Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori | Stranica <1 5758596061 85> |
Korisnik | |||
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Misliš da ću ti ja gurati onu kariolu sa filmića ?!
Treba ti treba TM!
|
|||
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|||
Sponzorirani linkovi | |||
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
kako to mislis da nije trava? Festuce pripadaju porodici Poaceae ili sin Graminaceae i itakako se radi o pravim travama i spadaju u microtermne trave.
u kontinentalnim krajevima reze se u proljece jer suho lisce stiti izboje. |
|||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
E pa ne znam Dado tako pišu na net-u, a ja si lovim zabilješke da otkrijepim praksu.
U moj dnevnik i moje bilješke ulaziš na svoju odgovornost. Iskreno rečeno šišanje u jesen nije uopće smetalo, ali čačkanje i razmnožavanje mi je popolovilo biljke pa i više od 50% /radi se o Gorskom Kotaru/. Tako da sad što dirnem, više neću remetiti do sljedeće godine. A šišati obavezno volim kad su isfrizirane. |
|||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Pa ti bi bila revnija od MM, on malo malo spava na klupici u hladovini |
|||
|
|||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
na tom nasem rasprostranjenom netu nazalost pise i mnogo, kak bi rekli englezi, craps iliti sr...a. a to da festuce spadaju u trave reci ce ti svaki botanicar, a mogli bi te i krivo pogledati ak kazes da nije trava. Potvrdu mozes naci npr u knjizi Radovana Domaca Flora Hrvatske - tako da se ne bojim uci u tvoj dnevnik jer je to 100% tocno ;) Festuce uz druge trave ulaze u smjese sjemena za travnjake. |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Da Dado, ali vazda zelene biljke po mom zapažanju su biljke koje
ne nestaju i negube na ljepoti zimi. I četinjače su vazda zelene, a nisu
trave nego vazda zelene.
Ne uzrujavaj se zbog neta ili nečeg što piše, ovo je nešto što se meni svidjelo jer je festuca zaista vazda zelena i tako sam to napisala. Pjesnički bi se reklo , bar onaj tko je negdje hvalo festucu, nisu samo travušćine nego prvesnstveno vazda zelene jer i zimi su i na proljeće kao i u jesen su zelene. Pa što god stručnjaci rekli, ja učim iz vlastitog iskustva i veći sam stručnjak za klimu u kojoj su mi biljke od onih koji i prodaju i pišu o biljkama. Ne treba mi teorija nego iskustvo, učim se gledati vrh planine i što mi kaže kad je sjetva a to sa teoretisanjem nema veze. A već sudiram i brzinu vjetra koja mi sredi biljke, kao indijanac sam provjerim smjer vjetra polizanim prstom i po tome sadim |
|||
|
|||
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Dobro, vazda zelena trava
|
|||
|
|||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ne uzrujavam se, ja samo tako pisem, direktno bez pjesnickih fantazija :) Definicija trava i definicija zimzelena nemogu se usporedivati. Jedna se koristi u botanici u klasifikaciji bilja (festuca pripada porodici trava) a druga opisuje osobine biljke (festuca ostaje zelena i tjekom zime). Znaci Festuca je i jedno i drugo a ti si u prvoj recenici napisala da festuca nije trava (sto je pogresno). Samo sam to ispravio i to je to :) U sustini nije krivo ono sto drugi pisu o biljkama (neke stvari jesu) jer oni opisuju kako se biljka ponasa kod njih. Jedan Englez nece pisati o tome kako biljke rastu u Hr. Niti mi mozemo pisati kako biljke rastu u Uk ak ne zivimo tamo. Ja isto tako volim kupiti razne vrste biljaka i isprobavati kako rastu, sta im pase itd. Jedan primjer moze biti Polygonum affine, puzavi dvornik kojeg Englezi svrstavaju uvijek medu kamenjarske biljke. Posadio ga i ja u kamenjar i koliko je izdrzao? 3 mjeseca i posusio se uz sva sedmicna zaljevanja (koja niti postoje u pravom kamenjaru). Lako Englezima posaditi tu biljku, koja zahjeva puno vode, u kamenjar kad kod njih svaki drugi dan pada kisa. Kod mene je sad ta biljke izbrisana iz popisa kamenjarki, raste u sjeni medu hostama u hranjivoj zemlji i sa cestim zaljevanjem i nikad nije bila lijepsa. Dakle jedini problem koji ja vidim je taj da ne postoje prave informacije na hr o tome kako neka biljka uspjeva u Hr pa sve sto drugi pisu treba uzeti s rezervom jer se jedna vrsta ponasa drugacije u razlicitim uvjetima. Vjerujem da si strucnjak za tvoje podneblje ipak ti zivis tamo :) |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Nije cilj bio pričati o travi nego da mi se obistinila istina da se u jesen festuca ne dira bar na mom terenu. Festuca mi je zbog cjelogodišnje ljepote omiljena biljka, ali ne poštujuć savjet sam popolovila količinu/nisam ni ja vjerovala što na net-u piše/. Samo djeljene biljke su uginule.
Zato sam ponovila i citirala ne bi li zapamtila, pa preživite citat. ----- Udaljište me od mog plana za ovaj tjedan, inače je ovo moj dnevnik gjde samu sebe podsjećam na greške i zločestoću klime mog terena na kojem su mi biljčice. Podsjetnik što bi trebalo napraviti, ali već sinoć je nebo bilo tmurno i oblačno.
A sadit ću samo grah,od drugih kultura odustajem, iako mi je jako žao i teško se suzdržim da ne kupim koji pomidor. |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Joj Dado ovo je samomoj dnevnik radova, pusti da to i bude
|
|||
|
|||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
A dobro, nisam znao da se nesmije komentirati :)
|
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ma možeš naravno, žežam se.
Nedavno sam se probudila, a bila umorna kao pas pa me krenulo |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Borba za tekomu. Stare su jedna 3druga 2 godine, ni pedlj ne prerastu.
Skupljanje informacija
|
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
E izgleda da je korjen plitak i da mora u hlad, a nadzemni dio bi bilo bolje u punom suncu.
Posadit ću je u blizini vrtne kućice, skoro sve biljke naguravan na tu jadnu kućicu jer je iz nekog razloga preživljavanje uz beton veće. Već se tu nalaze pasiflora, lažna lozica, neka ruža, glicinija, weigela, vrba iz divljine, alstroemerije, javor, gortenzija penjačica, grmići, sibirski kiwi............ |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Napravite svoj suncani sathttp://zivotnaselu.blogspot.com/2012/04/napravite-svoj-suncani-sat.html?utm_source=BP_recent |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Savjeti i posljedicehttp://www.ekologija.ba/index.php?w=c&id=113
Moguće negativne posljedice tokom kompostiranja: |
|||
|
|||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
|
|||
Odgovori | Stranica <1 5758596061 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |