Rododendron |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oba podnose niske temperature, tako da u područjima RH mogu biti zimi vani posađeni u vrtu, naravno na odgovarajući način u odgovarajućoj zemlji.
Evo ti par adresa stranica s moje teme vrta s njihovim imenima, tako ćeš najbolje vidjeti:
www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5299&PN=55 Rododendron (Rhododendron Golden Torch) – na prve dvije slike Na trećoj slici: Rhododendron Hybrid Alfred www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5299&PN=57 www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5299&PN=58 www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5299&PN=59 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jasss ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Pozdrav! Jučer sam kupila rododendron u kauflandu (25kn). Azeleje vec imam i u kuci mi super napreduju, cvjetaju od 11. mj neumorno, ovo im je druga godina kod mene.
No da se vratimo novom rododendronu. Na njemu pishe "rododendron wren", da je zimootporan i nacrtana je slika da se presadi u zemlju. Pise da naraste do 30 cm, dakle to je patuljasti. Inace sam iz slavonije i zanima me da li da ga sad presadim ili da pricekam jos toplije dane?... Posadila bih ga na mjesto gdje bi imao sunce do nekih 11-12 sati, onda hlad (istocna strana). Stavila bih ga kraj vrtnog jezerca, jer sam procitala na netu da bi im tamo pasalo jer vole vlagu :S ... |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Mislim da ga možeš sad posaditi,njemu ne smeta hladnoća,ja sam ga lani kupila isto takvoga u Kau..i vidim da ima puno pupova.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
jasss ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
O hvala! .. onda danas idem i po ljubicasti... nadam se da ima ih jos :)
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Molim vas da mi date savjet šta da radim sa mojim rododendronom.
Zimu je prezimio u hladnom predvorju i sada izgleda ovako:
![]() ![]() Grančice su zelene, da li da poskidam samo lišće.?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Lišće i pupovi su nažalost otišli u nepovrat, no kao šrto kažeš grane su još zelene. Da jemoj takav ja bi poskidala lišće i malo bi ga orezala, i ne bih ga više unosila ni u kakav zatvoreni prostor, ako je baš kod tebe drastično hladno, malo ga zakloni
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Hvala Moon.
Više nije hladno. Obrezat ću ga.
Da li bi mu više odgovaralo da ga izvadim iz posude i posadim u vrt?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Lilie,upravo ovako je izgledao moj,kada je odlazio u vječna lovišta..Nadam se da će tvoj bolje proći ali šanse su male za opstanak...Kako je rekla moon zagrebi vidi jel živo stablo,ako i ono već nije uginulo..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
osobno mislim da bi mu bolje bilo u vrtu, tako je i zaštićeniji od zime. probaj ga posaditi - gore u postu sam alisi opisala kako sam svoje rododendrone sadila, odaberi položaj u sjeni i sretno
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo je moj lila rodić, koji je posađen na mjestu gdje ima od jutra do većeri puno sunce!! A posađen je na mjestu gdje je 20 godina bila posađena jela, dakle kiselo tlo! Bio je 3 puta presađen, sve je istrpio kaj sam mu lošega pružila , ali svake godine me nagrađuje sa bezbroj cvijetnih glavica obožavane lila boje!! I sada je prepun cvijetnih pupova, iako je otvorio jedan cvijet i u decembru, valjda ga je zavarala topla jesen!! Visok je 1,60 cm a isto toliko ima i u širinu!! ![]() Uploaded with ImageShack.us A ovaj crveni rodić je posađen na mjesto gdje ima samo jutarnjeg sunca, a cijelo posljepodne je u hladovini!! Malo je gol donji dio jer su dečki kopajuću tunel u snijegu za psa, lopatom odlomili jednu deblju granu!! I on je pun pupova !! Ovaj je posađen u običnu zemlju. Dakle paše mu i jedno i drugo, a podnosi i najveće minuse, preživio je vani i -27!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Molim savjet čime da tretiram rododendron, a da ne otrujem pčelice i bubamare? Prije tjedan daba izgledao je ovako...
![]() ... a danas izgleda ovako: ![]() Vidim da se na njemu vodila bitka između crnih i crvenih mrava. Crveni su očito pobijedili jer sam našla nekoliko uginulih crnih. No, što to rade cvijetu i kako ih ukloniti? ![]() Rododendron je na povišenoj gredici, u polusjeni ispod starog bora, posađen po propisima (kiseli supstrat na dno jame, odozgo vrtna zemlja s puno borovih iglica). Je li moguće da su mu ove česte kiše naškodile? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Halo, ima li tko iskustva s ovim? Pošpricala sam ga danas otopinom Neopitroida u vodi pa što bude... Pčelica baš i nema oko njega, a ni bubamare nisam vidjela.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Sneg mu je otkinuo 3 pupoljka ali su ostali preziveli i sad a su u punom cvatu
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mimar, krasan je ovako potpuno rascvjetan
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
I moj je Catawbiense Hybrid Group - "Alfred" mada se malo razlikuje od tvoga
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ovo su mi dva "bezimena" rododendrona
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
A ovo je azalea
![]() |
|
![]() |
|
A na njega, ovako minijaturnoga sam skoro zaboravila
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |