Moja rascvjetana terasa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 69> |
Korisnik | |
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo je druga ali se slabo vidi...moram potražiti sliku gdje se vidi i cvijet.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dakle, ti zbilja gdje god boraviš unosiš dah proljeća. Ured je prekrasno ukrašen!
![]() ![]() ![]() A i ružice kod tebe doma su prelijepe!
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Za koprive je bitno da ih održiš na životu, a kad zatopli premjesti ih van, otkini im višak grančica. Stare će se obnoviti, a grančice stavi u vodu, one će se ožiliti pa ih onda posadi - imat ćeš kopriva koliko voliš.
O ružama neznam baš puno, pa ti ne mogu dati savjet, samo ću pohvaliti ovu ružu jer je krasna. |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
za cvjetni ured
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ti jako dobro znaš što ja mislim o tvom uredskom cvijeću
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ako ti treba utjeha za koprive - tu sam. Ni naprijed ni natrag! Tvoje su prava raskoš.
Meni je bitno da mi tvoje ljubičaste plišane ljubimice izdržavaju. Njih obožavam. Svako toliko ih dodirnem.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prekrasan hibi! ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Da pitanje je koje su ruže? Trebala si sačuvati naziv ruže .
Znaš li je li to penjačica ili ne ? ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
U mom dnevniku imaš linkove za vido i stranice za orezivanje ruže.
Najvažnije je da steriliziraš škare za rezanje ( može i vrela voda). Da su oštre i da se tkivo ne gnječi kod zarezivanje. ( Moram si kupiti posebne škare za orezivanje, moje su katastrofa). ![]() Bilo bi dobro namazati rezove voskom , da se spriječi infekcija. U Bau-hausu ima vosak za 30-tak kn. Orezuje se sve dok se bolesni dio biljke ne odstrani. Bitno je da se maknu grane koje rastu ka unutra ( nove grane) i koje će udarati u druge grane kad narastu. U 2. ili 3. mjesecu se može pošpricati crvenim uljem, treba samo paziti na temperature zraka ( ako se sjećam noćna i dnevna temperatura ne smije pasti ispod 5 ) i da ne kisne nakon toga. ![]() Ovdje se može pratiti temperatura zraka, bar ja tako radim. http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb Eto toliko od mene početnika ![]() |
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Baka, hvala što si navratila...a ovo o proljeću, pa nisam ja samo tako izabrala taj nick.
![]() Otok, hvala i tebi za savjet, ali prekasno...danas sam svoju zadnju koprivu doma bacila...kod mene nisu izdržale zimu...
Giooo
![]() Ivna znam šta misliš o mom uredu, ali znam i da ti se hibi sviđa.
![]() Hoya, točno si znala!!! Kao što sam već napisala, koprive i ja nismo imale sreće. Imala sam više vrsta i zaista je teško gledati kako jedna po jedna odlaze. Danas je i zadnja kapitulirala. Drago mi je da ti se ljubičasta zvijer sviđa. A da li tjera nove izdanke? Moraš je odmah oblikovati jer joj izboji počnu stršati na sve strane.
Tikvić hvala, u petak sam naručila još 5 vrsta...valjda će mi se svi zakorijeniti...
Smrcko tako si me nasmijala sa ovim : trebala si sačuvati naziv!!!
![]() Znaš kako kažu: pametan piše a budala pamti...ja obično pamtim!!!
Pa zato sada i tražim pomoć.
![]() Za onu prvu bih rekla da je neka Engleska ruža, jer sam danas gledala šta je Cimi pisala o ružama, i po tome sam skužila da bi mogla biti Engleskinja...
|
|
![]() |
|
Već sam bila kod tebe na temi i pogledala filmiće.
Hvala ti, ti si prava enciklopedija!!! ![]() |
|
![]() |
|
Ni jedna ruža nije penjačica!!!
|
|
![]() |
|
E onda bi mogla biti jedna od ove dvije vrste.
![]() http://www.hgtv.com/gardening/how-to-prune-floribunda-shrub-and-hybrid-tea-roses/index.html |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Prekrasno okruženje. Ujutro dodješ medju biljke, popodne opet.Predivno.Hibić je zakon
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Lijepo si uredila ured!
Za ruže pogledaj na stranicama Vrtlarije Horvat. Sjeti se da li je ruža imala na stabljici po jedan cvijet ili se je na vrhu granala i imala više cvjetova....
Pozdrav!
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
E sad sam i ja skužila.
![]() Foribunde imaju više cvjetova na vrhu, a čajevke bi trebale po jedan, ili sam pogrješila? ![]() Čajevka crvena, foribunda pink. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Tako je smrcko!
A engleske ruže narastu ogromneee, cvijet im je sličan božuru.
pusa!
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Smrcko ova kojoj nisam mogla uslikati cvijet je sigurno ova crvena čajevka, a ova druga ( njenu sliku sam stavila) koja prekrasno miriše ima sličan cvijet ovim engleskim ružama ali bih rekla da nema ovoliko cvjetova kao ova roza...
Sunceee koliko narastu, to ćemo tek vidjeti, jer sam ih prošle godine kupila i kod mene su u tegli, tako da ne znam da li će i kada će narasti ogromne!!???
|
|
![]() |
|
Je, Lora, imaš pravo.
Ujutro na poslu u cvijeću, popodne doma u cvijeću, a tek u proljeće...eh to jedva čekam!!!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Proljeće, da vidiš moje koprive. Nisu za gledanje
![]() Ona mi nije bacila ništa novih grančica, ali je živa i raste u visinu. Kad malo zatopli skinut ću joj vrh, ali za sada samo bdijem nad njom!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 69> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |