Primavera galerija |
Odgovori | Stranica <1 45678 44> |
Korisnik | |
mnataša1
Odrastao grm Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako možeš pomisliti da ovo nije uopće ispalo loše...ispalo je fantastično...iako ovdje nisi sam oblikovala, ipak je trebalo iskombinirati boje i oblike da se dobije jedna kompakna, oku ugodna kombinacija...nije samo tako lako naslagati perlice i reći...evo, ja sam napravila ogrlicu..
|
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Izzy
Trajnica Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uuuuuuu, ovo je po mom ukusu! Ogrlica je jako slatka, ali ja bih to (za sebe) podebljala u bar 3 niske, nek' se ima oko vrata! Šta ću, volim chunky stvari! Narukvica mi je fenomenalna, memory je stvarno tako jednostavan za raditi, a bome i za nositi jer ruka "diše", ne stisne kao narukvice koje su na gumi/gumiranom flaksu i to mi je super! A naušnice.... hehehe.... od takvih elemenata ima duuuuuugu ogrlicu (u kombinaciji s još nekim perlama) i bezvremenska je, nosim ju već godinama! Naušnice su strašno fora, ne bih se sjetila napraviti nešto tako!
Ah, blago onome tko je to dobio! |
|
more
Odrastao grm Pridružen: 20 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
boje su definitivno po mom guštu! i moram se složit sa mnatašom, ispalo je fantastično.
|
|
anđelka
Trajnica Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fantastičan uradak. prekrasne zemljane boje! Bravo!
|
|
ANĐELKA
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme Primavera zemljani tonovi su moji..... Ovo je zasita pre,pre,pre,prekrasno!!!
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wauuuu, Primavera, prekrasno je, boje su lijepe, a naročito mi se dopada narukvica! Obožavam narukvice!
|
|
Primavera
Odrastao grm Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, cure moje drage, vi ste genijalne HVALA VAM svima redom: Mnataša, Izzy, More, Andjelka, Proljeće, Monna....
Dugo sam se mučila kaj napraviti za taj zemljani swap, to mi je još teže nego kad samo onak radim kako mi dodje... Ipak ti radovi idu nekim dragim bićima koja se isto bave izradom nakita.... Nažalost, draga Izzy, iako i ja volim višeredne ogrlice, nisam imala dovoljno elemenata za više od jednog niza, jer sam prije toga napravila memory wire narukvicu, tak da mi je ostalo taman za još ovu ogrlicu.
Zemljane boje su same po sebi tople i teško je tu puno fulati, a dobro dodje i poneki odmak od polimerne gline. Budući je pretoplo, mislim da ću još neke perlice sa zaliha morati potrošiti
Još jednom, od srca hvala na svim vašim pohvalama
|
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
anastazija
Odrastao grm Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa to je brzo. ja bi te kuglice radila do sudnjeg dana...
|
|
goga-osijek
Mladi grm Pridružen: 18 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 683 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam kako uopce opisati moj izraz lica nakon sto sam vidjela koplet s malinama.....presavrseno...definitivno bih to nosila oko vrata...i to ne samo na dan malina....i ostalo je predivno, ali maline su me zasljepile ljepotom...dode mi da odem u gorski kotar, nadem tetu koja ce ih imati, polako joj se priblizim, uzmem maline i briiiiiiiiiiis.....hihi
|
|
LJUBAV NE POKAZUJEMO TAKO DA LJUBLJENU OSOBU GLEDAMO U OČI, NEGO DA ZAJEDNO S NJOM GLEDAMO U ISTOM SMJERU. Antoine de Saint Exupery
|
|
Primavera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne bi, draga Anastazija... sve je to stvar vježbe, a ni ja baš nisam tak brza... možda previše picajzlam, ali...
Hahahaha, draga Goga, već vidim sliku.... ti u trku čupaš ogrlicu i bježiš, ko u crtiću
|
|
|
|
Primavera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Budući je vrijeme vani kakvo je, misli mi lete prema moru i osvježenju, pa makar i pod kišom...
Zato vam danas predstavljam jedan dio iz mog "opusa" ribica-mobila koje sam radila pred par godina zajedno s mojim mužem, i koje su nas stvarno uveseljavale...Mnoge su poklonjene, a neke su i donijele nešto nofčeka... Uglavnom, ribice u izlivene iz 3D kalupa u gipsu, dobro obradjene i obojane akrilnim lak bojama, a drvene okvire napravio je moj muž iz letvica kupljenih u bauhausu... Htjeli smo da ribice nekako slobodno "plutaju" u prostoru, da izgledaju kao da plivaju i onda smo ih tankim flaksom povezali s okvirom koji je samostojeći i dobili ono što smo htjeli...
|
|
|
|
Lilly Vanilly5
Nedavno posijan Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 42 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divota...maline su me oborile a ribice razveselile..odlična ideja!
|
|
Lilly Vanilly5
Nedavno posijan Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 42 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga učiteljice nije me bilo par dana jer sam zaokupljena fimom...igram se i vježbam...za sad sam zadovoljna iako moram još neke "cake" usavršiti ...kako radiš narukvice? prvo jedan sloj ispečeš oko čaše ili?? pa zatim radiš drugi sloj ili sve odjednom? i gdje da nabavim poludrago kamenje po prihvatljivim cijenama? U hobby centrima mi se to čini malo skupo. I gdje nabavljaš onu drugu masu sličnu fimu??
|
|
Izzy
Trajnica Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako originalna ideja! A ribice izgledaju kao plastične, ne bih nikada rekla da su od gipsa - kod tebe je sve maksimalno uvjerljivo! I ima li nešto i neka tehnika, a da se ti nisi okušala u njoj?!?!? Nisam baš sigurna...
|
|
mnataša1
Odrastao grm Pridružen: 02 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1427 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je fantastično...jako dobra ideja, inovacija i nadasve realizacija...kako rekoše, maline oduševile, ribice razveselile, a primavera mene i dalje fascinira pisanicama...tu si me takla do srži...
|
|
Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prkrasno Primavera! Pravi mini akvarij!
|
|
malena malena
Mladi grm Pridružen: 21 Ožujak 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 519 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Primavera, tvoju temu sam pregledala više puta i opet se vraćam na nju, toliko je dobrih i inspirativnih stvari ovdje da mislim da ću to sve kopirati na svoj računar. nećeš mi vjerovati, ali sam jednu noć sanjala tvoje radove (doduše, kako ih ja pravim ), ovdje se ja baš odmorim i uživam! tako bih strašno voljela da naučim samo dio ovoga što ti radiš i isčitavam sva tvoja objašnjenja, i nadam se da će mi dio toga leći u glavu i ruke... please nastavi nam objavljivati još više.........
|
|
anđelka
Trajnica Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno, veselo, inovativno. Jako mi se sviđa. Bravo!
|
|
ANĐELKA
|
|
Primavera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uuuuh, odakle da počnem? Prvo svima puno hvala, predobre ste
Pa ajmo redom.... Draga Lilly Vanilly5, ovdje ću ti postati jedno malo duže objašnjenje za izradu cuff narukvica, onako kako ih ja radim. To ne znači da ti ne trebaš probati na svoj način, ali meni ovako najbolje ispadaju.
Za svaku cuff narukvicu, pa tako i za onu moju ljubičastu koju si mogla vidjeti u mojoj galeriji, prije svega treba imati neki metalni oblik koji izgledom i mjerama odgovara narukvici. Ja danas imam metalnu cuff narukvicu koju sam naručila od Donne Kato, ali ljubičastu sam ipak radila po principu: snadji se... Pa sam za mjeru kupila 1 limenku mesnog doručka, pažljivo otvorila otvaračem za konzerve ali na OBJE strane, uklonila poklopce i sadržaj, oprala i malo turpijicom izbrusila oštra mjesta da se ne porežem.
Zatim, normalno treba pripremiti plahticu polimerske gline u željenoj boji, i dok se ona malo "odmara" napravi se nacrt narukvice na papiru, najbolje na nekom s kockicama. Dužina po želji, tj. po mjeri, i širine takve da uključuje i najširi dio narukvice. To se izreže, preklopi po dužini i izreže po jedan V utor na krajevima. Izreže se i jedna uža traka iste dužine kao narukvica i s V izrezima koji su identični onima na nacrtu narukvice. Iz papira se ova dva kroja mogu prenijeti na deblju plastičnu foliju radi lakšeg baratanja, a i ostane kao template za nove narukvice. Evo i par slika, pa će stvari biti jasnije.
Na prvoj slici je nacrt narukvice postavljen na razvaljanu plahtu polimerske gline (ako je valjamo na pasta mašini onda na najvećoj debljini, dakle cca 3-4 mm). Nekim špic alatom, čačkalicom ili čime već lagano obcrtamo po rubovima nacrta. Iz druge slike se vidi i kako treba izgledati uža trakica koju sam gore već spomenula. Prvi nacrt maknemo i ovu užu traku položimo na plahticu, ali tako da V utori pašu na one koje smo iscrtali iz prvog nacrta. Nekim alatom (npr. za embosiranje, onaj s okruglom glavicom) ili običnom kemijskom koja više ne piše pažljivo ucrtamo po dužinama te trakice i ponovimo još jednom da produbimo kanaliće u koje će doći žica. Treća slika pokazuje kako to izgleda prije rezanja i stavljanja na onu priredjenu konzervu. Skalpelom se obreže po vanjskim rubovima i stavi na metalni oblik (konzervu) s tim da su kanalići prema gore. Pažljivo utisnuti sve dijelove gline da dobro prianjaju uz metalni oblik i to peći pola sata na 135°C. Kad se dobro ohladi, položiti komad žice u svaki od priredjenih kanalića, tako da dobro ulegnu u njih. Budući da nisam imala originalni metalni oblik koji imam danas (metalna cuff narukvica) - u tom slučaju se krajevi žice samo podvinu na donju stranu da čvrsto stoje - dakle, kod moje konzerve morala sam krajeve žice medjusobno lagano spojiti do sljedećeg koraka. Na to sve dodje nova plahtica polimerske gline iste boje, čija debljina ovisi o tome da li i koliko žice vire izvan kanalića. Dakle tom plahticom izravnavamo površinu na koju tek sada možemo aplicirati što već imamo kao ideju (plahticu neke druge boje, s nekim uzorkom ili pojedinačnim šniticama caneova, itd.). Naravno, opet nam onaj papirnati ili plastični template služi da dobijemo isti oblik. Dobro utisnemo pazeći da izadju svi mjehurići zraka i da plahtice dobro prianjaju. Stavimo peći 20 min na 135°C. Kad se dobro ohladi, odrežemo žicu koja viri tik uz rub narukvice i pažljivo skinemo narukvicu s metalnog oblika. Rubove malo pobrusimo brusnim papirom i eventualno, po želji prekrijemo uskim trakama polimerske gline iste boje kao što je unutrašnja strana narukvice. Naravno, ovo je opcionalno i ovisi o ideji, ali se time prekrivaju sve eventualne vidljive nesavršenosti, u prvom redu vidljivi vrhovi žice kojom smo "armirali" našu narukvicu. Dakako, u tom slučaju treba još jednom peći bar 15 min, ohladiti, zbrusiti, polirati i/ili lakirati.
Što se poludragog kamenja tiče, ja ga baš i ne koristim puno upravo zbog cijena, ponekad nešto kupim, najčešće u jednom od Nautilus dućana (Vlaška preko puta Petrove crkve) ili u Perli u Nehajskoj.... a tamo sam nabavljala i polimernu glinu marke Premo i Sculpey, mada sad više i nemaju neki izbor pa ću na jesen vjerojatno naručiti direktno iz Amerike od Donne Kato, velike američke umjetnice polimerne gline koja je stvorila i vlastiti brend.
Eto, nadam se da sam ti uspjela pomoći.
|
|
|
|
Primavera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Izzy, hvala još jednom...
A kaj mogu kad sam znatiželjna do boli i sve moram isprobati... No to ne znači da sam u svim tehnikama dobra, neke vrlo brzo zapustim jer mi baš ne idu od ruke ili me manje zanimaju, a dok nisam otkrila polimernu glinu dosta sam radila u gipsu i uvijek nastojim da barem bojanjem postignem što bolji izgled... Ono za čim čeznem je naučiti wire wrapping (u što nekak nisam baš sigurna da ću uspjeti) i usavršiti decoupage, jer i tu još samo malo oprobavam, više za odmor od gline. Imam namjeru otvoriti i galeriju u decoupage topicu, pa ćete moći ocjenjivati moje pokušaje.... A gdje su još svila, hladni porculan, prava keramika.... puno želja, a kasno sam počela
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 44> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |