Zagreb u slikama |
Odgovori | Stranica <1 45678> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Davno bila u prolazu, vreme je da ponovo prosetam. Dopada mi se, lep grad sa puno zelenila i cveca . Tesko da cu ga zaobici kad krenem put Hrvatske .
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala andrea01 na lijepim slikama moga rodnog grada!
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zagreb su kuće i ljudi, parkovi i ulice, vespe, automobili, tuškanačke vjeverice, telefonske, tramvajske, električne žice...i td...
Zagreb je prekrasan grad, šarmantan, čaroban...posebno oni stari i zeleni dijelovi grada... |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo, nije bila samo prica da cu ga videti .
Onakav je kakvim ste ga predstavili, otvoren, zelen, uredjen, otmen...prijao mi je suncan dan u ovom gradu. Sigurna sam da je ostalo jos dosta toga sto nisam videla pa...imam razlog za jos koji put |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebala je Mimar staviti slike pa da svratim na temu!
Zbilja je Zagreb lijepi grad,
Bravo Andrea,Franjice,Božikovine i Mimar!
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
divna setnja
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja .... i ja .... dugo .... dugo vec nisam setala Zagrebom ..... |
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučerašnji dan proveo sam u šetnji svojim starim kvartom i po prvi puta bio na Otoku Mladosti i oduševio se otkrićem Zagrebačkog labirinta i Solarnog pleksusa Europe. Prekrasan dan za šetnju i uživanje u miru osamljenog kutka Jarunskog jezera. Evo nekoliko slika s tog izleta u rodni grad
Zagrebački labirint - info ploča Labirint Solarni pleksus Europe - skica s info ploče Solarni pleksus Europe je kompozicija sastavljena od 61 bloka velikog Papučkog granita koja predstavlja model područja Središnje Europe između Frankfurta, Praga, Zagreba, Milana, Berna i Strassbourga. Kompozicija je centrirana oko središnje osi koju čini 7 blokova (7 čakri) i predstavlja kralježnicu Europe koja se proteže od Krete (korijenska čakra) preko Balkana, središnje Europe, Nizozemske i Škotske prema Islandu (krunska čakra). Sam model Solarnog Pleksusa čine 24 granitna kamena formirajući dva koncentrična kruga. Svaki kamen predstavlja jedno od ključnih područja Solarnog pleksusa Europe. Šest zraka - sastavljena svaka od 5 nešto manjih blokova, izlazi iz unutarnjeg kruga kompozicije. Simbolizira snagu i nosi poruku koja zrači iz solarnog pleksusa u svijet. Postava aktivno djeluje kao podrška jedinstvenim kvalitetama koje zrače iz područja solarnog pleksusa Europe i to na sljedeći način: Svaki od 7 plus 24 granitna kamena pozicioniran je na način da je u rezonanciji s mjestom koje predstavlja te je za svaki kamen napravljen korespondirajući kozmogram, grafički znak koji sadrži kod datog urbanog središta, odnosno krajolika. Kozmogrami su izliveni u bronci i umetnuti u kamen. Solarni pleksus gledan od Islanda prema Kreti Kozmogram - Krunska čakra utisnta u blok koji predstavlja Island Eto, jučerašnji krasan dan ispunjen kratkim izletom na Jarun, nostalgijom i novim otkrićima. Nadam se da će vam ovih nekoliko informacija dati motivacije da i sami posjetite ovaj mirni kutak Zagreba. |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo si jako lijepo poslikala,u Zagrebu sam išla u srednju školu,danas bi se izgubila u njemu,ali ove ulice koje si ti poslikala sve su mi poznate,jer je i škola bila u strogom centru grada.Lijepo Cimi
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepo si nas provela zagrebom! u zg. iden jednom godišnje na seminar i samo ovaj dio mi je poznat, baš je lijepo okićeno za božić!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi prelijepa šetnja i prekrasne slike. I mene su podsjetile na doba kad sam živjela tamo i "motala" se centrom. Sada,nažalost, samo prođemo mimo. A Zagreb je tako lijep!
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi slike su ti krasne!!!
Baš se dogovaramo sa prijateljima otići malo " u živo" se diviti ljepotama naše metropole.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi i meni si odvela u dane srednje škole i faksa.. zagreb je lijepo okićen, posebno su mi krasna licitarska srčeka na zgradi turističke zajednice!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošetala u živo.Prekrasno
Mene je u Ilici oduševilo ovo na zidu.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanimljivo ukrašavanje!
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogled na Zagreb iz 21. kata, mogu vam reči da je lijepo gledati panoramu, ali pogledati dolje, ma ne ja tu baš i nebi živjela, ali pogled je prekrasan
i kad padne mrak |
|
život je more
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu subotu sam sa ženom šetao po Sljemenu od Puntijarke do Ženskog sedla. Evo jedan pogled na Zagreb iz ptičje perspektive. |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, prekrasna slika!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Odgovori | Stranica <1 45678> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |