Božur - Paeonia |
Odgovori | Stranica <1 45678 35> |
Korisnik | |
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... sve mi se čini da ćeš morati uzeti aparat u ruke kad se sve rascvjeta :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...hmmm ... jedva čekam :)) |
|
Sponzorirani linkovi | |
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...možda ti je tako rekla da prikaže svoje ako ih ima dragocjenijima :)))))) mi ih imamo godinama u 1 velikom grmu ( one obične roze) i ove god me moja buduća svekr. udavila da joj rasčerupam taj 1 grm i dam korjenje... ja ( glupača!!!!to više ne bu tako!! :) isprerezala gomolje, korjenje , ne znam ni sama što je dole bilo... ali evo već ima dosta pupova cvijeta samo su nekako manji nego prijašnjih godina...možda jer je dugo bila zima pa poslije dođu veći.... u svakom slučaju poptuno normalno okopavamo oko njega, samo ga zaljevamo vodom, ne prihranjujemo uopće, ali njemu su noge u hladu... ne znam dal to ima kakve veze i jaaako je duboko u zemlji ( to saznala dok sam kopala, rupa skoro do lakta nešto manje cca 5 cm...) možda je sa godinama potonuo... |
|
ljubica087
Nedavno posijan Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je ima ga na vikendici i stvarno je presavršen,a i ona sve malo preuveličava ili ti ga oće reć da je znalac šta se cvića tiče,ali nema tu neke velike filozofije ja sam isto okopavala oko božura valjda mu neće biti ništa.Nadam se da će mi ovu god. procvitat imam tamnocrveni
|
|
White
Već proklijao Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako netko zna zašto mi mravi napadaju božur nek pomaže!ja sam svoj božur presadila prije mjesec dana i evo već ima pupove ali i mrave i neznam kako da ih se riješim??Svekrva mi kaže kako mu i cvjetovi uvijek budu puni mravi pa mora paziti kada si reže u vazu.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A da probaš oko božura staviti malo pitroida i li jednostavno vapna, to se mravcima ne sviđa pa će jednostavno otići, a božuru neće biti ništa, a neće ti doći ni puževi. Nemoj po njemu da ga ne nagrdiš, već oko stabljike.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovdje ima jako malo slikica od bozura. Slikaj te ih malo, kada procvjetaju.
Ja imam bijeli dupli i ove godine sam kupila crveni dupli, pa se nadam da ce cvjetati. Kod vas ce sigurno cvjeteti prije nego kod mene, pa stavite slike, a ja cu kada kod mene procvjeta. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
vrtlarica
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne brini za mrave na božuru jer oni bi i trebali biti na svakom jer pomažu pupovima da se otvore a kasnije kad odrežeš za vazu samo ih dobro istresi
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moji nemaju mravaca.... možda su zato već više od 10-5 dana u pupovima???..nikad ovako dugo....
|
|
Magister vitae
Mladi grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mravi bi inace trebali i pomagati kod lisnih usi jer ih oni spremaju u mravinjak i "muzu" ih tamo i hrane se. Tako usima i treba .
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moji božuri svake godine budu ljepljivi i puni mrava .Ja sam ih do sada stalno skidala a sada kad kažete da oni ne smetaju pustit ću ih pa šta bude.A šta vam je to vapno,ja bih pokušala sa tim kad bih znala gdje se nabavlja i šta je to
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
josipa vapno je kreč u prahu...
|
|
White
Već proklijao Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hm...šta sad?da stavljam vapno ili da ih pustim
Ma ako mu neće naštetiti onda ću ih pustiti,ionako ja radije ostavljam vani cvijeće da mi bude lijepo nego u vazi Ja sam se samo bojala da ne naštete božuru.Polako će mu evo i cvjetovi,ali ja vam neemam fotić da ga uslikam |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam kreča u komadu kupila sam za voćke da okrečim.Mogu li nasuti malo gašenoga kreča ili da isitnim komad pa da pospem
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je bolje isitniti,nego gašeni stavljati,on bi sprzio biljku..Ako nemas u prahu,navrati do mene,ima kod mene jos,ostalo od gradjevinski radova na kuci
|
|
vesna277
Upravo klijam Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e svašta vi djevojke znate,prava ste enciklopedija.
|
|
vrba
Nedavno posijan Pridružen: 20 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i meni treba božur... valjda ću ga uspjeti nabaviti na jesen.kako su krasni ovi koje sam vidjela na fotkama..
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ja se brinula jer moj stoji tjednima u pupoljku i nikako da se rascvate, pa kad je pametniji od mene .))) evo vani nevera cijelo popodne i večer da se rascvao uništili bi se cvjetovi.... priroda zna :))))))
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj j ejoš u malenom malenom pupu, ali mrava na njemu na pretek
probati ću ga malo ćešnjakom premazati- možda upali
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... ja jučer na mojim isto otkrila mrave...ali negdje ne netko spominjao da oni pomažu cvijetu da se otvori i pustila ih.... vidijeti ću sutra... ali čini mi se da su pupovi bili baš zdravi.....
.... ali mace mi otkrile neke rupe, jazbine u jednom kutu vrta... veličine pake pa još veće.... nadam se da su ježiči.... :))) |
|
Odgovori | Stranica <1 45678 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |