Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Korisnik | |
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znaci moze se i tako zapelcerati
tibor hvala |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
pokušat ću, a moram i presaditi cijelo stablo jer već kad sam ga kupila
činio mi se malen pitar, a sad kad se poduplao još je i manji....
|
|
![]() |
|
noacha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
evo ja sam nova obozavateljica pachire..
dobila sam na poklon prije mjesec dana...i neki dan vidim da mi onako uz drvce kao plijesni..poceli su mi i listovi zutjeti...sto da radim?
![]() |
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
noacha, ja nisam neki veliki strucnjak ali da nisi dala svom drvcu malo previse vode? Koliko sam ja o njemu citala vise mu pasu susniji periodi nego previse zalijevanja.
Javice se vec neko ko ce ti dati tocniji odgovor ali meni je ovo prvo palo napamet. |
|
![]() |
|
noacha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
aurora, i meni je to bilo prvo na sto sam pomislila
dobila sam ju sa ukrasnom teglom,,ali mi se cini da ona nije bila bas odgovarajuce velicine i da se zato voda zadrzavala...nisam je sad zalila ima vec valjda 10tak dana..a ona je sve gore i gore
jadna sam da jadnija nemogu bit
mozda da je presadim?
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja bih pokušala s presađivanjem i to odmah..a možda ako ima koji izboj sa strane negdje pa da ga otkineš i pokušaš zapelcati ( ako se , ne daj B. što drastičnije dogodi biljci) da ti ostane podmladak...Ne znam što bih ti drugo savjetovala...
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
A sta je usadjen direktno u ukrasnu teglu, bez rupa doli? Ako se voda unutra zadrzava onda to nije dobro.
Kao sto ti i frida kaze, ja bi ga odmah presadila, u odgovarajucu teglu (obavezno sa rupama doli i sloj necega za dranazu). Probaj otkloniti tu vlaznu zemlju oko korjena (ako vidis da je korjen poceo truliti, ja bi i to odrezala..ne cijeli korjen naravno, samo taj dio koji je ugrozen). Ja sam uspjela tako spasiti dvije moje biljcice kojima je bilo previse vode. |
|
![]() |
|
nije usadjen direktno, ali je neki cudan oblik.
da li trebam neku posebnu zemlju ili ne?..negdje sam citala da bi trebala biti zemlje za kaktuse..
fala vam drage moje na savjetima
|
|
![]() |
|
Ja mog imam tek od prije par dana i jos stoji u onome u cemu sam ga i kupila, tako da zapravo nemam pojma koja je to zemlja u kojoj je. Nema na cemu noacha. Cek samo dok dodju pravi znalci. ![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Drustvo nisam sve pratio do detalja,ali vidim da se javio problem..
Pachira obozava vodu i orosavanje..
Ali koliko god bila ljubiteljica H2O,jako je osjetljiva,i to donji dio..
dovoljno da nekoliko zaljevanja ne bude po njenom,odbacivati ce lisce (prosvjedovati
![]() kad se iscupa korjen lici na repin..
Drenaza je na 1 mjestu..
moj savjet je ,staviti na dno posude sto vece komade (ja obicno riskiram jednu staru glinenu posudu,razbijem ju i stavim na dno) a onda u kompost koji je sto laksi,i bogat vlaknima.. (da ima sto vise zraka)
nakon toga ju mozete bez brige zaljevati..
![]() e sad to je moje osobno iskustvo kroz godine
|
|
![]() |
|
noacha, evo ti odgovor od znalca (a i meni dobro dodje)
hvala tibore ![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Aurora,daleko sam ja od znalca,
takvi ce se tek javiti
![]() drago mi da sam prije ratovao sa pahirom,pa sam stekao iskustva
|
|
![]() |
|
A pa cuj, kroz iskustvo se postane znalac...kad jednom nesto pogresno napravis da vidis kako brzo naucis da to ne treba tako. Ko ja sa mojim lukovicama....(tako je pocelo)
![]() |
|
![]() |
|
tibor, puno hvala..nadam se da cu je uspjet spasit
|
|
![]() |
|
Aurora,slazem se sa tobom
![]() Noacha,zato smo tu da pomognemo
![]() |
|
![]() |
|
danas sam ju presadila i sad se nadam samo najboljem
![]() |
|
![]() |
|
Drzimo fige da krene
![]() |
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
sretno
![]() |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
koliko brzo raste>
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
Monk,to je biljka po tvom ukusu.. brzo raste ;)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |