Echeveria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 52> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasne su, no ova Pinusova Echeveria pulvinata Ruby- meksička baršunasta echeveria - mi je divna.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Muhlenbergia, zar su to tvoje?
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Slike su ti prekrasne
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Koja divota
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Stavi ti slike, a mi ćemo uživati i sliniti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Echevieria colorata
Na jednim od gornjih postova Otok i moon su postavile slike Echevierie colorate. Echevieria colorata je i u mojoj kolekciji. Echevieria colorata je vrlo privlačna echeveria zelenoplave boje. Posuta je zelenkastim prahom. Samim tim je osjetljiva na dodir. Rubovi njezinih listova su crvene boje. Što više ju ispostavljate suncu to više njeni rubovi postaju crveniji. Jednostavno se razmnožava vegetativnim načinom pomoću lista ili male rozete koje obilno tjera oko matične biljke. Trenutno imam u procesu razmnožavanja 5 malih Echevieria colorata. Nadam se da će do sljedeće jeseni biti velike i lijepe kao njihova mama. |
|
![]() |
|
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
nemogu vjerovati koje ljepotice
![]() tek sad vidim da nista neznam... vi ponosne vlasnice svaka cast na prekrasnim biljkama.. meni se sve svidaju al bi izdvojila dlakavu i sa sarama,pogotovo ove koje cvatu (neznam jel sve cvatu)... ako ce koja biti u mogucnosti kupiti koju molim sjetite me se ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Vegetativno razmnožavanje Echeverie je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Matična biljka kod većine Echeveria neumorno reproducira male rozete. Ovih 5 sa slike su pustile korjenčiće i lijepo rastu. Sada je na redu sljedeća rozeta. Kupite jednu Echeveriu i uskoro imate klonova za izložbu. Usput uživate gledajući kako napreduju. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
U pravu si Pinus, od moja e.agavoides lani sam uzgojila 16 malih
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Baš su ti slatke ove malecke!
|
|
![]() |
|
Vidiš vidiš kakva si. Slatke su ti samo malecke ? Meni su slatke i malo starije !!!
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
One malo starije su gospođe u najboljim godinama
![]() |
|
![]() |
|
Echeveria Perle von Nürnberg. Kod mene je treću godinu. To je hibrid (križanac) između Echeverie metallica i Echeverie potosina. Ako želite zadržati njezinu ružičasto plavkastu boju neophodan je sunčani položaj tokom cijele godine. Preko zime ju držim u tegli a u kasno proljeće presadim u vrt. Echeveria je sukulent koji podjednako dobro uspijeva u tegli i u vrtu. To je relativno velika biljka promjera preko 20 cm. Razmnožava se vegetativno listom ili mladim rozetama koje tjera oko matične biljke. |
|
![]() |
|
To je velika i lijepa echeveria
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus, prekrasna je u tom prelijevanju ružičaste i plavkastozelene boje
![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Koliko god puta sam je imala pojeli su mi je puževi do peteljke.Najviše je vole.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Kupila jučer svoju prvu ECHEVERIU,mala je,gledajući slike MUHLENBERGIJE.,pitaju moje širom otvorene oči u usta koji je to sajam i gdje se nalazi?Hvala na dozvoljenom pristupu. |
|
![]() |
|
Belina, svi ljudi dobre volje imaju pozivnicu i uvijek su dobrodošli !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |