ni jedna ruža nije penjačica!!!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 21:04
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 21:04
Prekrasno okruženje. Ujutro dodješ medju biljke, popodne opet.Predivno.Hibić je zakonClapClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 12:34
Lijepo si uredila ured!
Za ruže pogledaj na stranicama Vrtlarije Horvat. Sjeti se da li je ruža imala na stabljici po jedan cvijet ili se je na vrhu granala i imala više cvjetova....
Pozdrav!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 12:45
E sad sam i ja skužila. Tongue

Foribunde imaju više cvjetova na vrhu, a čajevke bi trebale po jedan, ili sam pogrješila?Embarrassed

Čajevka crvena, foribunda pink.Smile

Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 12:55
Tako je smrcko! 

A engleske ruže narastu ogromneee, cvijet im je sličan božuru.

pusa!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 13:57
Smrcko ova kojoj nisam mogla uslikati cvijet je sigurno ova crvena čajevka, a ova druga ( njenu sliku sam stavila) koja prekrasno miriše ima sličan cvijet ovim engleskim ružama ali bih rekla da nema ovoliko cvjetova kao ova roza...
Sunceee koliko narastu, to ćemo tek vidjeti, jer sam ih prošle godine kupila i kod mene su u tegli, tako da ne znam da li će i kada će narasti ogromne!!???
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 13:58
Originalno poslano od člana Lora Lora napisao:

Prekrasno okruženje. Ujutro dodješ medju biljke, popodne opet.Predivno.Hibić je zakonClapClapClap

Je, Lora, imaš pravo.
Ujutro na poslu u cvijeću, popodne doma u cvijeću, a tek u proljeće...eh to jedva čekam!!!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 06:54
Proljeće, da vidiš moje koprive. Nisu za gledanje LOL, ali se drže. Znam ja da su one jeftine i da ih je lako kupiti, ali meni je izazov održati ih. Ipak mi je par od naše Lore ostalo i zimuju s tvojom ljubičastom plišanom.
Ona mi nije bacila ništa novih grančica, ali je živa i raste u visinu. Kad malo zatopli skinut ću joj vrh, ali za sada samo bdijem nad njom!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5859606162 69>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.