Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori | Stranica <1 45678 381> |
Korisnik | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja tako oduvijek. I to sam naučila od bake.
Kad se samo sjetim koliko me je nerviralo to njeno "pametovanje"... a sada mi tako dobro dođe sve naučeno! Ona je bila ljuti protivnik kemije i kemikalija na onome što jedemo. Staračka nepovjerljivost. A ja sada izbjegavam kemiju kad i gdje god mogu, zbog alergija. Zaboga! Pretvaram se u svoju baku |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da monstera mislim to da klija ali ne tako brzo jer je u dosta hladnoj prostoriji,a osim toga vidio sam samo jednu glavicu koja je potjerala
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne pretvaraš se u svoju baku! Ti samo čuvaš bakinu tradiciju! |
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dmirce onda ju lijepo baci kokoškama nek je pojedu... Ako nemaš svoje ti baci susjedinim kokoškama...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošaljite mojim puranim!
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa nemam sad ču ga posaditi umjesto amarilisa
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa što ne rečeš,ja danas bacila jednu kantu luka i ima još za baciti!
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ih tako znači
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Umjesto amarilisa? I onda ti luk procvate u prozoru? |
|
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobar vecer svima. evo i mene malo u kaficu. Vidim da kasnim, nabrbljali se vi od jucer (5 str.), najeli kolaca, a ima i po koji koristan savjet.
Ja nemam svoj povrtnjak, usko suradjujem sa Anabistricom. Imam svoj zacinski vrt i muku mucim sa voluharicama. Nisam htjela trpati otrove u rupe, pa smo sestra i ja stavile "kolacic" za napasti na poklopac, i iznad toga slemenjak (crijep za krov). |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ufffff draga Carol ja već dosta dugo muku mučim s voluharicama, miševima, krticama, izluđuju me više i ne znam što da radim i kako da ih otjeram.. Za krtice sam imala posađenu i onu krtičinu, mlječiku,no izgleda da su postale imune i na to!
|
|
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje curke!! A najbolji lijek protiv voluharica imamo skoro svi. Prekrasan cvijetak... carska kockavica!
Od njenog mirisa voluharice bježe na kilometar! |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dadinice ja je nemam..tek sam ih posijala...Ali što nije da i njih hoće pojesti voluharice?
|
|
|
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kupila lukovicu i posadila nakon što sam pročitala neki članak o tome. napisao ga neki stručnjak sa kilometarskom titulom... pa, ja vjerujem stručnjacima!
Iskreno, i meni je došla muka od mirisa te lukovice... |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je tako preostaje mi samo čekati male bebače carske kockavice.... Nadam se da će se onda valjda razbježati te beštije i iz mog dvorišta!
|
|
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, Dadinica, je, znam ja za kockavicu, prekrasna je. Kad dodjes u ducan blizu vrecica sa lukovicama, odma osjetis dal imaju i kockavicu. Ja sam je posadila, ali mi je brzo istrunula u teskoj glinenoj zemlji, makar sam je ja popravila sa pijeskom i kompostom.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke sad ste me bacile u bed..... To onda definitivno znači da će i kod mene biti kao kod tebe Carol..Imam isto dosta ilovaste i glinene zemlje...
|
|
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Carol, ako budeš ponovo pokušavala posaditi kockavicu, umjesto pijeska u zemlju umiješaj sitni šljunak i to na dubinu jednog ašova, može i dublje...prvo stavi samo šljunak, zatim mješavinu šljunka, komposta i vrtne zemlje.
I to je savjet onog dr.mr.xxxx |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oooohhhhoo,hoooooo,hoooo, Fiki,znaš li koliko bi meni trebalo komposta i pijeska! Morala bi definitivno izmjeniti svu zemlju oko kuće i u dvorištu...Vrt je moglo bi se reći u nekim granicama normale,ali ostalo je koma!
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |