Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Astrophytum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Astrophytum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 14>
Korisnik
Poruka
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 23:14
stvarno je krasan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 09:00

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pa gdje si sad to promašao?

@mali kaktus, napisao sam porijeklo mojih astrofituma. (prvi post na prošloj stranici) Oni petoglavci asteriasi su od Z. Rovška. Dobar dio svojih astrofituma nisam još predstavio.
Obično asteriasi imaju 8 rebra. Ovaj sa slike ima 7 !. Mislim da je neki hibrid asteriasa i Bog te pitaj kojeg još kaktusa.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 19:24

Ovaj asterias sa slike ima 8 rebra. Dali je osnovna vrsta ili hibrid ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 10:28

Sigurno hibrid A. asterias – 7 rebra
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 12:40
Pinus,ti si se u zadnjih godinu dana dobro obogatio s astrophytuimaTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 20:17

@mali kaktus, jesam, jesam. Sviđaju mi se astrofitumi. Naročito su mi lijepi asterias hibridi: kabuto, super kabuto i njima slični japanski kultivari. Samo im je cijena paprena, tako da sam za sada zadovoljan običnim a. hibridima. U klijalištu imam trenutno 40 sijanaca a. kabuto i a. superkabuto starih oko dva mjeseca. Dobro napreduju ali znam da mi prvo treba brada potpuno posiviti prije nego oni narastu do neke pristojne veličine. No, ni ovi obični asterias hibridi nisu tako slabi:
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 21:31

vzacnykytky.cz je prodavao ASTROPHYTUM asterias supekabuto 2 kom za 5,8 € (2 ,9 € kom )
Veliki nisu bili. recimo 2 – 2,5 cm promjera. Isto tako nisu niti pretjerano prošarani pjegama. Z. Rovšek slične ali veće asteriase prodaje pod imenom asterias hibridi po cijeni od 3 €.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 07:25
Bravo Pinus, ovo je "simfonija" za oko i dušu!
Veliki smile55, nastavi tako!
Pozdrav.............schumy 
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:32
Ljubitelji astrophytuma, molit cu vas pomoc. Nabavila sam jednoga i zbilja jesu neodoljivi. Kako preko zime s njime, da li moze biti u grijanom prostoru centralno? I kako sa zalijevanjem preko zime?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:37
Astrophytumi zimuju kao i svi ostali kaktusi na hladnom i bez zalijevanja.Moju su smješteni u garaži gdje se temperatura spušta do 5 C,neće dobiti vode do početka 4 mjeseca.Ako ih ostaviš u grijanoj sobi neće ti cvjetati,nastavit će rasti,a zbog nedovoljnog svijetla će se deformirati.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:44
Mali kaktus, hvala na odgovoru. Nesto hladniji prostor imam al bez dovoljno svjetla. Da li je to ok? Koliko trebaju biti stari za cvatnju ili veliki? (ovaj moj je skroz maleni cca malo veci od kovanice pet kn).
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 15:48
Malo ćeš se načekati da procvate,dotle ćeš uživati gledati kako raste,ne treba mu previše svjetla kada miruje,samo ga nemoj ni slučajno zaliti.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 16:08
Mali kaktus, najljepsa hvala!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 18:42
Marsha, ako si ga tek sad nabavila, ja bih ti savjetovala da ga "đržiš na oku " jer je jako mali. Ako primjetiš da se smežurao, daj mu nekoliko kapi vode.
Možda bi bilo korisno da nam ga poslikaš !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 21:18
Glikica je majusni je skroz i preslatki da mi ga je zao odmah spremit. Poslikam sutra.
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 10:56
Nisam stigla jučer al evo ga danas

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:01
Ma baš je lijep, čuvaj ga !
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:05
Glikica postao je miljenik
Ne znam dal nisam prije zamjećivala al rijetko ih vidim u prodaji. Gdje vi svoje nabavljate?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:22
Ja sam sve svoje kupila kod jednog čiče tu kod mene blizu, lik ima 80 godina i već 100 godina uzgaja kaktuse !
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 11:26
Rijetko ih ima u prodaji,jer se razmnožavaju samo sjemenom.Ja ih nabavljam od jedne kaktusarke kod nas,a i na sajmu u Ludbregu su imali Sekelj,Bešlić i ostali.Ovo ljeto sam našla u OBI-u malene nizozemce.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.