Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gladiole - Gladiolus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gladiole - Gladiolus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 14>
Korisnik
Poruka
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2011 u 11:47
prekrasne gladiole, moje nikako da procvjetaju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2011 u 01:02
Voki ali na Tvojim stranicama baš nisam vidjela neuspjelih biljaka,dapače čini mi se da sve jako dobro kod Tebe uspjevaju,smile106 kao dotaknute mađioničarskim štapićem.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2011 u 07:09
Nije me bilo 16 dana... I na poslu i kod kuće je dosta biljaka prešlo u minus fazu... Neke pasiflore koje su ostale žedne su odbacile listove, dosta gladiola mi je na zemlji jer nisam stigao ove godine da ih povežem, eukomisi su mi jadni jer su dvorišne muškatle napravile hladovinu iznad njih, kupine su podivljale sa rastom pa mi neke biljke u blizini žive u mraku... Ima tu grešaka i propusta koliko hoćeš. Biljaka je sve više, a vremena sve manje...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2011 u 14:55
E,Voki to mi je odnekud poznato,puno puta ja bih negdje otišla ali kad sve posložim ko će što i di napraviti uvjek ostanem doma jer kako bi ja nekome mogla objasniti koju biljku ,koliko i kada zalijati...mislim kad bi došla doma da bi me dočekala pustinja.smile85
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2011 u 14:38
Silvestra tu si definitivno u pravu.I ja muku mucim i zivkam doma jel sve obavljeno po naredbi.Zato mi je tih 2 tjedna u godini najgore jer nikad ne znam kolko se posao obavio.kak spada.Jedva cekam da se vratim doma i vidim kakvo je stanje
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 20:32
smile71
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 20:36
smile149
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2011 u 20:10
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2011 u 23:02
Silvestra nemam rijeci....prekrasne su
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 22:37
kod mene procvala samo jedna, ali je pravaBig%20smile

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 22:39
i iz drugog kuta

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 11:39
Stvarno je prava Mari smile55predivna je
Na vrh
sunce :) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunce :) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 13:57
Ajme prekrasne suClap....kada ih budete dijelili javljam se za lukovicu-dvijeWink
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 17:25
Pridružujem se temi o gladiolama kao veliki zaljubljenik. Kako nisam imala vrt blizu kuće, nego u vikendici, seljakala sam moje gladiole svake godine i evo ove godine prvi put uživala u njima u dvorištu još nedovršene kuće. Volim kad su mi posađene u skupinama iste boje i tako sam ih ove godine sadila u razmaku od po dva tjedna. Zbog izvanrednih okolnosti nisam ih mogla gledati u vrtu, ali mi je suprug donosio rezane za vazu u stanu i ja sam uživala do besvjesti. Sve bi bilo ok da ih nismo morali ranije vaditi jer se uređuje dvorište. Suprug ih je počupao i ostavio sa zelenilom da se lagano suše. Naravno, tom prilikom izmješane su lukovice i više nitko ne zna koja je koje boje. Danas sam uspjela sve lukovice očistila od lišća i bebica, te sortirala po veličini kako bi ih u proljeće mogla ponovo saditi. Ja sam na kontinentu ali uvijek krećem sa sadnjom od 01.3. odnosno s prvim sunčanim danima i nikad mi nisu smrzle. Razmišljam da ovih dana psadim par pa da vidim kako će se ponašati u proljeće, odnosno kad će niknuti. Evo slika gomolja koje sam danas spremala, čini mi se da im ništa ne fali, šta vi mislite?

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 18:02
Izgledaju super, a koliko ih je, pa možeš gladiole posaditi od Osijeka do Rijeke, kakva će to raskoš biti kad se rascvjetaju.
Ja inače svoje ne vadim iz zemlje, no kako ove godine pretumbavam vrt isto sam ih neki dan izvadila, stavila u jednu kutiju od cipela i u podrum.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 18:24
zribal lukovice izgledaju zdravo i ljepoClapBit će puuuno puuuuno cvjetića na proljeće.Nemoj nas zakinut za fotke kad procvjetajuWinkPuno sreće s njima.
Ima li netko ovdje iskustva s uzgojem u tegli?Ja sam ih godinu ili dvije imala u teglama,ne sjećam se točno i ni jedne nisu cvjetale.Izašli su prekrasni sabljasni listovi a od cvjeta ni c.Netko mi je je bio rekao da mi nisu cvjetale jer do cvijeta zahtjevaju jako puno sunca i sunčani položaj a kad mene su bile u polusjeni.Jeli moguće da nisu cvjetale zato jer su bile u tegli?
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 18:41
Mislim da cvatnja nema veze sa teglom. I ja sam ih imala u tegli i cvjetale su.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 18:51
zribal svaka čast na uzgoju gladiolaClap a imaš zdrave lukovice 
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 19:46
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Mislim da cvatnja nema veze sa teglom. I ja sam ih imala u tegli i cvjetale su.

Hvala puno na odgovoru,mislila sam da imam ludo iskustvo kad sam gladiole potrpala u tegle ali očito nisam jedina.
Puno ljudi mi je reklo da gladiole nisu za tegle i da im je to tjesan prostor pa ih nakon toga više nisam imala al možda bi ipak probala ponovo.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 19:53
Hvala cure, lukovice idu na suho, hladno i mračno - zimovanje. Jedino što sam odlučila probati je da ću sutra na dubinu od 15 cm posaditi desetak lukovica pa da vidim što će biti. Na svim mjestima gdje sam ranije sadila gladiole ostajale su one male bebice koje su svake godine bivala sve veće, a danas su biljke koje lijepo cvjetaju i nisu smrzle čak ni na vrlo niske slavonske temperature. Nisam ih nikad sadila u posude jer mi to nije bilo smisleno u odnosu na njihovu visinu, a ne vidim ni jedan razlog da ne bi uspjele. Obzirom da traže dosta vode možda bi im posude trebale biti veće i u hladu da se zemlja ne pregrijava. Ovo je čisto laičko razmišljanje, a ne iskustvo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,221 sekundi.