Astrophytum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Korisnik | |
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stvarno je krasan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@mali kaktus, napisao sam porijeklo mojih astrofituma. (prvi post na prošloj stranici) Oni petoglavci asteriasi su od Z. Rovška. Dobar dio svojih astrofituma nisam još predstavio. Obično asteriasi imaju 8 rebra. Ovaj sa slike ima 7 !. Mislim da je neki hibrid asteriasa i Bog te pitaj kojeg još kaktusa. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,ti si se u zadnjih godinu dana dobro obogatio s astrophytuima
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
@mali kaktus, jesam, jesam. Sviđaju mi se astrofitumi. Naročito su mi lijepi asterias hibridi: kabuto, super kabuto i njima slični japanski kultivari. Samo im je cijena paprena, tako da sam za sada zadovoljan običnim a. hibridima. U klijalištu imam trenutno 40 sijanaca a. kabuto i a. superkabuto starih oko dva mjeseca. Dobro napreduju ali znam da mi prvo treba brada potpuno posiviti prije nego oni narastu do neke pristojne veličine. No, ni ovi obični asterias hibridi nisu tako slabi: |
|
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Bravo Pinus, ovo je "simfonija" za oko i dušu!
Veliki ![]() Pozdrav.............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Ljubitelji astrophytuma, molit cu vas pomoc. Nabavila sam jednoga i zbilja jesu neodoljivi. Kako preko zime s njime, da li moze biti u grijanom prostoru centralno? I kako sa zalijevanjem preko zime?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Astrophytumi zimuju kao i svi ostali kaktusi na hladnom i bez zalijevanja.Moju su smješteni u garaži gdje se temperatura spušta do 5 C,neće dobiti vode do početka 4 mjeseca.Ako ih ostaviš u grijanoj sobi neće ti cvjetati,nastavit će rasti,a zbog nedovoljnog svijetla će se deformirati.
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Mali kaktus, hvala na odgovoru. Nesto hladniji prostor imam al bez dovoljno svjetla. Da li je to ok? Koliko trebaju biti stari za cvatnju ili veliki? (ovaj moj je skroz maleni cca malo veci od kovanice pet kn).
|
|
![]() |
|
Malo ćeš se načekati da procvate,dotle ćeš uživati gledati kako raste,ne treba mu previše svjetla kada miruje,samo ga nemoj ni slučajno zaliti.
|
|
|
![]() |
|
Mali kaktus, najljepsa hvala!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Marsha, ako si ga tek sad nabavila, ja bih ti savjetovala da ga "đržiš na oku " jer je jako mali. Ako primjetiš da se smežurao, daj mu nekoliko kapi vode.
Možda bi bilo korisno da nam ga poslikaš ! |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica je majusni je skroz i preslatki da mi ga je zao odmah spremit. Poslikam sutra.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma baš je lijep, čuvaj ga !
|
|
|
|
![]() |
|
Glikica postao je miljenik
![]() Ne znam dal nisam prije zamjećivala al rijetko ih vidim u prodaji. Gdje vi svoje nabavljate? |
|
![]() |
|
Ja sam sve svoje kupila kod jednog čiče tu kod mene blizu, lik ima 80 godina i već 100 godina uzgaja kaktuse !
|
|
|
|
![]() |
|
Rijetko ih ima u prodaji,jer se razmnožavaju samo sjemenom.Ja ih nabavljam od jedne kaktusarke kod nas,a i na sajmu u Ludbregu su imali Sekelj,Bešlić i ostali.Ovo ljeto sam našla u OBI-u malene nizozemce.
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |