Narcisi - Sunovrat - Narcissus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Korisnik | |
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ma nista joj nece biti, pogotovo ako je vani... izadju one malo ako je toplije, ali se isto tako i zaustave kad zahladi...u konacnici sve procvatu u proljece
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
monna,hvala...u kući je u teglici...valda joj paše toplo kad je izašla...
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
eeee ...u kuci u teglici ce ti i procvasti ranije, stavi je na neki hladniji prozor jer one ipak ne vole pretoplo ( mogla bi ti pozutjeti, ili se izduziti ili pak procvasti pa prebrzo proci....), ako je vec drzis u kuci tada je stavi na hladniji prozor....sama se sjeti kakva temperatura bude vani kada su najljepse i pokusaj to imitirati u zatvorenom prostoru
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
a ništa,nek bude onda još malo ovak kak je sad,a onda ćem ju sa ciklamama smjestiti,na prozoru je malo hladnije i ne grije...hvala ti...baš joj se veselim sad...
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Prošle jeseni sam posadila ove Narcise u tegli, nadajući se da će procvjetati oko Nove Godine. Nisu. Nisu se micale donedavno.
Prva u nizu je procvala. Kupljene su kao mix pa niti ne znam koje i kakve će procvasti. Narcise sam oduvijek jako voljela i oko kuće moje bake bilo je bezbroj vrsta narcisa. ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
jel bi netko znao da li one male narcise ako su posađene u teglice kraće traju?...pitam jer su se moje počele naglo sušiti...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Bebolina, čuvar je prava
![]() ![]() arii, ako su kupljene već rascvale, možda zbog toga polako odlaze. Ali ovo je samo nagađanje, nemam pojima jer rascvale nisam nikada kupila, draže mi je kupiti lukovice. ![]() A kada smo kod lukovica, kupila sam MIX (gdje piše lijepo 10-ak različitih vrsta narcisa), 15 lukovica ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ,miješano je,neke su kupljene rascvale a neke lukovice,a sve prolaze...hvala ti na odgovoru...
![]() |
|
![]() |
|
erutrina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2013 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 66 |
ako
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
S obzirom da su lukovce narcisa i sada u ponudi (po naravno mnogo nižoj cijeni nego u jesen) da li bi se isplatilo kupiti ih i posaditi
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
DR, možda bi trebalo probati za cvjetanje iduće godine.
Vidim da narcise cvatu posvuda, kod mene još ništa. Prema prognozi će u nedjelju biti sunce pa ih možda ono probudi iz zimskog sna. |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
anabistrica, ne treba se sekirati oko narcisa....kod mene cvatu iskljucivo oni kupljeni....., a oni nasi "domaci" koji su, bar po meni i najljepsi ...jos nista....
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Naravno da nisam mogla odoljeti... posadila sam ih nešto manje od 40... dobar dio njih je počeo klijati, lukovice su prilično velike i čvrste. Nije mi bitno da procvatu ove godine, samo da ih sačuvam. Vidjeti ćemo - pa ćemo i znati!
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Prelijepo!
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
E, divni su vam i volim ih što su tako jednostavni a donesu sunce u baštu
![]() ![]() ![]() jedan lepi novitet ![]() i nekoliko od ranije ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |