Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 34> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo ti pitaj i gnjavi !!!! zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Bravo Admine!!!! Floriana vidiš što admin piše, a takvog mišljenja smo i svi ovdje - dakle PITAJ. |
|
![]() |
|
manamah ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 2 |
I ja imam dvije dracene koje su se pčele sušiti pri vrhovima. Zanima me koliko često ih moram prskati vodom ili tuširati?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Manamah,zavisi koliko ti je suh zrak u kući.Ja ih znam preko zime,kad se više grije,par puta dnvno onako orositi.Sad ih eventualno jednom dnevno jer se toliko ne loži,tj.nije tako suh zrak.
Uglavnom barem jednom dnevno ih orošavaj.Ja kupila onu špricu i ujutro kad kavu kuham prođem usput i pošpricam ih
![]() |
|
![]() |
|
manamah ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 2 |
krećem odmah
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
i ja sam svoje počela orošavat kad sam čula od vas da im to godi, i mogu vam reći da se stvarno vidi da uživaju u tome. prije bi mi znali žutiti listovi (pa sam neke odrezala, pa mi dracena malo čudno izgleda) a otkad sam počela orošavati ne pojavljuje mi se više žutilo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kod mene su u hodniku, na izlazu iz kuhinje, pa pretpostavljam da ima vlažni zrak od pare godi, jer su prilično zdrave i lijepe, ali nisam ih nikada špricala, možda jednom u par mjeseci kad je lagana kišica ih stavim na trerasu-naravno kad je toplo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
moje dracene,stoje izmedju dva radijatora,gore na slici se to vidi,i orošavam ih svaki dan,čak nekada i po par puta..špricu držim na šanku,i svaki put kad se sjetim ja ih špricnem,i one zadovoljne---nema više suhih vrhova...
a dok ih nisam špricala često,sve su bile nikakve listovi žuti,i neugledni...sad je ok..... |
|
![]() |
|
Floriana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 21 |
Evo mene opet
![]() Spominjali ste da ću moći moju biljčicu staviti na proljeće vani na terasu, pa me zanima mogu li to već sad napraviti?
|
|
![]() |
|
manal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
vrhovi kazete zute od nespricanja? otkako smo preselili nisam ih spricala, nisam htjela pospricati po zidu i podu, a lijena sam da ih nosim u kadu, al budem odmah sutra. a jel mogu odrezati ove zute vrhove da bude ljepsa?
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Ja sam rezala ono žuto, ali s vremenom su se osušili kompletno pa su sami otpali - pogotovo na onim uskolisnim.
Sad ih redovito vlažim i više ne žute. A akvaristi su mi otkrili da je za to idealno koristiti vodu koja je ostala nakon čišćenja akvarija! Ili ju ostaviš preko noći da se malo opusti kamenac i klor. Jer ako koristiš vodu direkt iz pipe ostat će ti bijeli tragovi od kamenca. Dok nisam imala akvarij vodu sam ostavljala i po tjedan dana u kantici da ne bu jako tvrda! Ili skupljaj kišnicu ![]() |
|
![]() |
|
manal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
thanks seflera! onda cu je podsisati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Bok!
Ovako, preletio sam kroz ovih 14 stranica, ali nisam nasao neke upute za presadjivanje odrezane dracena marginata. Ova moja dracena sa slike ima pet malih krosnji na glavnoj stabiljci, a ja bih odrezao jednu krosnju i posadio ju u tu istu teglu. Hoce li biti dovoljno da odrezanu krosnju stavim u vodu na koji tjedan, pa da pusti korijencice? Ranu da glavnom drvetu bih zatvorio sa nekom zelenom smolom, sto se koristi u vocarstvu..ona se stvrdne na zraku pa ne propusta biljne sokove van rane. ![]() |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Bok Teehee i dobro nam došao šta se tiče dracena možeš je tako presaditi...
ja sam ih do sada tako rasađivao...
odrežeš jedan vrh i pustiš u čaši da naprave korijen...
postoji još jedna metoda koju nisam isprobao a to je da staviš reznicu (taj kraj koji odrežeš) u pijesak za kaktuse i držiš supstrat vlažan dok ne napravi korijenje i onda zasadiš u običajenu zemlju...
a što se tiče tegle... hmm ove dracene marginate su poznate po korijenu...
savjetovao bih ti da ako zasadiš mlade izbojke da preseliš biljke u malo veću vazu....
probaj viditi koliko još ima mjesta u vazi
![]() |
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Hvala Brbe!
Ici cu ipak rasadjivati sa casom, jer bojim se da ne bih mogao odrzavati pijesak za kaktuse dovoljno vlaznim. Je li moguce da iz odrezanog vrha niknu novi vrhovi? |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
da moguće je da tamo di odrežeš baci jedan ili više novih...
ali ako namjeravaš odrezati uz koru i još staviti voćarski vosak onda neće....
ako ti je reznica dovoljno duga možeš je narezati na više komada
onako kao što se nađu u trgovinama onaj mali dekorativni "bambus" (u biti i to je vrsta dracene) i tako pokušat dobit malo više reznica...
samo nemoj na kraće od 10-15 cm...
|
|
![]() |
|
Odrezao sam samo jednu sadnicu, a na maticnoj stabiljci ostavio izdanak od dva tri cm...mozda nesto izraste!
Tnx na savjetima! :) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
ja sam svoju dracenu posadila u žardinjeru sa manjim cvjetićima, pelceri crassule, kaktusići, aeonium, hoće li joj biti dobro, zapravo je i ona još mala, mala, za sada se još nije počela ljutiti, valjda ni neće????
|
|
![]() |
|
Hmmmm mislim da će ti se prije uvrijediti krasule i kaktusići zbog viška vode...
ipak dracena traži više i češće vodu od kaktusa....
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
trudim se ne previše zaljevati, više ih špricam onako sve skupa, što kaktusićima i krasulici odgovara, te oko dracene onako malo više da ne dopire do njih, razmišljala sam već o tome, a za sada im odgovara, pa ću vidjeti s vremenom hoće li se šta komplicirati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |