Šta sadite na balkone? |
Odgovori | Stranica <1 45678 12> |
Korisnik | ||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I meni se sviđaj bijela bakopa, a može li ona na jakom suncu?
Shasha, taj batat što spominješ vidjela sam na par mjesta kod forumašica. Ima li to igdje za kupiti ?
Ja sam prije par godina stavila kineski šaš u vaze i on prelijepo izgleda u vazi sa svojim tankim vlatima, ali to je za one koji mogu svakih par sati dodati malo po malo vode (u zemlji nije toliko osjetljiv) jer ako samo malo zasuši zemlja - zakovrča se. I takav bude lijep, ali više ne izgleda svježe.
Igranje sa bojama lišća je po mom guštu.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hoya,ima tog batat za kupiti(ja dobila par od Admina)no mislim još par kupiti jer bi i mami sa njim napravila.
Kod nas ga ima u gradkoj vrtlariji,na placu.Ma vjerujem da ga bude i po rasadnicima i na izložbama.
Bakopa može na sunce,ne smeta joj,dapače,puno je ljepša na suncu nego u hladu.
Našla sam sjeme ,neki mix,ukrasnih trava.Sad ću vidjeti šta bude od toga i kakve budu.Po slici ima svega.Poslije potražim vrečicu,ako je nisam bacila,možda piše i koje sve vrste ima.
|
||
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
moje iskustvo s bakopom je da može na suncu, ali je još bolja kasnije kad malo prođu vrućine, cvjetala mi je sve do prvog mraza, zato ću je i ove godine imati
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
odlično - znači bakopa dolazi na spisak! |
||
gentian(a)
Upravo klijam Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
E sad, bakopi je idealno ako je malo zaštičena od sunca ili da nije baš na onom poslijepodnevnom suncu! Ljudi je često kombiniraju sa pelargoniom zonale, a to dugoročno nikako nejde!! |
||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja mislim da cu ja opet prkose posadit u 3 velike tegle ... i kaktuse cu u kosare stavit izvana jer ih sad nemogu drzat na podu zbog malca
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Da,slažem se sa Sarom.Može i na suncu biti no treba je češće zaljevati,ko surfinije.Meni je i na suncu bila lijepa.
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Joooj,lijepa mi je diascia,crvena
|
||
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja s bacopom baš nisam bila oduševljena pa je zadnje dvije godine nisam imala, ali zato fuksije - one su redovito u mojim teglama jer u sjeni super napreduju. Dal budu i ove godine - neznam još razmišljam kaj stavit ....
ej shasha kaj su to diascie?
|
||
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ček,negdje,mislim da je i tema bila slična ovoj,sam stavila sliku.treba to naći sad.....
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
od prve sam našla
peta slika,ono crveno
|
||
gogica
Mladi grm Pridružen: 23 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Curke pozdrav,
Evo mene nakon malo poduže pauze ... došlo je toplije pa se i ja malo aktivirala ... danas sam se primila sređivanja cvijeća na balkonu pa eto možda nekome pomogne ... dugo sam si mislila što ove godine ... na kraju sam se odlučila za crvene begonije i bijele bakope ... jedva čekam da sve procvjeta (hahhhha tek sam stavila lukovice u zemlju) ... a bakope ću tek kasnije okolo |
||
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
jel to treba bit na suncu ili je ipak bolja sjena?
a kaj je na slici 4, neka ljubičasta pelargonija? malo mi ima neobičan cvijet, to još nisam vidla!!
|
||
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
||
oljuška
Novo sjeme Pridružen: 15 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
a drage moje kako se vi ovdje snađete ja pratim par dana pa ipak mi je nije baš sve jasno .al dobro valjda cu se snaci. ja bi da pitam ako neko zna šta da posadim na balkon koji je od 8 ujutro do 6 - 7 navecer ljeti u suncu ništa da uspije sve izgori zaljevam rano ujutro i navecer pa opet mi neuspije.dali ima ikakva biljka ili da premjestim balkon
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hehehe,premjesti balkon
Naravno da ima cvijeća z sunčane balkone.
Možda ti bude lakše sa slikom.
Evo tu je nešto mog na prozoru gdje je sunce od jutra do navečer.
Pelargonije,surfinije,timijan,lantane....puno toga može ići na jako sunce.
Reci ti nama,koji bi cvijet htjela saditi pa ćemo ti reći jel može ili ne.
|
||
oljuška
Novo sjeme Pridružen: 15 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
predivno je cvjece sviđa mi se "žuco bez imena"možda bi to uspjelo.ja sam sadila sve i svašta . ali vecinom petonji i pelargonji ali kad krenemo ljeti na more susjeda mora da baš nevoli zaljevanje ,pa kad se vratim nađem sve listice zute, pokušavala sam spasit ali teško da se koje oporavi.ali na drugim balkonjima buja pravo.a i pokušacu malo ove godine da kombinujem u jednoj saksii vecinom sadim standartno kupim jednu vrstu i posadim.OVAJ FORUM MI SE PRAVO SVIĐA MOŽE SE NACI SVEGA I SVACEGHVALA NA SAVJETU VEC SAM PUNA IDEJA
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Draga Oljuška,a što ti nebi posadila nešto šta ne treba puno zaljevanja?
Recimo,lavandu,smilje,ružmarin...Tako nešto staviš u sredinu tegle,od njih možeš i stablašice raditi pa ti donji dio bude slobodan za nešto cvatuće.Recimo prkos ili timijan ili bršljan neki šarenolisni,jednobojan,razne heuchere,ukrasne trave...ima toga puno.
Prednost ovakvih biljaka je što ti mogu i preko zime,neke od ovih,ostati vani i budu lijepe cijele godine.
I nemaš problema ako susjeda zaboravi zaliti
|
||
oljuška
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
isreno neznam ni ja ovdje svi sade jedno te isto pa i ja tako, sumnjam da u mom gradicu osem dvje tri vrste kad je sezona i neprodaju.Ali eto iskreno nisam ni raspitivala.a i sve ovi nazive me zbune Ja kad dodem u cvjecaru kažem ovo ovo i ovo a kak se zove nemam blage veze.valjda cu uz ovaj forum pa i naucim koji naziv za cvjece
|
||
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ideš na more!!Na moru uvijek ima lavande,smilja,ružmarina..pa usput nabaviš
Ne znam sad točno gdje,no kad nađem ,stavit ću ti link da vidiš neke od tih biljaka
|
||
Odgovori | Stranica <1 45678 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |