Gomoljasta Begonija - Begonia sp. |
Odgovori | Stranica <1 45678 15> |
Korisnik | |
nela
Nedavno posijan Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 26 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Sensa
Nedavno posijan Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naca
Upravo klijam Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
po naski solunac
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana 1 ja sam prošlo ljeto imala istu kao ti, stajala je cijelo ljeto na balkonu i nije prestala cvjetati do jeseni, to jest do prvih mrazeva.Ja sam imala bijelu i stvarno je bila prelijepa!!!
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i jel još živa, zanima me jer mi je netko rekao da je jednogodišnja |
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost nije preživjela, vjerojatno je to točno!!!
Ali bila je neumorna u cvjetanju, već sam si kupila jednu malu, bijelu za ovu godinu, i već je na balkonu!!
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jedna mi je od najdražih biljčica
|
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je, prelijepa je, ali ja u zadnje vrijeme više gledam puzavice, ali kao što rekoh nisam mogla odoliti da je ne kupim.A nisu bili ni neki novci - 5 kuna, pa to je stvarno ništa!!!
|
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ove godine kupila gomolje 4 vrste begonija.Od 12 gomolja,primilo mi se 8.Kako ce izgledati kad porastu vidjecemo,ali morala sam probati da dobijem cvijece i na ovaj nacin.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok, imam jedan problem...
naime, nedavno sam posadila gomolje begonija i sad su dvije jako narasle jedna ima 15cm , a druga 25cm visine i sad pitam: da li da otkinem vršak i koliko? htjela bi da raste kao mali grmić... sutra ću staviti slikice |
|
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen, nema zakidanja, tako ces samo omesti cvatnju. Cvetovi se formiraju u pazuhu listova. I ja sam ove godine posadila gomoljaste begonije, ali samo dve - stojece. Ako medju svojima imas i visece, narasce one jos vise.
poz. |
|
Aglaja
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pitanje: oće li smetat ako 2-3 izrasle gomoljaste begonije posadim u isti pitar? i koliki bi u tom slučaju triba bit promjer posude?
naime, ove moje su nekako štapaste i ne znam što da radim da se malo razgranaju. tužno mi ovako djeluju. kako da postignem razgranatost?!? hvala! |
|
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam pitanjce u svezi begonija. Ne ovih malih nego onih lijepih velikih,puzećih.
Niknule su mi u tegli gdje je maslina i sad,kako maslina voli sunce a begonije hlad,morala sam ih izvaditi i preseliti u hlad.Ok,to jesam no kod presađivanja sam vidjela da je iz jednog gomolja niknulo 6-7grančica i svaka grančica ima korjen.Povezane su sve uz gomolj,no imaju svoj korjen .E sad pitanje.
Mogu li ja njih odvojiti od gomolja i svaku posebno posaditi??
|
|
sabaheta
Nedavno posijan Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja strašno volim begonije, međutim jednom sam imala problem sa ovom elatior begonijom kupio mi je muž u OBI-ju ali bila je sva u cvatnji međutim kako je bila zima neko mi je rekao da je kućna i ja sam je držala na prozoru u kući odjednom se počela sušiti i uskoro su se stabljike nagele i pale svaka na svoju stranu kad sam ih izvadila unutra nije bilo nikakvog gomolja ,u očaju sam pokušala od tih stabljika napraviti reznice ali u vodi su te grančice samo istruhle.nisam se više usudila da kupim tu vrstu iako su mi preslatke molim za vaše komentare sta bi to moglo biti ,usput hvala shasha na odgovoru na moju privatnu poruku to mi puno znači. |
|
ensar
|
|
sabaheta
Nedavno posijan Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I još nepšto prošle godine sam kupila 3 gomolja bijele begonije nije pisalo ni koje su vrste međutim uspio mi je samo jedan bijeli koji je narastao puno u visinu ali nije imao puno cvjetova, bio je viseći ali neki su cvjetovi bili puni što bi rekli ovde u bosni a neki onako samo po jedan red latica uspijela sam sačuvati gomolj ali bio je samo jedan,ove godine sam kupila još tri gomolja i zajedno sam ih posadila u istu dugu saksiju,ataj od predhodne godine u posebnu i ovaj od prošle godine je narastao puno veći od novih ,ali još nijedan ne cvjeta,doduše novi su tek dali po 4 liske ,a taj stari ima desetak listova .neznam što tako sporo ide i rast i cvjetanje posebno što nisu narasli in ovi kao i stari jer su u isto vrijeme zasađeni. |
|
ensar
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sabaheta ja sam imala sličan slučaj s begonijom elatior. svoju sam kupila u drugom mjesecu i prije 15-ak dana me napustila. čula sam da je jednogodišnja biljka pa predpostavljam da joj je jednostavno vrijeme isteklo. prekrasna je, ali me puno ražalostilo to što sam saznala da će me napustiti, tako da sumnjam da ću se odlučit na tu vrstu ponovno, iako mi je prekrasna, ako me relativno brzo napusti, pada mi jako teško.
|
|
sabaheta
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam kako je teško meni bilo zbog toga pa pretpostavljam da si se i ti ražalostila .nisam ni ja više pokušavala bojim se da se opet razočaram,jel ni tvoja nije imala gomolje a ni reznice nisu uspjele?
|
|
ensar
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam ni pokušala sa rezanicama sa obzirom da sam znala da je jednogodišnja biljka.MM je ionako teško pao rastanak od nje. ne znam ni šta bi dobila s rezanicama s obzirom da je cijeli dio gdje je bio cvijet isklasao, ostalo je samo lišće koje se odavno počelo sušit, tako da joj je bio suđen kraj. nakona par dana jedna grana je istrunila, agomolj je bio u katastrofalnom stanju.nije joj jadnici bilo suđeno
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako pričate o ovim gore begonijama,sa slika.Ja mislim,skoro pa sam sigurna da one nisu jednogodišnje.Ok,na neki način jesu(kao i gladiole,dalije i sl.) no imaju gomolje što znači da ih opet imate za sljedeću godinu. Što se pelcanja sa granom tiče,ja sam prošle godine probala.Nisam grane u vodu stavila nego odmah u zemlju.Sad one ovako izgledaju.To je od jedne grančice,negdje ispod lista proviruje i cvijet no mislim da se tu ne vidi.
Poanta je,mogu se pelcati
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shasha ja sam mislila na onu moju žutu begoniju.ima je u slikama pod moje i mamine ljepote.ako se i mogla pelcati sad mi je gotovo.
|
|
Odgovori | Stranica <1 45678 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |