Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 140> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mene impresionira puno cvijeća na jednom mjestu, a kako sam ja tek u fazi sađenja i razmnožavanja nije mi tako lijepo.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hoya i ja volim puno cvijeća na jednom mjestu, a nisam ni ja baš u puno boljoj poziciji. Moja nesreća je što je kuća smještena skoro na sredini parcele. Sa svih strana imam dovoljno prostora da mi susjedi ne gledaju u tanjur, ali ne za vrt kakav bih ja htjela. Bilo je tu dosta pokušaja i promašaja, jer je trebalo naći mjesto koje odgovara nekom cvijeću. Ali evo, jedno je sigurno, gliciniji odgovara sa južne strane pored terase, a bogme i nama jer radi dobar hlad. Ružama puzačicama, smokvi i zvjezdanima isto odgovara položaj. Tulipane tu ne mogu saditi, jer zbog povišenog zemljišta mi odu preduboko pa onda ne cvjetaju druge godine. Narcisi su mi zadnji put tako obilno cvali prije 3 godine. Uglavnom sa južne strane nemam baš neku raznolikost, ali nadam se da ću i tu uspjeti napraviti pomak u željenom smjeru
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vidjela sam slike i zaista ti je predivno dvorište. A ja sam ti problem sa tulipanima riješila tako što ih stavim u probušenu kutiju od sladoleda. Od tuda ne mrdaju, a u njoj se lijepo namnože. Probaj!
|
|
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Kada smo uređivali okućnicu ja sam oko 150 tulipana posadila sa južne strane kuće u"kocku" gdje sada imam ruže puzačice. Prvu godinu bile OK, ali baš zato što je južna strana, zaklonjeno, povišeno, cvatnja jako kratko trajala. Drugu godinu več slabija cvatnja, a treću skoro ništa. Ja sam mislila da su sve krtice pojele. Međutim kada sam išla preštihati jer sam nešto drugo htjela saditi na dubini skoro 1/2 metra nađem prekrasne ogromne lukovice. Još sam jednom tu sadila, ali morala bih ih svake godine vaditi, pa sam odustala i sada ih sadim sa sjeverne strane. U jesen sam uspjela nabaviti nešto plastičnih košarica za lukovice, pa sam ih posadila u njih. Tu mi baš ne ide krtica nego voluharica
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
A kakve su tvoje košarice. Ja sam nabavila nešto što liči na cjedilo i trebalo bi staviti 2 jedno na drugo da ima efekta. Voluharica može zaći u košaricu ako nije sa svih strana zatvorena. Te košarice kao da imaju ulogu lakšeg vađenja lukovica ili da ih krtica nepotkači odozdo.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Ja nema problema sa krticama nego s tim bježanjem lukovica u dubinu. Sva sreća! Mislim da SilveK (?) ima prikazane košarice od žice
|
|
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Ja svoje samo pikam- neke vadim neke ne, ali hvala bogu za sad su tu di bi i trebali biti
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Stavila sam sliku košarica u savjetima. U jesen sam uspjela naći samo dva kompleta po 3 košarice, a sada ih ima koliko hočeš.
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
wow,koji predivni narcisi,ljubičice.....
![]() |
|
![]() |
|
Evo da vas još malo udavim sa mojim narcisima Oni koje sam sadila su žuti sa žutim u sredini i bijeli sa bijelim ![]() ![]() Sorry, nisam bijeloga okrenula, ali boju vidite ali ova dva ![]() ![]() bijeli sa limun žutim i bijeli sa narandžastim u sredini su vjerojatno zaslugom vrijednih bubica ispali takvi. P.S. za veču sliku klik na nju poruka ažurirana 09.02.2014. |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Narcise su medene
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Shasha ako te zanimaju bijele i žute samo reci, njih bar imam......
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nemam baš puno narcisa(nemam poima zašto a krasne su i njih mi ništ ne pojede) ali žute neke imam.Bijelu mi ostavi ,njih nemam,u zamjenu ti čuvam žutu duplu
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Shasha dogovoreno. A da ti nisu možda otišle preduboko, pa zato ne cvjetaju?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
narcisi i zumbuli su super, kako bi bilo koji vrt mogao bez toga u proljeće, oni bijeli narcisi mi se baš sviđaju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Kat.rea tako reci im siju duboko pa onda pitaju štaje ------eto rečeno vam je
![]() |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
narcisi i zumbuli su predivni,iako ih i ja imam kod mene jos nisu procvjetali
![]() |
|
![]() |
|
Ma ne,Kat.rea,općenito ih nemam.Samo par grmića sam posadila,oni cvatu svi.Htjela sam reći da ne znam zašto nisam nikad više njih zasadila
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |