Plumbago, vranjemil - Plumbago auriculata |
Odgovori | Stranica <1 45678 11> |
Korisnik | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.a ja sam ovu sliku našla u časopisu, mislim Moj vrt...prekrasan je...ovak ko stabalce, ma !
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i molila bi nekog da me "prosvijetli"....slikicu sjemenke plumbaga!!!!
|
|
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro, sjeme mu je jako sitno, u ocvalim cvjetovima. Ti ocvali cvjetovi su "ljepljivi", ako se motas oko biljke u cvatu uvijek ti se zalijepe za tijelo, odjecu. To im je nacin da se razmnoze.
I steta ti je bakcati se sa sjemenom, jer od reznice ili od biljcice niknule pokraj majke biljke ide mnogo brze.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Lovro
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ma ja ga imam možda već 5 godina, i ništ mi ne nikne...uspjela sam jedino povaljenicom!
|
|
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja se pridružujem toj izjavi, jer ga i ja imam već godinama i isto mi nikad ništa nije niknulo kraj matične biljke, a bogme ni sjeme nikad nisam vidjela.
Pelcati sam pokušavala par puta do sad ali bezuspješno. |
|
belica,zagreb
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tesko ce nici oko njega ako je u pitaru.
Ali ako je u zemlji, stalno baca mladice iz korijena, a ima i mladih daleko od njega, to je valjda iz sjemena. Kod mene je agresivan kao korov, svuda nice. Ajama, tvoj je prekrasan. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala.ja sam moj lani ošišala i prekrasno je potjerao,ali nisam to probala zakorjeniti,jer je bilo kasno u jesen-skoro zimu
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semenke se nalaze u lepljivom omotaču ali ne u svakom, većina njih je prazna i otpadne kada se posuši. U malom broju se nalaze sitne, tvrde semenkice koje ćete naći tako što su nešto tvrđe i deblje a i najčešće se zadrže da stablu. Donje dve čahure ne nose semenke za razliku od gornjih pa se vidi razlika.
Klijavost je solidna, biljka brzo napreduje i ovako izgleda klijanac star nekoliko meseci. Preporuka za setvu su topliji meseci zbog optimalnijih uslova.
Cvetanje mu se produžava i tokom zime ako ga smestite na prohladno i svetlo mesto.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravih da vam pokažem kako je izgledala biljka ( iz semenke stara par godina) prošlog proleća nakon orezivanja, kod prve ture cvetanja. Nije ni nalik morskim i časopisnim primercima ali sam zadovoljna jer ipak ima zimske periode kada se sav osuši i stagnira.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni ovaj izgleda fantastično .
|
|
Lovro
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni...moji su do sad bili u stavu "puzaj", mislim da će od ove sezone u stav "mirno"!
|
|
|
|
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naručila sam sadnicu iz rasadnika, pa me zanima koju najnižu temperaturu moze podnesti. Dali može -2, -3 par dana uz zaštitu?
|
|
Lika u srcu!!!
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u veljaci mi je natalija donijela granu od plumbaga ,ja sam je izrezala na male dijelove i zapiknula,nisam ocekivala nista ,al izgleda ce biti nesto,grane bacaju listice..zena gdje radim mi je donijela neki grumen korjencica,rekla mi je ovo cvjeta plavo pa evo ti,pojma nisam imala sta je ,posadila sam grumencice i danas saznala da je to plumbago,kod zene prezimljava vani u vrtu,ona ga na proljece odreze do zemlje i raste joj grmoliko..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hoćeš ga i ti ostavljati vani ili ćeš u lončanicu pa soremati zimi
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam znala sta sadim kad sam dobila gomoljcic i posadila sam u vrt,neznam sto cu na jesen,al mislim da cu ga ostaviti u vrtu ..posebno ako mi se prime i ove grane od natalije tad cu imat rezervu i moci cu riskirat
|
|
Vir |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamenjar to je sigurno ono što si mi spominjala - samo, nisam znala da on ima gomolje...
ostatak bbiljke s koje sam odrezala grane je još u komi, ni makac |
|
kamenjar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da natalija,to je ona biljka sto sam ti spominjala..ma nisu to gomolji,nego mi zena izvadila korjencice ,ured pa same zile su bile sa malo nekih grancica ...
valjda tvoj plumbago bude u redu,ni meni dosta biljki nije jos ozivilo ,uspavali se |
|
Vir |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj još spava.....ili je umro pa ni neznam !! Mimar tvoj je predivan !!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar,sve pohvale! |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |