Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 78> |
Korisnik | |
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super ti je plastenik - već se vidim kako ću muža žicati da i meni za sljedeću sezonu napravi nešto slično na balkonu! Inače, rajčice su ti već poprilične... kod sadnje u vrt ih malo dublje zakopaj i biti će plodova za izvoz!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Hvala draga ružice
![]() Ovaj plastenik je super lagano za napraviti, okviri i najlon, malo čavlića i to je to. Lako se razmontira i spremi. Jako sam zadovoljna, drži temperaturu ko "veliki", pet-šest stupnjeva više nego vani dok nema sunca. Popodne je bio otvoren i unutra je bilo 25.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Dobila sam sjeme Italian giant tomato i posijala ga, baš me zanima dali će mi uspjet
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Budu, budu, kako ne
![]() |
|
![]() |
|
Enrikova nona jesu li ti niknuli giantići? Zanima me kako izgledaju?
![]() |
|
![]() |
|
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
baš sam mislio naručiti sjeme Italian giant sorte pa me zanima jel ima neko iskustva sa tom sortom
|
|
![]() |
|
Ja, nažalost, nemam. Ono što sam pročitala o njemu izgleda obećavajuće. Nadam se da će se javiti netko tko ga je uzgajao.
|
|
![]() |
|
Zagi ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 82 |
ma čitao sam na Amazonu komentare i jedni ga hvale drugi ne,čak sam čitao d nisu mogli uzgojit sadnice od sjemena nego je sve požutilo i propalo
|
|
![]() |
|
Tako je sa svakom vrstom rajčice, neki hvale drugi ne, zavisi od ukusa. A koliko sam mogla primjetiti, ima ljudi koji svašta pišu. Stvarno sam znala pročitati raznorazne nebuloze.
Mišljenja sam da, ako je sjeme svježe i dobro uskladišteno, mora se dati uzgojiti. Nema veze što je to giant rajčica. Inače, čula sam da često flanci požute i propadnu, no mislim da to nije do vrste, nego dođe gljivica i sve zarazi ili manjka gnojenje. Nisam imala takvih problema otkada ih sama uzgajam.
|
|
![]() |
|
Naručio sjeme, mislim da sljedeči tjedan dolazi pa idem na sadnju
|
|
![]() |
|
Zagi!
![]() Super, moći ćemo razmjenjivati iskustva. Baš me je zainteresirao giantić, ali kako sam ograničena prostorom, a već imam flance petnaest vrsta rajčice, nisam ih kupila. Sijati ćeš u toplo ili imaš plastenik?
|
|
![]() |
|
Ma imam jedan krovni prozor na galeriji u stanu i tamo sve raste ko ludo a niko nevidi moje flance
Super puno svijetla,i toplo ,Svake godine mi flanci dobro uspjevaju,Naručio sam još jednu Gigant vrstu paradajza i ove giant italian tree pa čemo vidjet kako če i šta bit a kasnije mislim jedan dio prebaciti kod frenda koji se profi bavi sa tim pa onda da vidim prave rezultate tih sorti |
|
![]() |
|
Odlično. I ja sam se zainteresirala za tree ali nemam prikladno mjesto za spremiti ga zimi, pa sam odustala. Je li tree daje prve plodove odmah prvu godinu?
|
|
![]() |
|
koliko sam pročitao daje hrpetinu plodova za 90 dana od sijanja.Ima video na youtubu gdje čovjek pokazujr da je ostalo nekih 70 tak paradajza na stabljici a nije više bila sezona.Ja i nemislim da selim biljku,možda probam ali ako uspijeu jednoj sezoni dat hrpu plodova onda nemam ni neku potrebu za tim
http://www.youtube.com//j-yzoxm7A98 http://www.youtube.com/embed/j-yzoxm7A98 |
|
![]() |
|
Da, slažem se i meni bi odgovaralo da u jednoj sezoni dobro urodi, uzmem sjeme i ponovo sijem za drugu sezonu. Baš ćemo vidjeti, držim ti fige da jako dobro urodi.
![]() |
|
![]() |
|
a vidjet čemo kad dođe kako če se ponašati
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nemam Italian gigant rajčicu, ali imam posijano oko 60 sorti do sada. Niklo je do sada cca pola, ostalo je svježe posijano. Idući tjedan krenuti ću sa pikiranjem. Kako je meni sve na balkonu u mini plasteniku, sve ide malo sporije, ali su biljčice jake i nisu izdužene. Kad još malo zagrije to će ići puno brže..
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagodo, bravo!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |