Bergenijino cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 67> |
Korisnik | |
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bergenia, hvala ti na informacijama. Znači delosperma je pustinjska ruža. OK... Ja imam isto ovu pink roza. Dobio sam od Branke, nekakav timijan, ima žućkasto obrubljene listiće i ljubičasti cvijet, a miriši na limun. Inače, hvala na ponudi, ali ima jedan moj kolega isto nekakve, pa budem kod njega pokupio... Da mi ih sada ne šalješ iz Istre. Svejedno hvala...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Bergenija pođi na forum razgovor uz kavu vidi šta je Branka napisala
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Bergenija, zahvaljujem na pozivu (iako se ne odnosi fala Bogu samo na mene) ako ako ako nekad naiđem na tvoj teren obavezno je
![]() a tako važi i za tebe za Split ![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bok! Hvala svima, drago mi je davam se sviđa. A što se tiče krađa idjea, tu smo za to. Stavljamo slike svojih vrtova, pa ako se kome što sviđa slobodno nek uzme i primijeni sebi doma!
Tiljo, delosperma je pustinjska ruža. Samo što njih ima puuuuno vrsta, ali meni najdraža i najzahvalnija (što se tiče cvatnje) ova roza. Imam i crvenu i žutu ali one slabije cvjetaju! Volim ih jer ne trebaju veliku njegu, puno zalijevanja, a cvatu cijelo ljeto!
Timijana ima više vrsta. Ja ih imam tri!
Prava majčina dušica je thymus vulgaris!
Osim nje imam jedan puzavi - thymus praecox - s lijepim ljubičastim cvijetom i thymus Doone Walley -limunkasti miris.
Ako želiš mogu ti poslati thymusa!
Živim u Istri (unutrašnjost), pa ako preko ljeta navratite, dođite na kavu. Naći će se i koji kolačić! Svježi sok - svakako! A popit ćemo ga u hladovini ispod albizie!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Divno....uključivši i žutu kuću.....moja najdraža boja je isto žuta...
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ma da, gladiola je baš posebna...
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
sve zgodno ali zaljubila sam se u onu narančasto -žutu gladiolu
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Ne znam da li si u Dalmaciji ili u Istri, ali nemam riječi za tu ljepotu!
Baš ste sretni jer živite na najljepšoj obali svijeta! A za vrt i cvijeće, što reći? ![]() ![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
E, dva pitanjca...
Dhelosperma - to je po naški pustinjska ruža ili? To mi je seka nedavno donijela, a rekli su mi da je to pustinjska ruža. Timijan, je li to isto što i majčina dušica? Branka mi je dala ovakav sa žuto obrubljenim listićima... Miriši na limun. |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() Baš ti je lijepo sve! |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
prekrasno....i jako mi se sviđa ideja sa lavandom ispod masline pa ću ju ukrasti...mislim ideju
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
e kad ce moja(i dal ce?)albicija porasti?sve ti je divno!
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Joj hlada! kako uopće skupiš snage odandje se izvući.
|
|
![]() |
|
Bergenija vrijedna ženice i foeumašice ,a što reči a da se već nije reklo.
Imam osjećaj kao da gledam prirodu iz botaničkog vrta nešto jako osmisleno, istančano birano cvijeće, pa te boje sve naj naj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Evo mene!
Nedjelja je, malo odmora napokon.
Priznajem da teško podnosim vrućine, pa sam jako usporena. Što uspijem napraviti ujutro dobro, al'poslije podne sam za ništa!
Ljiljana, kamenjarnik zalijevam prema potrebi i prema mojoj volji - al' recimo jednom do dva puta tjedno. Držim se toga da kad zalijevam, držim da se zemlja dobro natopi, a ne samo površno. Iako mislim da po ovim vrućinama ne uspijevam održati na životu mnoge biljčice jer mi je previše toplo.
Jutros sam se malo šetala po vrtu, zalijevala, plijevila i poslikala svoje cvijeće.
Evo neke od slikica;
- najprije da vam pokažem gdje provodim ove vruće dane, ispod albizie i suncobrana. Ti sam smjestila svo sobno cvijeće- u hladovinu - da i ono osjeti da je ljeto!
![]() - pogled na moje balkonsko cvijeće- priznajem da sam zadovoljna kako cvjeta i napreduje -
![]() ![]() No, usprkos vrućinama nešto cvjeta i u mom cvjetnjaku (kamenjaru):-
- noćurak (oenothera), djevojačko oko (coreopsis), dnevni ljiljan (hemerocalis), jarmen (anthemis), dalije..
![]() ![]() ![]() ![]() - plavo - ljubačaste nijanse lavande, encijana, niskog balončića (platicodon),indijanske koprive (monarde), origana, zvončika...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uspjela sam uzgojiti bijelu lavandu (još je mala, ali...)
![]() I još nekoliko detalja;
- gipsophila u cvatu, a sedum još ne -
![]() Moj ovogodišnji clematis cvjeta;
![]() Žuta begonija me svakodnevno uveseljava svojim cvjetićima.
P.S. Žuta je moja najdraža boja!
![]() Moje gladiole za kraj;
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Bergenija, nemam teksta na tu ljepotu, osim
![]() Koliko često zalijevaš kaktusarnik sad kad su velike vrućine?
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Bergenija sve je tako lijepo da nisam mogla odabrati nešto posebno za izdvojiti
|
|
![]() |
|
A tak znači, ja do 500 imam još ..... Ne buš ti tako brzo vidjela moju sličicu!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bergenija nešto sam pobrkala, to je za one koji imaju preko 500 postova - ups izvini, još ćemo čekati malo na tvoju slikicu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
bas dobra prica Trisa!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5859606162 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |