Streptocarpus |
Odgovori | Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk, predivan je!
Ma divan je i sa obješenim listom. Nadam se da ćeš ga uspješno razmnožiti pa i nas naučiti kako ga treba njegovati. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ovaj novi primjerak je zaista nešto posebno, naročito na novoj fotki, draga makk...a vidjela sam i na tvojem blogu tvoju odličnu prezentaciju razmnožavanja streptocarpusa pa preporučam svima da kliknu na tvoju Cvjetnu oazu i pogledaju taj prilog...
...a sada o mojem primjerku...slična je situacija kao kod Lovro, stalno se vrtimo u krug, stariji listovi počinju se sušiti od vrha, novi mladi potjeraju što je vidljivo na fotki...no, pretpostavljam da sam ja kriva jer sam tu biljku posadila u lošu kombinaciju zemlje, čini mi se da sam stavila previše pijeska pa ću to prvom prilikom ispraviti...no, sretna sam da mi je biljka živa i vjerujem da će s dolaskom proljeća i početkom prihranjivanja napredovati: |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saro hvala na lijepim riječima za prezentaciju o razmnožavanju Streptocarpusa
U pravu si za pijesak, Streptocarpus voli humusnu zemlju, a kod tebe se i na slici vidi da si stavila previše pijeska. Ovaj suhi dio lista odreži da se se ne suši dalje, presadi u drugu zemlju i vidjet ćeš kako će se oporaviti. Ostalo znamo: zalijevati tek kad se zemlja osuši, relativno svijetlo mjesto (u blizini prozora), ali ne direktno sunce. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala ti, draga makk
...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da vam pokažem kako izgledaju moji Streptocarpusi prije zalijevanja. Malo sam pretjerala, ali to nije strašno (obratite pažnju na 2 saksije desno):
A Ovako su izgledali sljedeći dan (2 saksije desno) |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna biljka, no nije za mene... Uživat ću gledajući vaše.
Evo jednog primjerka sa neta streptocarpus Streaker |
|
Rijeka
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako je biljka izgledala 17.12. 2012. vrh lista je počeo da žuti i pupoljci su otpadali, prebacio sam biljku na svetlije mesto i nove grančice su počele da cvetaju A i na visokim granama se ponovo formiraju pupoljci i cveta |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično Voki .
Dok malo otopli ja ću odrezati vrh lista i pokušat ću ga ožiliti. Želim biti sigurna da ću, u slučaju da mi ovaj propadne, i ove godine imati ovog ljepotana. Još malo, pa će i zalijevanje postati redovnije. |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno ima dug period cvetanja. |
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu si Voki (kao i uvijek). Pretpostavljam da bi nove, mlade cvjetne štapke brže rasle kad bi se ocvale odrezale. Ja ću ipak pokušati sakupiti sjeme, pa sam ih zato ostavila |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk, primetio sam da na starim cvetnim stablima ponovo formira nove mlade pupoljke.
|
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene ne, vjerovatno nešto radim drugačije |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk, evo slika starih ocvetalih grana kod mog Streptocarpusa
|
|
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A u osnovi cvetnih stabala formira se nešto kao mali listići... Ima li to kod tvoje biljke? |
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li biljku prihranjuješ? Možda je to razlog zbog čega kod mene nema novih pupova na starim granama.
Voki pogledaj 5-tu sliku - nove cvjetnne štapke. 5-ta slika |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk, i kod mene se formiraju nova cvetna stabla, ali okolo njih kreću neki minijaturni listići, kao neki pelcerčići...
Biljku sam samo jednom prihranio i to mnogo manjom koncentracijom Plantelle za cvetnice, ali sam je smestio da deo dana ima direktno sunce (kada ga ima). |
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično Voki . Kod mene još nema listića. Čitala sam o tome da se formiraju listići i da se poslije mogu odvojiti i presaditi.
Znači kod tebe je osigurano potomstvo. Baš me raduje. |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma biće njih i kod tebe, ja izbrojao petnaest tih listića.
|
|
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
15 listića,..... baš si sretnik Voki.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako to budu pelcerčići ne moram rezati list... Vidiće se uskoro pošto brzo rastu.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |