Origami/Modularni origami |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Korisnik | |
UltraDwlux ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmmm pošto se ubrzo selim, nekako nisam zna gdje da smjestim svoje papiranto cvijeće koje ću raditi tamo pa sam odlučio vazu napraviti ...eto malo sličica kako je krenulo i završilo
početak :) ![]() Sredina, nakon par savijanja papira: ![]() Gotovo: ![]() ![]() ![]() Eto ga laganica :D |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
A je....ovo je prava laganica, čas posla!!!!
Za nekih pet godina bila bi ja gotova ![]() Čim poželim probat, osjetim se nekako ovako: ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
UltraDwlux ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 396 |
Hahahaha ma nije tako samo izgleda opako kad vidiš detalje, uživo da vidiš kako se savija bilo bi ti sve jasnije da je to sve samo tehnika . Nije to tako teško treba samo malo volje i dobre upute ...
![]() |
|
![]() |
|
kami ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Fino ubijaš vrijeme, makar vjerujem da nam ne pokazuješ sve ako ti je tako dosadno
![]() Ona plava cvjetolika kusudama mi je super, mislim da je za nju bolji čvršći papir... ![]() Ove 12-dijelne (rozo-plavo-žuto) sam radila samo 30-dijelne (ako se opće dobro sjećam...), a onih zečeka sam se naslagala za Uskrs, ti su mi najljepši, a među jednostavnijima ![]() Vazica ti je predivna, baš joj stoji ovaj crni ukrasni papir (ziher i ti ne podnosiš kad izađe "bijela jezgra papira" po pregibima), nisam ju još radila, prvi put sam ju bila vidjela u jednoj knjižnici... JeL to ova vaza > http://dev.origami.com/images_pdf/verdisvase.pdf? Nadam se da će ti posjetioci prestati kvocati kak je njima to svemirsko i strašno i da će početi promatrati radove kao mala umjetnička djela ![]() I nekom je lakše kad mu se koraci pokazuju uživo,tj.iz ruke, dok je nekima (poput mene, a vjerojatno i tebe) lakše kad sama uzmem dijagram u ruke i krenem korak po korak... |
|
![]() |
|
Ma... malo me živciralo kod vaze što mi se obribi vidjeli....problem je malo posavijati na trećine pretpostavljam probala si ali skontao sam drugu metodu precizniju kasnije ...a to je da posavijaš na 4 pa jedan red odrežeš sam smanjuješ papir i nepotrebno bacaš. Diagram koji si poslala je identičan i vrlo je jednostavan samo izgleda kao da ima puno na njemu možda za neznalce .Malo sam požurio sa pravlenjem jer ću u subotu izlagati pa sam zato radio par komada sa manje modula jer sam poklonio prethodne ...a čisto da se vide tehnike pa rekoh napravim opet :D
|
|
![]() |
|
kami ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Pa i meni se dijagram ove vaze na linku činio malo opširan i prekompliciran za nepočetnike
![]() Super da izlažeš, slobodno to najavi ovdje ili u Brbljaonici gdje god da bilo, možda netko stigne doći kad vidi informaciju ![]() Inače, što se tiče trećina, trebale su mi dosta puta, ali ja sam ti štedljiva što se tiče papira pa mi nije baš prikladno rezati nešto s 4x4 na 3x3 i slično ![]() Baš trebam raditi puno nečega s trećinama i mislim da neću sve onako odokativno presavijati u trećine, nego ću izmjeriti na jednom papiru 1/3 (jer radim s duljinom djeljivom s 3) pa ću ih označiti crticom s olovkom... Postoji niz geometrijski opravdanih metoda (npr.ovo), ali za ovo što radim ne želim ikakve nepotrebne vidljive pregibe... |
|
![]() |
|
ma tako sam i ja ravnalom kad sam vidio da mi trećine ne idu a vidjet će mo za gdje mi sve treba još pa će se tako i pripremiti gibam sad u grad na vozački, pa malo šoping, cy laterz :)
|
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
Čitajući razgovor između tebe i kami ćini mi se da govorite (pišete) kineski,ja kao laik samo mogu reči lijepo i zanimljivo, a komentirati i pitati neznam jer mi je tehnika kojom baratate potpuno strana, nažalost
|
|
![]() |
|
Sve se može naučiti :) nije to tako komplicirano i teško, samo treba volje .
|
|
![]() |
|
Evo malo spajanja svega , sve od papira vaza, listovi cvijetovi falila mi nekakva dekoracija za stol pa rekoh ajde da napravim nešto :D:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
...potpuno si u pravu dragi Dulux, sve se može naučiti, ali treba volje upravo za to... nismo svi za sve, ja ću se zadržati na divljenju i uživanju u tvojim i Kaminim majstorijama što se origamija tiče... kako silno volim cvijeće, tvoji me cvjetovi od ruža pa do ovih zadnjih ljiljana ostavljaju bez daha... o vazi da i ne pričam, super je kaj se sve može napraviti od komada papira...
![]() ![]() ![]() |
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
Da se nadovežem na sve to... ujedno u vazi se nalazi hrpa smeća recikliranog tj razne kutijice , papiri, omoti od keksa papirni , munchmallow ona plava kutijica sve sam iskomadao i smanjio smeće u kući za dvije najlon vrećice , pokidao , zgužvao i dobro dođe kao podloga unutar vaze :D a onda pozabadao uzorke :P Hvala primavera i ostatku ekipe na lijepim komentarima :D
![]() |
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Ultra, ovo me posebno oduševilo.
Potpisujem sve što je Primavera napisala! ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
Odlična ti je vazica i cvjeteki, super mi je kad se ljiljani stavljaju jedan u drugi, a pogotovo kad donji dio posluži kao lišće
![]() Inače, bravo do neba za recikliranje u obliku podloge, tako i treba, ja hrpu toga iskoristim, ali bome i papira bacim strašno puno u plavi kontejner pa možda da si sama počnem miksati i prešati papir od papirnatog smeća ![]() |
|
![]() |
|
Ma stol mi bio prazan, pa morao nešto napraviti , e da ujedno imam model koji sam sam radio maska za zid sa likom bika to budem poslikao kad dođem doma pa postam a budem napravio i video kako se radi. u biti radi se od baze ptice i vrlo je jednostavno :)
@maredelmare hvala na podršci i komentaru :D |
|
![]() |
|
nirvana ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 183 |
Vaza i cvjetovi odlični !
![]() |
|
![]() |
|
hvala , hvala:D
|
|
![]() |
|
Evo još nešto novoga, savijao sam iz malo dsade pa primjetio da može biti glava od bika ...a ja sam još i bik po horoskopu i eto noviteta, moj model:)
Može poslužiti kao maska na zidu . Naravno moram još poraditi na njoj jer želim i oči da ima pa se poigram ovih dana ozbiljnije :P ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
leonarda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
ma prekrasno........lepršavo.....i kreativno.......stvarno lijepo........
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
![]() |
|
Hvala leonarda :D
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |