Šeboj, romanija - Cheiranthus cheiri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tražila ljubičastog i dobila ga, ljubaznošću naše forumašice, a moje prijateljice Mirek, posijala sjeme pred desetak dana i niklo puno, puno malih ljubičastih (nadam se) šeboja, ili kako mi to ovdje zovemo "romanija".
E sada moje bebice u toplome čekaju proljeće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Šta ste več posijali šeboje,,, ili nemožete dočekati proljeće..
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da baš tako, nepopravljiva sam i sada sam ih posijala u mali plastenik, pa će čekat proljeće, samo da budu ljubičasti, jer se nikad ne zna kad je iz sjemena.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
kad proljece ne dođe u isto vrijeme kod svakoga....
rijeka je ipak daleko od slavonije :o))
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ali opet će cvatnja pričeekat drugo proljeće |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Triša tebi su nikle male biljčice, a moje žute u vrtu cvjetaju kao da je proljeće. Moram ih poslikati i pokazati vam moje zimske romanije....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasne romanije imate! Jagoda poslikaj.To je biljka koju su naši stari imali i uživali u njoj.
![]() |
|
![]() |
|
Znam Mari da će cvijetati tek iduće proljeće, ali to i nije neki problem, volim uživati gledajući kako biljka raste!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Triša, nadam se da ti se mladice ljubičastog drže .
Ja ću svoje posijati u proljeće.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Obečala sam slike šeboja odnosno starinskih romanija žutih i žuto-smeđih, kako cvjetaju...Danas sam obišla vrt da vidim kako se drže obzirom da je po noći bilo ispod nule ( led u kanti sa vodom ) a one se šepure na suncu kao da je proljeće....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
O, Jagoda pa ti si sretnica!
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pa i jesam na neki način....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mislim što ti je procvjetao. Tvoj vrt je tamo za 10, baš će ti sve lijepo rasti i neka je tako
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Hvala Miro, novi vrt je blizu tebe pa se nadam da ćeš češće svraćati kad krene proljeće....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dali je i ovo šeboj ili...? Biljka uz etiketu je ista, tako je rekla prodavačica. ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...mislim da je, niska vrsta...ja sam si par sjemenkica "posudila" u rasadniku u jesen!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
po lišću bi bio šeboj, samo mi ima čudan cvijet...
|
|
![]() |
|
Sada kad sam bila u Splitu, dobila sam sadnicu bijele romanije, pa će uz one koje imam, ljubičastu, koju mi je poslala Kikiko cvjetati već ovo ljeto.
A sadnice ćemo pričekati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
bijele viole najljepše mirišu,
i kod mene ima par cvjetova na "smeđoj", morati ću ih slikati prije nego ih odnese zima drugi tjedan |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |