Gazanija - Gazania splendens |
Odgovori | Stranica <1 45678 20> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slobodno pričekaj barem polovicu veljače ili ožujak
|
|
Sponzorirani linkovi | |
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je moja gazanija jučer fotkana, bilo je sunca i cvitovi se odma tovorili, izgleda da su to njeni zadnji trzaji...
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ovo doba godine, meni djeluje upravo nestvarno.
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da im je karijera gotova, ovako su danas u podne izgledale... |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasne su, ma nije još kraj, kod tebe će one opet cvasti, kolko sam primijetila cvatu u periodima
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posejane gazanije lepo napreduju,jos malo pa idu u male casice,
moram ih slikati pa se javljam! |
|
Zelenka
Već proklijao Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne su! Jučer sam vidjela u jednom poljoprivrednom dućanu sjeme gazanije i kupila dvije kartice pa ću posijati danas u tegle doduše piše da se siju u ožujku ,nadam se da nije prerano ...mislim ih držati na toplom u kući do presađivanja ! Iskreno se nadam da će mi nešto izaći od sjemena i da će biti lijepe kao ove koje vi imate!
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zelenka, ja se svake godine patim sa sijanjem gazanija, nikako da uspiju, ali i ove godine sam kupila sjeme i ne odustajem. nadam se da ce jednom ipak niknuti :9. Ja cu sijati krajem mjeseca u zatvorenom naravno .
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....ne znam da li bi sijanje gazanije meni uspjelo...imam sivu sa zutim cvjetovima, nju samo dijelim dalje po vrtu .... ali bih voljela jos koju boju onih vecih sa zelenim listom....Da li ima i njihovog sjemena za kupiti?
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima Manći, ja sam takve kupila.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obožavam gazanije, ali ove godine ne sijem definitivno...rezultat sijanja tri godine za redom je nula bodova.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove gazanije sa sivim liscem i zutim cvetovima su predivne,
a ja sam posejala mix boje ali sa zelenim liscem. Da vam kazem moje iskustvo....sejem u plitku gajbicu u supstrat za sejanice, a debljina zemlje je oko 3cm da bi lakse odrzavala temperaturu zemlje. Trebalo bi da je na nekom izvoru toplote da bi zemlj bila mlaka..... vrlo brzo nicu i brzo napreduju...kad dobiju drugi par listica presadjijem ih u casice jer budu puno lepse. Probajte devojke ima da uspe....srecno! |
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu zimu,moje gazanije,sve smrznule,bile preljepe,sada na nijhovo mjesto sadim travu,toliki sam žalosna,ali poslije kiše dolazi sunce,
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....Belina, vrt je takav, ne moze biti "stalan" uvijek nesto propadne a nesto se razmnozi....od kad sam to shvatila - lakse mi je..... ...moje su u poluocajnom stanju iako sam u Dalmaciji, jednostavno ih je polio ledeni vjetar i dobro sprzio...ali tvrdoglavo ih zelim i dalje bas na tom mjestu....
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...Olja, hvala na podjeljenom iskustvu...sto bi to bilo grijanje odozdo, koja je to temperatura??kakav je supstrat za klijanje??
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manci,sejala sam u KLASMAN supstrat 1
to je zemlja sa malim sadrzajem djubriva pa je zato pogodno za setvu..... Verujem da i kod vas ima nesto slicno ili mozda bas ta zemlja.ali mislim da je mnogo bitnija stalno mlaka zemlja.Ja to postizem sa necim vrlo slicnim eletricnom jastuku......verujem da me razumes....ali isto tako moze da posluzi i radijator ili neki drugi izvor toplote......temperaturu zemlje ne merim ali kad pipnem zemlju ona je mlaka.....pitaj ako nisam bila dovoljno jasna... volim da pomognem ali i da naucim nesto novo... |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala, javit cu sto sam napravila kad nadjem sjemenke...
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti za ovo, meni moja izgleda kao da je propala (ona žuta s čupavim lišćem) a sada imam novu nadu |
|
jelsa_
Već proklijao Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Svim gazaniljubcima da olakšam i ubrzam razmnožavanje... Gazaniu možete razmnožiti pored sjemena i mladim izbojima koji daleko brže dođu do cvatnje nego sjemenska biljčica. Postrani mladi izboj se odreže oštrim škarama očisti se od suhog lišća i pobode u mješavinu supstrata i perlita /korištenje hormona nije nužno/.Držati reznicu na toplom i svjetlom mjestu..Za otprilike mjesec dana reznica je pustila korjen te se može presaditi u lončić.Cvijet se može očekivati vrlo brzo.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jelsa, hval za ovo imam ih nekoliko, baš ću probat razmnožit na taj način.
Veliki pozdrav, sve tvoje biljke napreduju odlično, a za šarenolisnim oleandrom svi su poludjeli, pa sam i njega uspješno razmnožila.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica <1 45678 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |