Afrički ljiljan - Agapanthus africanus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Korisnik | |
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Razlog zašto ne cvjeta može biti da prezimljava na toplijem. On traži prezimljavanje na teperaturi od 1 do 5 stepeni, potpuno mirovanje. Poput amarilisa.
I na proljeće mu treba dosta vode ( i prihrana). Ili, ako je iz sjemena treba mu najmanje tri godine do cvjetanja. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
OK, hvala na upozorenju...treba mi malo vremena dok se snadjem......
![]() naime na stranim forumima ga svrstavaju pod vrtno cvijece, ali nema problema nastojati cu biti pazljivija
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lora ne treba otvarati novu temu kad je on ovdje u lukovicama - nema smisla da se teme dupliraju, mislim da je najbolje to spojiti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
.stavte ga u zemlju, ako su temperature jako niske zimi ga zastite..Upravo sam otvorila post agapantus, pa mpogledajte.....
![]() |
|
|
![]() |
|
Moj agapantus
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jutros sam ga frknula u zemlju. Ili hoće ili neće. I amarilise također. Samo se mučim sa vazama, a od cvijeta ništa.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...i ja bi ga stavila direktno u zemlju...
|
|
![]() |
|
Moj je u dubok, uskoj posudi, možda bi ipak trebao biti u zemlji direktno, Hoya frkni ga van i sigurno će druge godine cvjetati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
A mene zanima zašto mi već treću godinu ne cvate. Imam ga u posudi.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
To zanima i mene jer i moj je u posudi, čekaj ako ima gomolj, možda bi ga trebalo izvaditi, ili ne, mislim da ako ostane u zemlji nebi trebao smrznuti.
Lora je isto u Rijeci, pa njezini su u vrtu i ne vjerujem da ih vadi po zimi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Moj agapanthus raste u posudi i trenutno je kao Trišin, samo što nije procvao! Držim ga u posudi, ali me zanima da li može van. Čitam tropijeve postove; Ako klima odgovara........................
Pa me zanima na koliko stupnjeva ispod nule se agapantus smrzava.
Kod mene preko zime zna biti do -8
![]() |
|
![]() |
|
Lora predivan ti je, na prvi sam se pogled zaljubila u taj plavi veliki cvjet.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...agapanthus je čest, ali baš čest u našim gradskim nasadima...dobila sam dojam da nije zahjevan ili ?
....čak ga sade i ispod borova i čempresa....
|
|
![]() |
|
moj agapantus je vec godinama u zemlji...redovito ga zalijrevsam, prihranim kad se sjetim, i vrlo se lijepo prosirio......
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Nisam pronašla temu u slikama, pa moram pupoljak mog agapantusa staviti ovdje.Lani sam ga kupila i evo konačno očekujem cvijet.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Mimar pogledala sam- cvijet u krupnom planu izgleda super. Reci mi da li je to isti kao ovaj sa neta?
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Dalmax imas sliku moga u najlepsim slikama, Trisa probaj da mu dodas malo tecnog djubriva za cvetanje,moj cveta svake godine i preko zime ga treba manje zalivati. Sada ima nekoliko biljaka a dok je bio "usamljen" bio je u plicoj saksiji. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Agapanthusu moze rasti i uvrtu u otvorenoj zemlji ako klima to dozvoljava.Bitno je da ga se ostavi na miru iz godine u godinu..Kad raste u tegli važi isto pravilo da ga se što manje uznemirava .To vrijedi i za presađivanje i dijeljenje.....
Zažto ne cvate...reklasi da je ovogodišnji...evo ti odgovora.. I još nešto ovaj nije moj ...pitali ste za sliku...ona je s neta |
|
![]() |
|
Tropi super je, zašto moj ne cvjeta, ovogodišnji je. Netko mi je rekao da mora biti u malom loncu, a ja ga stavila direktno u vrt.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |