Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
hippy
Trajnica
Status: Offline
Bodovi: 0
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 11:17 |
Hvala ti Proljeće za ovu lijepu salvetu
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
Ninochka
Pustio korijenje
Bodovi: 345
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 12:02 |
jedva cekam nauciti raditi na staklu. btw hippy pronasla offertisimu ali je bila zatvorena (ocito ne radi iza osam) :) no bitno je da sada znam gdje je.
da li tamo ima za kupiti ovih tanjurica kao ovaj sa kalama? naime imam ideju za super poklon i jedva cekam to napraviti samo kaj jos ne znam raditi na staklu. napravila sam tri teglice i danas su otisle svojim novim vlasnicama - u svakoj je bio cvijet i mogu reci efektan i prilicno jeftin poklon koji im se dopao vise od svih koje su dobile :) ah kak sam si ponosna :)
|
 |
proljeće
Cvjetni guru
Bodovi: 7005
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 12:06 |
Hippy, drago mi je da ti se salvete sviđaju, a poklon eh to je fantazija...
A ja opet sa pitanjima...kako si napravila onaj zlatni rub na tanjuru, a kako onaj na tegli???
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 12:18 |
Ninochka napisao:
jedva cekam nauciti raditi na staklu. btw hippy pronasla offertisimu ali je bila zatvorena (ocito ne radi iza osam) :) no bitno je da sada znam gdje je.
da li tamo ima za kupiti ovih tanjurica kao ovaj sa kalama? naime imam ideju za super poklon i jedva cekam to napraviti samo kaj jos ne znam raditi na staklu. napravila sam tri teglice i danas su otisle svojim novim vlasnicama - u svakoj je bio cvijet i mogu reci efektan i prilicno jeftin poklon koji im se dopao vise od svih koje su dobile :) ah kak sam si ponosna :) |
Da, mislim da rade od 08-20 h.
I ja idem tamo, baš po ove tanjur
A zakaj nisi slikala teglice da ih i mi vidimo
Mi ti ovdje JAKO volimo fotkice
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 12:25 |
proljeće napisao:
Hippy, drago mi je da ti se salvete sviđaju, a poklon eh to je fantazija...
A ja opet sa pitanjima...kako si napravila onaj zlatni rub na tanjuru, a kako onaj na tegli???
|
Hvala ti draga moja
Ovak, na tanjura sa nakon uzorka sa salvete i laka za raspucavanje, tehnikom " tumpkanja " nanjela nekoliko boja ( pastelno zelenu, ivory, past. naranđastu, zlatnu.. ) prije nego se osušilo, krpicom sam obrisala uz rub...
Na kraju sam sve prelakirala zlatnim akrilnim sprejem koji se na tanjuru vidi kao rub
A kod teglice je puno jednostavnije:
Rub sam ofarbala zlatnom akrilnom bojom, pošpricala ljepilom u spreju i posipala ove " kamnčiće " i malo štrasa....kas se sve osušilo, pošpricala sam akrilnim sprejom radi zaštite
I to je to
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 12:36 |
Curke,
sorry, tek sam sada vidjela na kaj liči ovaj gore post  ... pol sam slova progutala...al to je valjda zato kaj sam gladna
|
 |
FranjicaZG
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
Bodovi: 4567
|
Objavljeno: 05 Rujan 2008 u 20:45 |
hippy - je si li zaštitila autorsko pravo ili mogu doslovce kopirati (znam da mi neće tako lijepo ispasti...) no upravo tako sam zamislila u svojoj  poklon za nećakinju. Čak sam zamišljala i iste nijanse... Ukrast ću ideju (kad Proljeće pošalje salvetu) pa što bude!
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 06 Rujan 2008 u 11:59 |
FranjicaZG napisao:
hippy - je si li zaštitila autorsko pravo ili mogu doslovce kopirati (znam da mi neće tako lijepo ispasti...) no upravo tako sam zamislila u svojoj [IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/emot100.gif" height="53" width="56" align="absmiddle" alt="smile42" />poklon za nećakinju. Čak sam zamišljala i iste nijanse... Ukrast ću ideju (kad Proljeće pošalje salvetu) pa što bude! |
Samo daj....zato i jesmo tu da razmijenujemo ne samo salvete već i ideje
Jedino te prosim...sličicu ... obožavam gledati sličice radova...a i vidi se po mom topicu, kaj ne
|
 |
leonarda
Odrastao grm
Bodovi: 1121
|
Objavljeno: 06 Rujan 2008 u 12:18 |
Hippy
ma sta da kazem....bravo i bravo, a kale su jedinstven uzorak....mozes ih kombinirati na svemu 
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
 |
proljeće
Cvjetni guru
|
Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 09:19 |
Franjice pošalji adresu, jer ja na kavu ne mogu doći...
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 12:20 |
proljeće napisao:
Franjice pošalji adresu, jer ja na kavu ne mogu doći... |
A gdje bi trebala biti ta kava?
|
 |
proljeće
Cvjetni guru
|
Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 13:33 |
Nalaze se u srijedu u 16 sati na glavnom kolodvoru...
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 08 Rujan 2008 u 14:25 |
proljeće napisao:
Nalaze se u srijedu u 16 sati na glavnom kolodvoru...
|
A tako...ja sam mislila da je to nekaj kao onda prije tečaja
|
 |
miškopiško
Odrastao grm
Bodovi: 489
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 08:18 |
hippy, reci mi, molim te kako radiš ovaj zlatni rub oko kali...jel to ispod tanjura ili na gornjoj površini? u kojoj fazi on dođe na red?
|
 |
proljeće
Cvjetni guru
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 08:39 |
miškopiško napisao:
hippy, reci mi, molim te kako radiš ovaj zlatni rub oko kali...jel to ispod tanjura ili na gornjoj površini? u kojoj fazi on dođe na red? |
Pročitaj si malo iznad meni je već objašnjavala...
|
 |
miškopiško
Odrastao grm
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 09:08 |
ne mislim na rub oko tanjura nego na ove zlatne detalje na samom cvijeću
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 09:10 |
miškopiško napisao:
hippy, reci mi, molim te kako radiš ovaj zlatni rub oko kali...jel to ispod tanjura ili na gornjoj površini? u kojoj fazi on dođe na red? |
Vidim da ti je Proljeće odgovrila sa sam već to objašnjavala  ...
....samo mali update: s obzirom da su u pitanju stakleni tanjuri, ja sve radim s donje strane kako bi se mogli koristiti u svakodnevnoj upotrebi....
....mislim da sam već negdje pisala o tome, zadnja faza mora biti dobra zaštita... iz iskustva, mislim da su za to najbolji akrilni sprejevi
|
 |
miškopiško
Odrastao grm
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 09:14 |
ok...idem još jednom provjeriti sve odgovore.  ..ne mislim na ovaj deblji zlatni rub oko tanjura, nego na ove crtice po listovima i oko samog cvijeta...ako se ne varam, to je rađeno sa kontur pastom ili...?
|
 |
hippy
Trajnica
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 09:15 |
miškopiško napisao:
ne mislim na rub oko tanjura nego na ove zlatne detalje na samom cvijeću[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley1.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Smile" /> |
a to
meni ti se sve više sviđa da mi salveta bude samo " šablona " ...tako da obavezno preko salvete slikam sa akrilnim bojama...i u ovom slučaju, zlatnom kontur bojom...tek onda izrežem motiv i ljepim ga na tanjur....
|
 |
miškopiško
Odrastao grm
|
Objavljeno: 09 Rujan 2008 u 09:18 |
eee, to te ja pitam  kako god okrenem uobičajen redoslijed na tanjuru, nikako nisam mogla uglaviti te zlatne detalje  thanks.
|
 |