Bugičini cvjeteki |
Odgovori | Stranica <1 5657585960 154> |
Korisnik | ||
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jesi pregledala temu o tropskim hibiskusima? Možda pomogne.
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ako sam ti ja poslala zlatnicu (Solidago), to je sigurno bilo sasvim slučajno, prikrpano uz još neku biljku. A za pacifičku krizantemu sam sigurna da sam je poslala. Drago mi je da se primila. Dogodine će biti lijep grm, samo je ošišaj nekoliko puta da se razgrmi.
Žao mi je što ti je cvijeće stradalo od nevremena, no ove smo godine, manje-više, svi u istom košu. Oporavit će se cvijeće, samo da malo sunce zasja.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
JosipaNu
Trajnica Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pogledat cu..neznam sta nije u redu trebao bi cvasti..al svaki put pup odpadne...
|
||
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo, sad sam nešto novo naučila - znači, to je zlatnica. Krizantemicu već obožavam, prelijepe listove ima, a tek kad se rascvate... bit će mi je užitak gledati. Čitala sam na temi da je treba šišnuti nekoliko puta da bude grm, a sad to znam i iz prve ruke. Hvala! Nastradalom cvijeću korijen je ostao pošteđen, pa ne preostaje ništa nego čekati novo proljeće...koje, nadam se, neće biti tako jako kišovito. Drago mi je da si mi navratila, šaljem ti pozdrav! Dođi mi opet!
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
To se događa i meni, upravo danas sam vidjela da je jedan pup otpao - izgleda kao odrezan. To valjda pukne u onom malom zglobiću, ako si se zagledala u stapku i primjetila ga. Inače, to je već treći ove godine da je tako otišao, ostali pupoljci normalno cvatu i to im se ne događa. Pitala sam na temi je li tko imao takav slućaj, ali mi nitko nije odgovorio. Nekako si mislim da je zbog previše vlage.
|
||
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Unatoč svemu cvijeće se prilično dobro drži.
|
||
Sutra je novi dan.
|
||
JosipaNu
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
lucy, u pravu si, zaista se drži jako dobro. Pogotovo sjeverna cvjetna gredica uživa u ovakvim vremenskim uvjetima, sva je bujna, osim što mi pelargonije smještene tamo više ne cvatu jer im nedostaje sunca. Budem poslikala, malo sam je zapostavila.
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Josipa, trebalo bi probati prihraniti jer, moram priznati, ne radim to više redovito, pogotovo otkad je stalno, gotovo svaki dan, kiša. Nekako mi se sve i svašta nadvilo nad glavu, mnoštvo obaveza, pa su cvjeteki malo pali u drugi plan.
|
||
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I meni se zna dogoditi da pup tropskog hibiskusa otpadne. Ja ih ponekad ne zalijevam nego samo poprskam. Možda ne cvate jer mu ne odgovara mjesto. Moji cijelo ljeto nisu cvali, a sad imaju pupove. Držim ih na mjestu gdje ujutro imaju malo sunca i podvečer.
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Drago mi je da si mi se javila i cijenim to što svoje iskustvo želiš podijeliti samnom. Moj/tvoj cvate cijelo ljeto pomalo, pup po pup, međutim dogodi se da ipak poneki otpadne. U stvari, pun je pupoljaka cijelo vrijeme i lijepo je narastao - pravi grmić.
Prvo sam mislila da mi ga srede skakavci kojih ima abnormalno mnogo ove godine. Držim ga na južnom balkonu, sunce je od negdje od 11,30 h, no stavila sam ga na poziciju da mu drvena ograda balkona ipak radi hlad kad je najtoplije. Iako, ovo ljeto i nije bilo ljeto, kod mene je non stop ili oblačno ili kiša, tako da je sada pod krovom u koliko toliko zaklonu, iako ga kiša polijeva jer često pada s vjetrom ukoso. Možeš mi reći kad mu je vrijeme za šišanje? Probala bih ga zapelcati jer mi je prelijep, a imam samo njega, želja mi je slijedeće proljeće promijeniti imidž balkona.
|
||
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prošle godine sam ga rezala kad sam ga unijela unutra i odrezane grančice zapelcala. Neke sam pelcala i nakon što sam ih u proljeće iznesla van, ne sjećam se više u kojem mjesecu i lijepo se drže.
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Puno ti hvala! Navrati mi opet.
|
||
macorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Baš mi je drago da hibiskus tako lijepo napreduje. Sigurno ću navratiti opet.
|
||
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sad tek vidim da me vec 14 dana nije bilo kod tebe !
Pak mi se je sve dopalo kaj god sam vidla ! |
||
JosipaNu
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja na dohranim bar jednom u mj dana...ali nema cvijeta...prošle godine na suncu izgorio..a ove godine je u polu sjeni na stepenicama...doduše jesam kidala vrhove i htjela da ne bude šupalj u sredini..nekako je išao i nastranu...pa sam ga pelcala...možda i zbog toga...idem ja sad na tropske hibiskuse...imaš ti pravo...
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti, draga moja! Kako ti je super ova curka koja šalje srčeka.
|
||
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A, da, svemu cvijeću treba pogoditi uvjete za rast, pa tako i tropskom. Puno ovisi i o vremenu, ali kako kažeš da si ga pelcala, onda mi je jasnije - cvijeću kojem pinciramo vrhove, a inače je cvatuće, odgađamo cvatnju. Svog ću pelcati kad ga unesem u kuću na mirovanje.
|
||
dea78
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bugi evo i mene nako dugo-dugo godina.vidim da se bugica oporavila moje je otisla u visinu i evo jucer opet pocela ljubicastiti na vrhu.cvijece ti je jako lijepo zebrovina je wow.do sljedece setnje puno pozdrava
|
||
Pozdrav iz Zagreba!
|
||
Odgovori | Stranica <1 5657585960 154> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |